Teodor Meleșcanu: ApR poate fi plasat în familia social-democraţiei europene, mai aproape de partidul similar din Germania sau de laburiştii britanici.
Nicolae Manolescu: „S-a format prima clasă de capitalişti, care nu este foarte cinstită, nu se gândeşte la binele public, este formată în majoritate din foşti nomenclaturişti şi securişti”.
Generalul magistrat Dan Voinea, şeful Parchetelor militare, declară la 10 ani de la prima mineriadă că diversiunea din după-amiaza zilei de 13 iunie 1990 „se aseamănă, într-un fel, cu cele petrecute în decembrie 89”
Sorin Alexandrescu se referă la fenomenul intoleranței în România: de la intoleranța politică, trecînd prin intoleranța de limbaj și sfîrșit cu intoleranța față de femei, bătrîni și copii
Ovidiu Grecea: O problemă a tranziţiei este politizarea excesivă a funcţiilor publice după 1989, un „clientelism la marginea lichelismului”.
Sorin Ovidiu Vântu răspunde la „Față în Față” întrebărilor lui Nestor Ratesh despre afacerea FNI și culisele sale.
Daniel Barbu pe Firul Ariadnei: „Cred că societatea românească nu are vocație poltică”
Gh. Mocuța pe Firul Ariadnei: „Viaţa a demonstrat că multe din băncile noastre au căzut nu din cauza incompetenţei unor funcţionari ci datorită unor activităţi frauduloase, săvârşite în timp şi în mod organizat de specialişti din aceste bănci.”
Silviu Brucan și Cornel Nistorescu despre implicațiile politice ale afacerilor lui Costea.
Prof. Dinu C. Giurescu: „după 1989, au apărut o serie întreaga de formule, de clişee, spuneti-le şi mituri, în legatură cu tranziţia si cu identitatea europeană”.
Călin Anastasiu și Cristian Pârvulescu: Elementul central în toată această afacere este problema raportului dintre bani şi politică.
Arhitectul Peter Derer: „s-a greşit, trenând legile retrocedării, între altele pentru că împiedică dezvoltarea sectorului construcţiilor, important pentru economie”.
Încarcă mai mult