این مرکز با نشر خبرنامهای روز دوشنبه ۸ دلو با غیرعادلانه خواندن این حکم خواستار آزادی فوری و بدون قید وشرط سیعدی شده است.
در ادامه آمده که این حکم در ۶ عقرب سال جاری خورشیدی در غیاب خانواده و بدون وکیل مدافع آقای سعیدی اعلام شده و تلاش های برای تجدید نظر در این خصوص بی نتیجه بوده است.
به گفته مرکز خبرنگاران افغانستان سید رحیم سعیدی در حالی که بیمار است به زندان پلچرخی انتقال یافته است.
براساس معلومات اعلامیه، او که از دو دهه سابقه کار در عرصه تولید محتوای رسانه ها دارد، مدیر مسؤل و تهیه کننده یک کانال تولید در یوتیوب بود، در ماه سرطان با دو همکارش از سوی طالبان بازداشت شد.
حکومت طالبان در مورد صدور حکم سید رحیم سعیدی تا کنون ابراز نظر نکرده است.
این درحالیست که وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان بهتازگی هشدار داده که در صورت عدم پیروی رسانهها از سیاستهای حکومت طالبان، اصول اسلامی و فرهنگ افغانستان، فعالیتهای آنان متوقف خواهد شد.
خبیب غفران سخنگوی این وزارت در مصاحبه با تلویزیون ملی تحت کنترل طالبان که روز یکشنبه ۷ دلو نشر شد، گفت که این کار از طریق کمیسیون رسیدگی به تخلفات رسانهیی انجام خواهد شد.
حفظ ارزش های ملی و فرهنگی از اصول اساسی کار خبرنگاران است
اما پیش از این، خبرنگاران ادعا کرده اند که کار کمیسیون رسیدگی به تخلفات و شکایات رسانهیی تحت کنترل طالبان نه تنها در بهبود وضعیت کار اطلاع رسانی موثر نبوده بلکه طالبان از آن بهعنوان ابزاری برای سرکوب آزادی بیان استفاده میکنند.
نهاد های حامی رسانه ها نیز میگویند که حفظ ارزش های ملی و فرهنگی از اصول اساسی کار خبرنگاران این کشور است و طالبان تحت این عناوین در تلاش هستند تا رسانه ها را مجبور به پیروی از پالیسی های حکومت خود کنند.
اسماعیل آزاد، عضو اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان روز دوشنبه در این مورد به رادیو آزادی گفت: " این طبیعی است که رسانه ها باید ارزش های ملی و فرهنگی کشور را حفظ کنند، اما آنچه که تخطی گفته میشود باید از طریق کمیسیون تخطی رسانه ها بررسی شود و بعد از آن تصمیم گرفته شود و این که هشدار داده یک رسانه به این دلیل و آن دلیل بسته میشود، نوعی از محدودیت است."
خبرنگار یک رادیوی محلی در شمال افغانستان که بهخاطر حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش گرفته شود و به شرط تغییر صدایش در صحبت به رادیو آزادی این اظهارات را نگران کننده خواند.
"چیزی را که مسئولان طالبان میگویند غیر از او را نشر بکنیم، خلاف پالیسی شان باشد و یا مخالف گپ شان باشد، حتی مواردی که مشکلات مردم باشد نمی توانیم صحبت کنیم. با این حرف سخنگوی وزارت اطلاعات فرهنگ، یک محدودیت جدید وضع شده که رسماً جنازه خبرنگاری و رسانهها خوانده شده است."
در حال حاضر دستکم چهار خبرنگار و کارمند رسانه در زندان طالبان دورۀ محکومیت خود را سپری میکنند.
با آنکه حکومت طالبان مدعی است که پیش از این برخی رسانه ها به دلیل مشکلات اقتصادی کار شان متوقف شده، هیچ خبرنگار به ارتباط کار رسانه یی اش بازداشت نشده و از فعالیت رسانهها در چهارچوب شریعت اسلام حمایت می شود، اما گزارش های متعددی از بازداشت خبرنگاران در افغانستان نشر شده وخبرنگاران بارها گفته اند که آزادی بیان محدود شده و مورد تهدید و سرکوب از سوی طالبان قرار گرفته اند.
مرکز خبرنگاران افغانستان ادعا کرده که در حال حاضر دستکم چهار خبرنگار و کارمند رسانه که توسط محاکم حکومت طالبان به دو تا سه سال زندان محکوم شدهاند، در زندان طالبان دوران محکومیت خود را سپری میکنند.