لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۸ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۴۸

رئیس ادارهٔ استخبارات بریتانیا: تلاش‌ها برای صدور تروریزم از افغانستان به خارج، افزایش یافته است


کشور های همسایه افغانستان همواره ابراز نگرانی کرده اند که پس از تسلط طالبان به قدرت میزان فعالیت گروه های تروریستی در این کشور افزایش یافته است.
کشور های همسایه افغانستان همواره ابراز نگرانی کرده اند که پس از تسلط طالبان به قدرت میزان فعالیت گروه های تروریستی در این کشور افزایش یافته است.

کین مک کالوم رئیس ادارۀ استخبارات(MI5) بریتانیا می گوید که این اداره برای جلوگیری از قتل ها و حملات تروریستی به شدت تلاش می کند.

به گفته این مقام بریتانوی، با ظهور مجدد گروه دولت اسلامی یا داعش در افغانستان، تلاش ها برای صدرو تروریزم، به ویژه توسط این گروه افراطی، افزایش یافته و به گفتۀ او شمار شهروندان بریتانیایی افزایش یافته اند که می خواهند برای دریافت آموزش از این گروه به خارج سفر کنند.

به اساس گزارش روزنامه گاردین که روز سه شنبه(۸ اکتوبر) منتشر شد، آقای مک کالم گفته که در یک ماه گذشته، بیش از یک سوم تحقیقات مهم، روی تهدیدات تروریستی متمرکز بوده که به شکلی از اشکال از خارج متوجه بریتانیاست.

کین مک کالوم رئیس ادارۀ استخبارات(MI5) بریتانیا با اشاره به شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی(داعش) گفته، دو برادر که در شهر بیرمنگام بریتانیا زندگی می کردند، قصد داشتند که برای پیوستن با این گروه به افغانستان بروند و در سال گذشته دستگیر شدند، یکی به ده سال و دیگر به هشت سال حبس محکوم شدند.

بر اساس این گزارش، شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی(داعش) که پس از خروج نیروهای بین المللی از افغانستان و پس از تسلط مجدد طالبان بر این کشور، مسئولیت بسیاری از حملات مرگبار را به عهده گرفته، در سال جاری مسئولیت شماری از حملات مرگبار را در خارج از افغانستان نیز بر عهده گرفت.

کین مک کالوم رئیس ادارۀ استخبارات بریتانیا
کین مک کالوم رئیس ادارۀ استخبارات بریتانیا

کین مک کالوم گفته حمله این گروه در ماه مارچ بر یک سالون کنسرت در حومۀ شهر مسکو پایتخت روسیه که در آن ۱۳۳ تن کشته و ۱۴۰ تن دیگر زخمی شدند، نشان میدهد که این گروه توانایی هایش را برای حمله به خارج افزایش داده است.

داعش همچنان مسؤلیت حملۀ در ماه جنوری سال روان را در شهر کرمان در ایران بر عهده گرفت که در آن بیشتر از هشتاد تن کشته و حدود ۲۸۰ تن دیگر زخمی شدند.

با خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، گروه های داعش و القاعده توانایی های خود را احیا کرده اند.

هرچند حکومت طالبان ادعا می کند که داعش را سرکوب کرده و دیگر در حدی نیست که تهدیدی از آن متوجه دیگران باشد، اما برخی از آگاهان به این ادعا به دیدۀ شک می نگرند.

جنرال کنت فرانک مکنزی قوماندان سابق فرماندهی مرکزی ایالات متحدۀ امریکا، دوشنبه گذشته در مصاحبه با شبکۀ تلویزیونی «سی بی اس» گفت که با خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، گروه های داعش و القاعده توانایی های خود را احیا کرده اند.

پیش از این در آغاز سال روان میلادی، جنرال مایکل کوریلا قوماندان جدید این نیروها گفته بود که ممکن است تا شش ماه دیگر، داعش بتواند حملاتی را در خارج از افغانستان راه اندازی کند.

نجیب الله آزاد، استاد پوهنتون ویسکانسین در امریکا نیز به رادیو آزادی گفت که احتمال همچو تهدید از سوی داعش از قلمرو افغانستان وجود دارد:

"امروز اگر این ترس وجود دارد که از داعش در سوریه، یا شاخه خراسان در افغانستان و منطقه، یا القاعده و یا هر گروه دیگر می تواند یک تهدید متوجه باشد، این ترس و تهدید از جانب افغانستان خواهد بود، زیرا کشوری بدون کلکین و دروازه است، هر گروه تروریستی می تواند به راحتی جنگجویان خود را در آنجا نگهدارد. افراد متفکر آنها، کسانی که توانایی طراحی تهدیدهای بزرگ را دارند و در مناطق دیگر نمی توانند پنهان شوند، در افغانستان می توانند در امن باشند."

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان
امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان

ولی امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه حکومت طالبان، روز جمعه هفته گذشته، در نشست فارمت مسکو گفت که داعش در خارج از افغانستان مراکز دارد و از کشورهای منطقه خواست که اجازه جلب و جذب را به این گروه ندهند. به گفته متقی، داعش به تازگی توانسته که مراکز آموزشی را در خارج از سرحدات افغانستان ایجاد کند.

کین مک کالوم رئیس ادارۀ استخبارات(MI5) بریتانیا، علاوه بر تهدیدات احتمالی شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی(داعش) از تهدیدات روسیه و ایران به آن کشور اشاره کرده، گفته که از سال ۲۰۲۲ میلادی تا اکنون، حداقل از ۲۰ حمله پلان شده به حمایت ایران، که شهروندان بریتانیایی و باشندگان این کشور را هدف قرار میداد، جلوگیری شده است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG