لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۲۷

واکنش‌های داخلی و خارجی به حملات انفجاری کابل و مزار شریف


آرشیف - دود برخاسته ناشی از یک انفجار
آرشیف - دود برخاسته ناشی از یک انفجار

حملات خونین در کابل و مزار شریف با واکنش‌هایی در داخل و خارج از افغانستان روبه‌رو شده است.

توماس ویست، نماینده ویژهٔ امریکا برای افغانستان با نکوهش این حملات با خانواده‌های قربانیان این رویدادها اظهار همدردی کرده است.

او در تویتی این حملات را بزدلانه عنوان کرده، زیرا به گفتۀ او، این حملات جان مردم بی‌گناه را گرفته است.

رینا امیری، نمایندهٔ ویژۀ وزارت خارجۀ امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغانستان، از طالبان خواسته است که جلو چنین حملات را بگیرند و امنیت مردم را تأمین کنند.

رینا امیری
رینا امیری

بانو امیری در صفحهٔ توییترش نوشته است، وقوع حملات مرگبار در کابل و مزار شریف جز ویرانی برای مردم بی‌گناه که به اندازهٔ کافی رنج کشیده اند، چیزی دیگری به میان نه آورده است.

حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان نیز این حملات را نکوهش کرده و بر تامین وحدت ملی و آغاز گفت‌وگوهای ملی تاکید کرده است.

او طی اعلامیه‌ای این کار را یگانه راه نجات افغانستان خوانده است.

عبدالله عبدالله
عبدالله عبدالله

عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی حکومت پیشین در صفحهٔ فسبوکش در کنار ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان رویداد روز چهارشنبه، حملات بالای مساجد را جرم خلاف اصول اسلامی و بشری عنوان کرده است.

چهار حملهٔ انفجاری جداگانه در کابل و مزارشریف به روز چهارشنبه تلفات زیادی در پی داشته است.

محمد آصف، فرمانده امنیۀ طالبان در بلخ به رادیو آزادی گفت، ناوقت روز چهارشنبه در سه حملهٔ انفجاری پی‌هم در موترهای شهری در نقاط مختلف این ولایت ۹ تن کشته شدند و ۱۵ تن زخم برداشته‌اند،. اما غوث‌الدین انوری، یک تن از مسئولان شفاخانهٔ حوزوی مزار شریف در صحبت با رادیو آزادی، کشته شدن ۱۰ تن و زخمی شدن ۱۹ تن را تایید می‌کند.

در حملات یاد شده بیشتر بر شیعیان تلفات وارد شده است.

یک تن از باشندگان شهر مزار شریف که نمی‌خواهد نامش در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی گفت، در حملهٔ دیروز چهارشنبه یکی از اعضای خانواده‌اش شدیداً زخم برداشته است.

او از طالبان می‌خواهد که امنیت مردم را تامین کنند: "ما در این چند دهه اصلاً احساس امنیت نکردیم، بالاخره چقدر قربانی بدهیم؟ در حملهٔ دیروز خواهر زاده‌ام به شدت زخمی شده است، من همین حال نمی‌توانم صحبت کنم، از طالبان می‌خواهیم که تامین امنیت مردم را مسئولیت خود بدانند و امنیت مردم را تامین کنند، مردم تا کی در این گونه وضعیت زندگی کنند."

شماری دیگر از باشندگان این شهر نیز حملهٔ روز چهارشنبه را وحشتناک خوانده و طالبان را به ناکامی در تامین امنیت مردم متهم می‌کنند.

پس از حملات مزارشریف در کابل نیز بر نمازگزاران حملهٔ انفجاری صورت گرفت.

عبدالنافع تکور، سخنگوی وزارت داخلهٔ طالبان در این مورد به رادیو آزادی گفت، در نتیجۀ این انفجار در مربوطات حوزهٔ چهارم در مسجد زکریا، ۶ تن کشته شدند و ۱۸ تن زخم برداشته اند: "شام گذشته در مسجد زکریا در مربوطات حوزهٔ چهارم امنیتی کابل هنگام ادای نماز شام حمله صورت گرفت که ۶ تن از افراد بی‌گناه کشته و ۱۸ تن دیگر زخم برداشته‌اند."

مسئولیت حملات انفجاری در مزارشریف را شاخهٔ خراسان داعش به عهده گرفته است، اما تا به حال مسئولیت حمله بر مسجد در کابل را فرد و گروهی به عهده نگرفته است.

گروه داعش یک مشکل بزرگ برای حکومت طالبان شمرده می‌شود که اخیراً حملاتش را افزایش داده است.

در نتیجۀ حملات داعش در جریان ماه رمضان نیز به شمول کابل در سایر ولایات افغانستان ده‌ها تن کشته و زخمی شدند.

هرچند حکومت طالبان می‌گوید که گروه داعش را شکست داده، اما به شمول امریکا و سازمان ملل متحد این گروه را یک تهدید برای امریکا و جهان عنوان کرده و گفته اند که تا یک سال دیگر این گروه توانایی این را خواهد داشت تا بر اهداف امریکایی حمله کنند.

در همین حال، شاه محمود میاخیل سرپرست وزارت دفاع حکومت پیشین می‌گوید، تا زمانی که یک نظام مشروع ملی که برای جهانیان نیز قابل پذیرش باشد، ایجاد نشود، چنین حملات پی هم افزایش خواهد یافت.

XS
SM
MD
LG