لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۴۱

تاثیر تغییرات اقلیمی در افغانستان؛ ملل متحد: میزان گرسنه‌گی افزایش یافته است


 تعدادی از زنان و کودکان فقیر در کابل در حال درحال کمک غذایی اند.
تعدادی از زنان و کودکان فقیر در کابل در حال درحال کمک غذایی اند.

برنامۀ جهانی غذا وابسته به سازمان ملل متحد می گوید که افغانستان در فهرست ۲۲ کشوری که دچار گرسنه گی شدید دانسته می شوند شامل است.

ضیاالدین صافی ، معاون سخنگوی این ادارۀ ملل متحد در افغانستان به رادیو آزادی روز پنجشنبه ۱۰ عقرب گفت که بر اثر تغییرات اقلیمی ، میزان گرسنگی در این کشور گسترش یافته است.

به گفتۀ صافی ، خشکسالی های دوامدار و همچنان افزایش سیلاب ها در نتیجۀ بحران اقلیمی همه ولایت های افغانستان را متاثر کرده است:

«افغانستان در سطح جهان به عنوان ششمین کشور آسیب پذیر در برابر بحران اقلیمی می باشد. تاثیر بدتر شدن اقلیم در سراسر کشور تمام جوامع را به ناامیدی و گرسنگی سوق داده است. سیل و خشکسالی هر دو بیشتر شده اند و هر ولایت کشور در سال جاری از بحران اقلیمی متاثر شده است. امسال تاحال بیش از ۱۶۰ هزار نفر تنها از سیل متاثر شده اند. تقریباً ۲۰ هزار خانه و هزاران هکتار زمین زراعتی تخریب شده است.»

تغییرات اقلیمی تاثیر شگرفی بر وضعیت زنده گی مردم در بخش های وسیعی از افغانستان بجا گذاشته است.
تغییرات اقلیمی تاثیر شگرفی بر وضعیت زنده گی مردم در بخش های وسیعی از افغانستان بجا گذاشته است.

او بیشتر گفت:

«متاسفانه کمبود بودجه پروگرام غذایی جهان را مجبور کرده است که نزدیک به یک -سوم پروژه های انعطاف پذیری خود را متوقف کند و جوامع را از زیرساخت های بسیار مهم برای کاهش اثرات تغییرات اقلیمی ، رشد مواد غذایی و کاهش وابستگی به کمک های بشردوستانه محروم کند.»

افزایش تغییرات اقلیمی بسیاری از دهقانان و باغداران را در افغانستان تحت تاثیر قرار داده

افزایش تغییرات اقلیمی بسیاری از دهقانان و باغداران را در افغانستان تحت تاثیر قرار داده و در مناطق روستایی جایی که مردم بیشتر به زراعت وابسته اند ، باعث کاهش منابع غذایی شده و فشار بیشتری بر خانواده های آسیب پذیر وارد کرده است.

در کنار خشکسالی و کاهش منابع آبی، سرازیر شدن سیلاب، زلزله و تند باد ها از دیگر پیامدهای تغییرات اقلیمی در افغانستان است که مردم را متضرر کرده.

در این حال ، نجیب الله سدید کارشناس مدیریت آب و محیط زیست می گوید که نیاز است تا پالیسی های درستی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی روی دست گرفته شود:

«چیزی که بسیار مهم است موجودیت این پالیسی ها است که تعقیب شوند. ما هنوز در کشور خود یک پالیسی جامع به خاطر مجادله با تغییرات اقلیمی نداریم. امیدوارم چیز های که در دوران جمهوریت روی آن کمی کار شده بود دوباره انکشاف داده شود با در نظرداشت شرایط چند سال اخیر که ارقام جدید داریم و معلومات زیاد داریم.»

کمبود آب آشامیدنی نیز به یکی از مشکلات جدی در افغانستان مبدل شده است.
کمبود آب آشامیدنی نیز به یکی از مشکلات جدی در افغانستان مبدل شده است.

در ادامۀ نگرانی ها از تاثیرات منفی تغییرات اقلیمی در افغانستان ، صندوق حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) هشدار داده که شهر کابل تا سال ۲۰۳۰ میلادی با کمبود شدید آب رو به رو خواهد شد.

ادارۀ حفاظت محیط زیست حکومت طالبان در ماه اسد امسال گفته بود که ۲۱ میلیون نفر در افغانستان به دلیل تغییرات اقلیمی به آب آشامیدنی صحی دسترسی ندارند.

یونیسف گفته اثرات منفی تغییرات اقلیمی یکی از دلایل کاهش قابل توجه سطح آبهای زیرزمینی درشهرکابل است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG