Se cerea Parlamentului adoptarea neamânată a Declaraţiei de independenţă, fără de care nu se putea adopta o nouă Constituţie.
Dacă vă regăsiţi în aceste fotografii, contactaţi-ne pentru a ne istorisi povestea vieţii.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 <w:LsdException Locked="false" Priority="1" SemiHidden="false" U
În mai 1991, pentru mulţi, Uniunea Sovietică nu mai exista realmente, dar alţii trăiau într-o lume a lor, paralelă, şi totul părea să meargă în continuare pe vechi.
Proiectul noului statut al PCM nu făcea referire la independenţa RSS Moldova, ci opera doar cu expresia „suveranitate de stat”.
Important de subliniat sînt urmările declaraţiei de la Novo-Ogariovo: Moldova obţinea dreptul formal de a-şi decide singură viitorul, să adere sau nu la noul Tratat unional.
Ipoteze despre prabusirea URSS (II)
Procesul de eliminare a rolului conducător al PCM în societate a fost unul anevoios şi care a continuat până la dispariţia de facto a URSS, în august 1991.
La sfîrșit de săptămînă cu Europa Liberă: Valentina Ursu în dialog cu Dumitru Diacov și Grigore Cartianu.
Intre acţiunile ilegale ale autorităţilor separatiste se evidenţia hărţuirea celor care au trecut la alfabetul latin, cărţile în limba română cu litere latine şi utilizarea alfabetului latin fiind considerate crime îndreptate împotriva „aşa-numitei prietenii a popoarelor”.
Masă rotundă la Moscova, 9-10 aprilie 1990.
Convinşi că PCM nu e capabil să se democratizeze...
Încarcă mai mult