هرچند درگیری آغاز شده روز یکشنبه میان نیروهای مرزی طالبان و پاکستانی در ولسوالی شورابک کندهار در امتداد خط دیورند به پایان رسیده، اما راه رفتوآمد به روی مردم هنوز هم مسدود است.
ملا ظفر، قوماندان امنیهٔ حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت که وضعیت هنوز هم عادی نیست و احتمال درگیری بعدی وجود دارد.
«از سوی پاکستان هاوانها فیر میشد که اینجا به زراعت و مواشی مردم آسیب رسانده است، آنجا نیروهای ما پوسته میساختند که ابتدا از سوی نیروهای پاکستانی بالایشان شلیک شد، نیروهای ما دوباره به صورت دفاعی تیراندازی کردند و پوستههای آنها در اینجا را از بین بردند، اکنون هم وضعیت نورمال نیست، مجاهدین ما در حالت دفاع آماده نشستهاند.»
ملا ظفر میگوید که به باشندگان محل از تدابیر محافظتی خبر دادهاند.
او گفت که در این درگیری به جانب آنها تلفات وارد نشده است، اما امجد سومرو، فرماندهٔ پولیس منطقهٔ نوشکی ایالت بلوچستان پاکستان، در مصاحبه با بیبیسی مدعی شده که مرزبانان آنها در این درگیری به سه تن از نیروهای طالبان تلفات وارد کردهاند، اما مقامهای محلی طالبان این ادعا را رد کردهاند.
از سوی دیگر، رسانهٔ پاکستانی «دان» ۷م اکتوبر در منطقهٔ درگیری به نقل از منابع امنیتی پاکستان گزارش داده که یک سرباز پاکستانی در این درگیری زخمی شده است.
در این حال، یک باشنده ولسوالی شورابک که نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت:
«راههای کوچک و بزرگ در اطراف اغزن تار شورابک بسته شده است، به علت همین درگیری امروز سه روز میشود که راهها مسدود است و به باشندگان قریهها در هر دو جانب مشکلات ایجاد شده است.»
این در حالیست که اخیراً درگیریهای مسلحانه در امتداد خط دیورند میان نیروهای مرزی طالبان و پاکستان افزایش یافته است.
تازه چند روز پیش در ولسوالیهای گوشتهٔ ننگرهار و خاص کنر ولایت کنر نیز میان طالبان و نیروهای مرزی پاکستان درگیری صورت گرفته بود که تلفات نیز داشت.
ممتاز، باشندهٔ ولسوالی گوشتهٔ ننگرهار، در این مورد به رادیو آزادی گفت:
«امروز چهارمین روز است که وضعیت عادی است. افرادی که در پنج قریه از جمله سلالا، وچتل، شیدکی و توتکیه بیجا شده بودند، نیم آنها دوباره به خانههایشان برگشتند، دیگران همه بیجا اند.»
گفتنیست که اخیراً روابط میان حکومت طالبان و پاکستان نسبت به گذشته تیره شده است.
کابل و اسلامآباد همدیگر را به پناه دادن به مخالفان مسلح متهم میکنند.
پاکستان حکومت طالبان را به حمایت از تحریک طالبان پاکستان متهم میکند و حکومت طالبان در افغانستان مدعی است که شاخهٔ ولایت خراسان دولت اسلامی موسوم به داعش در بلوچستان و خیبر پختونخواه مکانهای امن دارند.