نگرانیهای امریکا از سلب آزادیهای مذهبی در افغانستان.
وزیر خارجهٔ امریکا میگوید، پس از تسلط دوبارهٔ طالبان بر افغانستان شرایط آزادیهای مذهبی در این کشور به گونهٔ دراماتیک و سرسامآور خراب شدهاست.
انتونی بلینکن ناوقت روز پنجشنبه «۱۲ جوزای ۱۴۰۱» در یک نشست خبری، هنگام گزارشدهی آزادیهای مذهبی سال ۲۰۲۱ در این مورد ابراز نگرانی کرد و این را نیز یادآور شد که گروه داعش با شعارهای مذهبی در برابر اقلیتها خشونت انجام میدهد.
گروه داعش با شعارهای مذهبی در برابر اقلیتها خشونت انجام میدهد.
او افزود: "در زمان رژیم طالبان در افغانستان شرایط در برابر آزادیهای مذهبی به گونهٔ سرسامآور خراب شده، به ویژه هنگامیکه آنها حق تحصیل، کار و حقوق اساسی زنان و دختران را در جامعه زیر پا میکنند، در هر صورت گاهناگاهی شاخهٔ خراسان داعش در برابر اقلیتهای مذهبی به ویژه هزارههای شیعیه خشونتهای فزایندهٔ را انجام میدهد."
از سویی هم رشاد حسین، سفیر وزارت خارجهٔ امریکا برای آزادیهای مذهبی میگوید، طالبان و داعش هر دو اعضای اقلیتهای مذهبی را بازداشت کردند، تهدید کردند و حملات را در برابر شان انجام دادند، آنچه که طالبان نمیپذیرد.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در مورد اظهارات مقامهای امریکایی به رادیو آزادی گفت، آنها در هیچ صورتی به تفاوتها و اختلافات مذهبی اجازه نمیدهند.
هرچند آقای مجاهد حملات از سوی داعش در برابر شیعهیان را میپذیرد، اما میگوید در تلاش اند تا امنیت پیروان همه مذاهب را تأمین کنند.
آقای مجاهد میگوید: "امارت اسلامی به هیچ وجه به تفاوتها و اختلافات مذهبی اجازه نمیدهد، همه مردم و اقلیتها در امور دینی و مذهبیشان آزاد هستند و اگر گاهی از سوی گروههای فاسد بالای هموطنان شیعیه ما حملات صورت گرفته در خانقا ها نیز در برابر صوفیهای کرام حملات انجام شدهاست، این حملات آن زمان نیز صورت میگرفت که نیروهای امریکایی و ناتو در افغانستان حضور داشتند."
این نگرانیها در حالی مطرح میشوند که پس از حاکمیت طالبان در افغانستان و با تأمین امنیت نسبی، اخیراً شاخهٔ خراسان گروه داعش حملههایی را بر مساجد، مکاتب و اماکن عامهٔ مردم شیعه و هزاره انجام دادهاند که از اثر آن به شمار زیادی از غیر نظامیان تلفات وارد شدهاست.
اخیراً شاخهٔ خراسان گروه داعش حملههایی را بر مساجد، مکاتب و اماکن عامهٔ مردم شیعه و هزاره انجام دادهاند.
آنچه که هزارههای افغان آن را نسلکشی میدانند، اما شاید تنها آنها در این کشور نیستند که با چنین تهدید ها مواجهٔ اند.
کابل و کندز نیز از ولایتهای هستند که در حملات مرگبار اخیر بر دو خانقای صوفیها و همینطور مسجد در پل خشتی به دهها غیر نظامی کشته شدند.
این در حالیست که پیش از این نیز مقامها و سازمانهای مختلف جهانی در مورد وضعیت روان در افغانستان ابراز نگرانی جدی کردهاند.