Când a început războiul din Ucraina, Kazahstanul a organizat mai multe zboruri de urgență pentru a-și evacua cetățenii. Dar familia Darmenov a decis să rămână în Ucraina și să ajute poporul ucrainean în cele mai grele momente.
La 28 noiembrie, prim-ministrul georgian a anunțat că guvernul său va amâna negocierile de aderare la UE „până în 2028”, declanșând proteste care continuă în ultimele 100 de zile. Fotografii RFE/RL din Georgia, Dato Koridze și Mzia Saganelidze, au documentat manifestațiile încă din prima zi.
Procurorii ucraineni, experții juridici occidentali și jurnaliștii s-au străduit să adune, să documenteze și să catalogheze dovezi despre posibile crime de război rusești. După trei ani de la invazia totală a Moscovei, oficialii spun că probele sunt numeroase. Iată câteva din cele mai grave.
Ucraina a făcut pași importanți în eradicarea corupției, promovarea transparenței, raționalizarea sistemelor de achiziții publice și împuternicirea anchetatorilor. Activiștii mai cred că scandalurile în care este implicat acum Ministerul Apărării reprezintă, de fapt, un semn al progreselor viitoare.
Decizia Statelor Unite de a suspenda ajutorul militar pentru Ucraina a trezit îngrijorare în țările baltice, membre ale NATO și vecine cu Rusia. Jurnaliștii postului Current Time au întrebat oamenii pe stradă, la Tallinn și Riga, ce așteptări au pentru regiunea lor, după această schimbare.
În regiunea Cernihiv din Ucraina, locuitorii de lângă granița cu Rusia s-au obișnuit cu întreruperile de curent și căderile rețelei mobile de internet.
Ukraine has resisted calls to lower the compulsory conscription age from 25 to 18, saying it would cause a demographic crisis in the future. But a severe shortage of manpower to fight Russia’s invasion has prompted Kyiv to launch a project that paves the way for 18- to 24-year-olds to join up.
Afganistanul se confruntă deja cu una dintre cele mai mari crize umanitare din lume. Iar acum, se îndreaptă spre foamete, avertizează lucrători umanitari care operează în țară.
Într-un clip video postat pe un canal de Telegram la începutul lunii februarie, se văd două bariere plutitoare așezate în fața portului natural Balaklava din Peninsula Crimeea, ocupată de Rusia.
Încarcă mai mult