In mediile româneşti s-au remarcat o penurie de expertiză în probleme internaţionale şi o sumedenie de traduceri aproximative ale declaraţiilor venite din străinătate.
Comentarii în direct de la microfonul Europei Libere.
La Chişinău unităţile antiterorism ale Serviciului de informaţii şi securitate au fost puse în stare de alertă.
Organizaţia profesorilor creştini democraţi își exprimă protestul faţă de „campania de ideologizare şi sovietizare a instituţiilor educaţionale”.
După 8 luni de guvernare, şefii PSD pot spune că au câştigat la scor reconcilierea naţională.
Reconcilierea între personalităţi nu e încă reconciliere naţională, un proces ce presupune și o asumare a ceea ce a fost bun și rău în ultimele șase decenii.
Victor Stepaniuc: Nu ne-am pus ca sarcină primordială de a hotărî la ora actuală problema statutului limbii ruse ca cea de-a doua limbă de stat.
Gh. Cercelescu: FMI-ul a cerut ca guvernul să ia şi măsuri de amortizare a acestui şoc, dar probabil că guvernul nu va avea banii necesari pentru a ameliora condiţiile foarte precare pe care le vor produce aceste măsuri.”
Iurie Roșca: am foarte multe îndoieli că Putin va îndrăzni să lichideze regimul separatist de la Tiraspol pentru că, fără Transnistria, Rusia nu poate avea garanţia că statul nostru va fi fixat în continuare pe orbita rusească.
Avem o democraţie schioapă, cîtă vreme nu avem, practic opoziţie. Pluralismul politic, este, la această oră, mai degrabă formal.
O decizie recomandă liderului separatiştilor să suspende negocierile cu Chişinăul în problema reglementării conflictului transnistrean până când va fi anulată aşa-zisa blocadă economică a regiunilor estice.
Ion Iliescu: „Am considerat şi considerăm legea statutului maghiarilor din ţările vecine cu Ungaria ca fiind şi discriminatorie şi antieuropeană.”
Încarcă mai mult