لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۴

دیدبان حقوق بشر خواستار فشارهای جهانی بر طالبان شد


آرشیف - شماری از افراد مسلح حکومت طالبان
آرشیف - شماری از افراد مسلح حکومت طالبان

دیدبان حقوق بشر می‌گوید پوشانیدن اجباری چهره خبرنگاران زن با ماسک از سوی طالبان در تضاد با حق آزادی بیان و آزادی شخصی و مذهبی و عقیدتی است. این سازمان در واکنش به این عملکرد طالبان اعلامیه‌ای نشر کرده است.

در بخشی از این اعلامیه آمده است که فشار های متحد جهانی می‌تواند بر تصمیم طالبان تاثیر گذار باشد همینطور کمک‌کنندگان افغانستان و دیگر کشور‌ها مکلف اند برای حقوق زنان و دختران زیاد کار کنند.

هیدر بار: حالا فقط به یک پاسخ واحد از سوی جامعه جهانی ضرورت است و موضوع حقوق زنان باید در راس این پاسخ باشد.

هیدر بار مسئول بخش زنان سازمان دیدبان حقوق بشر در صحبت با رادیو آزادی بزور پوشانیدن چهره خبرنگاران زن از سوی طالبان را ادامه نقض حقوق زنان از سوی طالبان شمرد و بگونه انتقادی گفت، این نشان می‌دهد که موقف جهان در مورد این وضعیت چقدر ضعیف است: "حالا فقط به یک پاسخ واحد از سوی جامعه جهانی ضرورت است و موضوع حقوق زنان باید در راس این پاسخ باشد. تمام آن کشورهای که می‌گویند مانع شدن از آموزش دختران قابل قبول نیست باید همصدا شده به طالبان بگویند که شما به دنبال مشروعیت به عنوان یک حکومت هستید پس دسترسی به این مشروعیت تا زمانی امکان ندارد که به حقوق بشر مخصوصاً حقوق زنان توجه نکنید."

سازمان دیدبان حقوق بشر در اعلامیه خود این را هم نوشته که طالبان بگونه مسلسل وضع کردن محدودیت در برابر زنان را ادامه می‌دهند. در ادامه این اعلامیه آمده که آنان دختران را از آموزش‌های ثانوی منع کردند، تعداد زیادی از زنان را از کار کردن منع کردند، دسترسی به خدمات صحی برای زنان و دختران را کاهش داده و خشونت‌ها در برابر آنان افزایش پیدا کرده.

هر چند حکومت طالبان در این مورد به تازگی چیز نگفته اما پیش از این ماسک پوشیدن به گویندگان زن تلویزیون‌های افغانستان را جبری کرده است.

وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان می‌گوید پوشانیدن چهره بخشی از حجاب است و زنان افغانستان باید آن را رعایت کنند.

صادق عاکف مهاجر سخنگوی این وزارت چند روز پیش به رادیو آزادی گفته بود پوشانیدن چهره گویندگان زن اساس آگاهی عامه دارد تا مردم بفهمند که کدام قسم حجاب را باید رعایت کنند.

اما طالبان با این تصمیم به انتقادهای جدی مواجه اند.

الهه ساحل که فوتو ژورنالیست است و به دلیل تهدیدات امنیتی افغانستان را ترک کرده و به آلمان رفته به رادیو آزادی گفت: " این محدودیت‌های طالبان دور از تصور نبود به یقین همه ما باور داشتیم که اگر طالب زمانی به افغانستان بیاید به چنین نقطه‌ای میرسیم؛ آرام آرام به او نقطه نزدیک می‌شویم، این نقطه کور افغانستان است که زنان با ماسک باید در مقابل رسانه‌ها ظاهر شوند و این تنها ماسک پوشیدن نیست حذف تدریجی زنان از مطبوعات، آزادی و برابری است."

در شبکه‌های اجتماعی هم به حمایت از خبرنگاران زن، کمپاین وسیعی از سوی خبرنگاران مرد و افراد دیگر شروع شده.

خبرنگاران مرد هم به صورت خود ماسک زده و بخاطر حمایت و همدردی خبرنگاران زن در صفحه‌های شبکه‌های اجتماعی خود گذاشتند.

همچنان بسباری از گویندگان رسانه‌های جهانی هم به حمایت از خبرنگاران زن افغان، چهره‌های خود را با ماسک پوشانیدند اما انتقاد‌ها این است که جامعه جهانی بجای وارد کردن فشار بر طالبان، تنها در حد کارهای نمایشی واکنش دارند.

XS
SM
MD
LG