تاریخ 22 فبروری مصادف بود با یکصدوپنجاوپنجمین سالروز تولد هنریش رودلف هرتز، فزیکدان آلمانی که برای نخستین بار موجودیت امواج الکترومقناطیس را ثابت کرد.
در همهء ادیان و باور های انسانی، زنده گی و مرگ دو روی یک سکه اند. چنانچه خداوند یکتا در قرآن مجید می فرماید: «کلو نفسً ذایقه الموت» (هرزنده جان طعم مرگ را می چشد). آری! هر موجود زنده روزی جام آخرین را سر می کشد و به منزلگهء می شتابد که از آن بازگشت دوباره ممکن نیست.
منجمان بین المللی می گویند: چهارمین سیارهء را پیدا کرده اند که امکان زندگی در آن موجود است. این سیاره در بیرون از نظام شمسی ما موقعیت دارد...
شهر شمال غربی لووال در ماساچوستس امریکا زیاد هم بزرگ نیست و حدود 100 هزار تن نفوس دارد. لووال با آنکه شهر ثروت مند نمی باشد اما به تاریخ و...
نمایشگاه بین المللی وسایل الکترونیک به تاریخ دهم ماه جنوری آغاز، الی سیزدهم جنوری در شهر لاس ویگاس امریکا ادامه دارد.
در حالی که در ده سال گذشته ملیارد دالر مساعدت های خارجی به افغانستان سرازیر شده، اکنون در کنفرانس بن نیز تعهدات تازه در زمینهء مساعدت های بین المللی به افغانستان صورت می گیرد، اما هنوز هم در داخل افغانستان صدها خانواده مانند دوره های قبل از تاریخ در داخل مغاره ها بسر می برند. خبرنگار رادیو آزادی در بامیان علی عرفان به کوه های اطراف بت های بامیان رفته، زنده گی ده ها خانواده را که در سرمای زمستان در این مغاره ها بسر می برند و اطفالشان به امراض گوناگوان زمستانی مبتلا هستند دیدن کرده، این گزراش را تهیه کرده است.
شهرک کوچک و تارخی یهلاوا در جمهوری چک هفتهء گذشته میزبان جشنوارهء بین المللی فلم های مستند بود. برگزار کننده گان این جشنواره با استفاده ازین فرصت از حکومت ایران خواستند تا جعفر پناهی یک مستند ساز ایرانی را که اکنون در خانه نظر بند است، رها کنند. جعفر پناهی به خاطر ساختن فلمی در بارهء آشوب های پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 2009 در ایران، محاکمه شد. یک محمکمهء استیناف ایرانی حکم شش سال حبس و بیست سال ممنوعیت بالای سفر و فلم سازی جعفر پناهی راماه گذشته تایید کرد. جعفر پناهی 51 سال عمر دارد و فلم هایش برندهء جوایز معتبر بین المللی شده است.
انسان به خاطر رفع نیازمندی هایش همواره به منابع انرژی ضرورت داشته است. نخست از چوب و زغال سنگ استفاده می کرد، بعد هم به نفت به حیث یک ماده قابل احتراق آرمانی، ولی با کمیت محدود...
به زودی تعداد انسان ها در روی کره زمین به 7 ملیارد تن خواهد رسید. این رقم در چه تناسب با سایر موجودات ساکن در این کره خاکی قرار دارد؟ ولی این تناسب در هر مقیاسی که باشد و با وصف این که تصور می شود، تعداد انسان ها نسبت به تعداد مورچه ها در روی زمین بیشتر شده است، دانشمندان سوای این تصور نظر می دهند. ادوارد او. ویلسن بیولوژیست و دانشمند پوهنتون هاروارد که در مورد مورچه تحقیق می کند، تعداد مورچه ها را حدود 10 هزار تریلیون تخمین کرده است. به این ترتیب برای هر انسان حدود یک ملیون مورچه می رسد.
عدهء شوخی یا فریب روز اول اپریل را به سال 1392 به افسانه های کانتربوری (The Canterbury Tales) نوشتهء جیوفری چاوسر (Geoffrey Chaucer) ارتباط می دهند.
نمایش فلم مستند «کمپ پیروزی، افغانستان» در شرایطی در جهان آغاز شد که تابستان امسال، سپردن مسوولیت های امنیتی به نیرو های مسلح افغانستان آغاز شده...
ابراهیم هنوز هم به طور روشن کابوس کشتار فجیع 11 جنوری سال 2001 که از آن به طور معجزه آسا جان به سلامت برد، را به خاطر دارد. وی با اشاره به جنگجویان طالب تشنه به خون و مغرور از پیروزی بر ولسوالی یکاولنگ، می گوید: «آن ها ما را در دو قطار ایستاده کرده، یک به یک بالای ما به فیر شروع کردند.»
بیشتر "لود" شود