لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۴ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۳۰

نگرانی از فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان؛ وزرای خارجهٔ چندین کشور منطقه، اجلاس برگزار کردند


افراد تحریک طالبان پاکستان که عمدتا در مناطق مرزی میان افغانستان و پاکستان فعالیت می کنند.
افراد تحریک طالبان پاکستان که عمدتا در مناطق مرزی میان افغانستان و پاکستان فعالیت می کنند.

به ادامهٔ نگرانی‌ها از فعالیت‌های تروریستی در افغانستان، وزیران خارجهٔ ایران، روسیه و چین و وزیر دفاع پاکستان در حاشیهٔ ۷۹م نشست عمومی ملل متحد، نشست چهارجانبهٔ را برگزار کردند.

وزارت خارجهٔ ایران روز جمعه ۲۷م سپتمبر در اعلامیه‌ای منتشر شده در مورد تاریخ دقیق این نشست چیزی نگفته ، اما افزوده که این نشست در مورد نگرانی‌ها از وضعیت امنیتی در افغانستان به ابتکار ایران برگزار شده بود.

به اساس اعلامیه، ایران از وضعیت امنیتی در افغانستان هشدار داده و گفته که گروه‌های تروریستی مثل داعش و القاعده نه تنها مردم افغانستان، بلکهٔ امنیت مردم منطقه را نیز تهدید می‌کنند.

در اعلامیه به نقل از سید‌عباس عراقچی وزیر خارجهٔ ایران آمده که آن‌ها باید در بخش مبارزه در برابر تروریزم، همکاری‌های شان را تقویت کنند و به گفتهٔ او جبههٔ متحدی را در برابر این گروه های ویران‌گران ایجاد کنند.

وزیر خارجه ایران افزوده که پیام شان باید واضح باشد که تروریزم در افغانستان و در منطقه جا ندارد.

به گفتهٔ عراقچی، همسایه‌های افغانستان نمی‌توانند اجازه بدهند که تروریزم و خشونت همراه با افراط‌گرایی در افغانستان ریشه پیدا کند.

سید‌عباس عراقچی وزیر خارجهٔ ایران
سید‌عباس عراقچی وزیر خارجهٔ ایران

وزارت خارجهٔ ایران گفته که در این نشست‌ چهارجانبه، در مورد مهاجران افغان در آن کشور،بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی در افغانستان و برخی موضوعات دیگر نیز بحث صورت گرفته است.

این اظهارات درحالی مطرح می‌شوند که شهباز شریف، صدراعظم پاکستان نیز در ۷۹مین مجمع عمومی ملل متحد روز جمعه اظهارات مشابهٔ داشته است.

شریف گفته که حکومت طالبان باید در داخل افغانستان برای از بین بردن همه گروه‌های تروریستی گام‌های موثر بردارد، به ویژه در برابر کسانی که به گفتهٔ او مسئول تروریسم فرامرزی در برابر کشورهای همسایه هستند.

صدراعظم پاکستان افزوده که در این میان شاخهٔ ولایت خراسان دولت اسلامی موسوم به گروه داعش، القاعده و گروه‌های وابسته به آن مانند تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی)، فتنه‌الخوارج مجید بریگید، بلوج لیبرشن آرمی و دیگر گروه‌ها تروریستی شامل اند که به گفتهٔ او در خاک افغانستان دیده شده‌اند.

کشور های همسایه افغانستان همواره از موجودیت گروه های تروریستی در افغانستان نگرانی خود را ابراز کرده اند

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در مورد نگرانی‌های تازهٔ کشورهای همسایه از تهدید‌های موجود از سوی داعش و دیگر گروه‌های تروریستی به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ نداد، اما پیش از این، چنین نگرانی‌ها را به اساس خوانده و گفته بود که گروه‌های تروریستی در افغانستان فعالیت ندارند، از خاک این کشور به ضد هیچ کشوری تهدید متوجه نیست و امنیت پاکستان مسلهٔ داخلی آن کشور است و خودش باید برای آن راه حل پیدا کند.

حکمت‌الله حکمت، از جمله آگاهان امور بین‌الملل می‌گوید، کشورهای منطقه و جهان باید برای از بین بردن تهدیدهای تروریستی، بجای نشست‌ها، اعلامیه و نگرانی‌های پی‌هم بر پاکستان فشار وارد کنند تا دست از حمایت گروه‌های تروریستی بردارد:

«فعالیت‌های تروریستی هنوز هم در افغانستان وجود دارد، اما به سطح پایین، یگانه کشوری که به فرستادن، تمویل و پرورش گروه‌های تروریستی دست دارد، آن ارتش و استخبارات پاکستان است، و همه جهان از این موضوع آگاه هستند، این کشورها باید از پاکستان بپرسند که چرا از داعش حمایت می‌کند، و آن‌ها را برای عملیات به افغانستان می‌فرستند.»

بیرق داعش
بیرق داعش

گفتی‌ست که گروه حمایت و نظارت از تحریم‎ های ملل متحد نیز به تاریخ ۱۱ اسد در گزارش ۳۴صفحه‌ای خود شاخهٔ ولایت خراسان دولت اسلامی موسوم به داعش، شبکهٔ القاعده و گروه‌ها و افراد مربوط به آن ابراز نگرانی کرده گفته بود که گروه تروریستی داعش هنوز هم یک تهدید جدی در منطقه است و تروریسم را در بیرون از افغانستان گسترش می‌دهد.

از سوی هم برعلاوهٔ پاکستان و ایران برخی از کشورهای دیگر در منطقه نیز از فعالیت‌ها و موجودیت گروه‌های تروریستی از جمله شاخهٔ ولایت خراسان دولت اسلامی موسوم به داعش ابراز نگرانی کرده بودند.

تنها در ماه سنبلهٔ گذشته شاخهٔ ولایت خراسان گروه داعش مسئولیت دو حمله در کابل و دایکندی را به عهده گرفت که به اساس معلومات حکومت طالبان در این دو حمله ۲۰ تن کشته و ۱۹ تن زخمی شدند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG