از کشور تانگو در مطبوعات جهان زیاد یاد نمی شود و واژهء تانگو نیز بیشتر یاد آور یک رقص پرهیجان است، تا یک کشور دور دست...
برهان قربانی 29 ساله که یک جرمنی افغان الاصل است، اینک می داند که شهرت می تواند جهات مختلف داشته باشد. وی با نمایش فلمش در فستیوال برلین احساس کرد که در خانهء خودش بیگانه محسوب می شود. بیننده گانش اورا به مثابهء یک افغان مهاجر که نه در مورد مسایل مشترک بین همهء انسان ها، بلکه در مورد اسلام فلم ساخته است، می بینند.
سلام اینه دگه با خبر های هفته گذشته آمدیم که بری تان بخانم اول سرلین خبر ها یک مریض با یک داکتر زکام وریزش قرار داد دیدار بست. برای اولین بارپولیس های حوزه 66 امنیتی از یک تبنگی حق نگرفتن. و یک تعویذ نویس هفته گذشته ازطرف یک نفرخوب لت خورد...
جایزه نوبل معتبرترین جایزهءعلمی است که به یک دانشمند داده می شود. جایزه نوبل در سال 1895، نظر به وصیت...
بادام درخت زیبا دارد. از زمان های باستان در مناطق مركزی و غربی آسیا مخصوصاً افغانستان، ایران، سوریه و فلسطین پرورش داده می شود. بلندی درخت بادام تا حدود 8 متر رسیده، دارای ریشه های قوی می باشد.
فقط پانزده سال قبل از امروز، زمانی که هنوز شبکهء انترنت زیاد مروج نبود، برای تحقیق، جستجو و دریافت ساده ترین معلومات باید به کتابخانه ها سر زده، ده ها کتاب ورق زده می شد. گاهی هم دریافت چند سطر محدود معلومات، ساعت ها و حتی روز ها وقت را دربر می گرفت.
سونیا ناصری کول که یک افغان امریکایی می باشد 45 سال دارد. وی می داند که ساختن یک فلم در افغانستان می تواند به قیمت حیاتش تمام شود. سونیا نقش اساسی را در فلمی به کارگردانی خودش بازی کرده است. روزنامهء نیویارک تایمز می نویسد: سونیا ناصری کول که در لوس آنجلس زنده گی می کند، در سال 1979 افغانستان را ترک گفت و به امریکا رفت. وی یکی از چهره های ثابت در تلاش های بشری برای افغانستان به شمار می رود.
بیست ویکم سپتامبر مطابق 30 سنبله به روز جهانی صلح مصادف است. از این روز 10 نهاد جامعهء مدنی، متعلمین، روشنفکران، ورزشکاران و سایر نهاد ها با گرد هم آیی وسیع در ستدیوم ورزشی شهر کابل و تپهء مرنجان تجلیل کردند. درتپهء مرنجان کبوتران سفید به پرواز درآوره شد. سراسر تپه به غرفه های نهادهای مختلف اجتماعی اختصاص داده شده بود.
الله رکا رحمان در سال 1966 در شهر چینای در یک خانوادهء موسیقی دان هندوستان به دنیا آمد. از آوان کودکی به سرعت استعداد خارق العاده اش در هنر موسیقی آشکار شد. وی از طفولیت به نواختن آلات مختلف موسیقی آغاز کرد. در سن 20 سالگی کیبورد، آرمونیه و گیتار را با مهارت کامل می نواخت. رحمان و خانواده اش همه پیرو دین وآیین هندویزم بودند و نخست نامش هم ای، اس، دلیپ کمار بود.
تخم مرغ در فرهنگ جهانی یک مادهء غذایی سمبولیک می باشد. تخم در باور مردم به مثابهء آغازگر زنده گی و حیات شناخته شده است. در فرهنگ مردم افغانستان، در آغاز فصل بهار، تخم مرغ رنگ شده زینت بخش سفره هفت سین بوده، سمبول شانس به حساب می آید. جوانان با تخم جنگی شانس های شان را می آزمایند. کودکان در سراسر دنیا در سالیان نخستین زنده گی با طعم تخم مرغ آشنا می شوند. تخم مرغ از سه قسمت عمدهء، یعنی پوست، سفیدی و زردی تشکیل شده است.
زنجفيل از زمانه های باستان در طب سنتی چين، هند و افغانستان جايگاه خاص داشته، فقط در قرن 13 ميلادی بود که به اروپا راه يافت. در طب سنتي جهان از زنجفيل به مثابهء مقوی قلب، ضد تهوع و استفراغ، افزايش قوای جنسی، ضد درد به خصوص درد های مفاصل، ضد نفخ و باد، افزايش دهنده هوش و حافظه، ازدیاد کنندهء ادرار و ده ها مورد ارزشمند ديگر یاد شده است. ابن سينا در كتاب قانون راجع به زنجفيل می نویسد: «زنجفيل دارای مزاج گرم و خشك بوده، دارای آثار ملين (مسهل) و بادشكن، افزايش دهنده هوش و حافظه، برطرف كننده تيره گی چشم، افزايش دهنده شهوت، بندآورندهء اسهال، هضم كننده، مقوی جگر و پادزهر حشرات موذی است.»
نعناع از زمانه های قدیم به عنوان یک گیاه خوشبو و اشتها آور و برای رفع ناراحتی های جهاز هاضمه به کار رفته است . از نعناع در نوشته های پدرعلم طب، بقراط نیز یاد شده است. در قرون وسطی از نعناع در معالجهء امرض مختلف، به خاطر التیام زخم ها، درمان درد گزیده گی نیش زنبور و سگ دیوانه استفاده می شد. نعناع دارای ماده ای به نام منتول است که ایجاد احساس سردی را در دهان می کند . مقدارمنتول در نعناع ارتباط به نوع آن دارد. البته اگر برگ نعناع دیرتر از ساقهء آن کنده شود، مقدار منتول کاهش می یابد .
بیشتر "لود" شود