مرکز خبرنگاران افغانستان، توقف نشرات رادیو"بیگم" را نقض قانون و ادامه سرکوب رسانههای آزاد خوانده، آن را محکوم کرده است
در خبرنامه گفته شده، رادیو بیگم جواز نشراتی از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان را داشت، اما نشرات آن به دلیل نقض پالیسی نشراتی و استفادۀ نادرست از این جواز، متوقف شده است.
مرکز خبرنگاران افغانستان ناوقت روز گذشته، توقف فعالیت رادیو خصوصی"بیگم" را نقض قانون رسانههای اجتماعی افغانستان و ادامه سرکوب رسانههای آزاد خوانده، آن را محکوم کرد.
این مرکز از مقامهای حکومت طالبان خواسته که در این تصمیم تجدید نظر کنند و به رادیو بیگم اجازه دهند، تا طبق قانون رسانههای اجتماعی به فعالیت خود ادامه دهد.
حامد عبیدی مسول سازمان حمایت از خبرنگاران افغان در اروپا نیز با نکوهش این اقدام طالبان، به رادیو آزادی گفت:
"دیده می شود که برخورد ادارۀ حاکم خلاف همۀ اصول است و بدون کدام دلیل حقوقی و بدون ارائۀ شواهدی مبنی بر اینکه رادیو بیگم تخطی را انجام داده باشد، نشرات این رادیو را متوقف ساختند. این یک ضربه دیگر بر پیکر آزادی بیان در افغانستان است. ما تلاش خواهیم کرد تا صدای مردم افغانستان خاموش نشود و این صدا را به گوش نهاد های بین المللی برسانیم و در هماهنگی با نهاد های بین المللی تلاش کنیم تا از دریچۀ فشار های دیپلوماتیک، حداقل جلو اقدامات مشابه گرفته شود."
همزمان با متوقف شدن نشرات رادیو بیگم، سازمان عفو بین الملل خواستار رهایی مهدی انصاری خبرنگار افغان شده است.
خبرنگاران افغان نیز در مورد ادامۀ محدودیتها بر رسانهها و خبرنگاران در افغانستان ابراز نگران کرده اند
مهدی انصاری که در ماه سرطان امسال پس از ترک دفتر کارش در منطقه پل سرخ کابل ناپدید شد، بعد از سوی محکمۀ طالبان در کابل، به یک و نیم سال حبس در زندان محکوم شد.
سازمان عفو بینالملل روزسه شنبه در اعلامیهای که در شبکۀ اکس(توییتر سابق) منتشر کرده، گفته که انصاری در زندان، مورد بدرفتاری قرار گرفته، این نهاد وضعیت روانی او را نگرانکننده خوانده و خواستار رهایی فوری مهدی انصاری شده است.
شماری از خبرنگاران افغان نیز در مورد ادامۀ محدودیتها بر رسانهها و خبرنگاران در افغانستان ابراز نگران کرده اند.
ظاهر بهاند یکی از این خبرنگاران شام گذشته به رادیو آزادی گفت:
"در حال حاضر خبرنگاران افغان در افغانستان با مشکلات زیاد مواجه اند، آزادی بیان وجود ندارد، طی این مدت، همواره خبرنگاران افغان از سوی حکومت طالبان شکنجه شده اند و حتی به زندان انداخته شدند. مسدود شدن رسانه ها از سوی طالبان به معنی آنست که طالبان نمی خواهند که از فعالیت های غیر انسانی شان، جامعۀ جهانی و همچنان کشورهای همسایه با خبر شوند. بسیاری از خبرنگاران افغان افغانستان را ترک کرده و به کشورهای همسایه مهاجر شده اند".
پس از تسلط دوباره طالبان در اگست 2021، فضای رسانهای در افغانستان به شدت محدود شده و فعالیت بسیاری از رسانههای سمعی، بصری و چاپی متوقف شده است. به دلیل وضع این محدودیتها، بسیاری از خبرنگاران افغان مجبور به ترک افغانستان شدهاند.
خبرنگاران و رسانههایی که تا هنوز هم در داخل افغانستان کار میکنند، با سانسور و محدودیتهای شدید دسترسی به اطلاعات روبهرو هستند.