لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۵ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۲۴

ادامهٔ نگرانی از وضعیت آموزش زنان و دختران در افغانستان؛ یونسکو اجلاس ویژه برگزار می‌کند


یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه محدودیت های وضع شده طالبان مسدود مانده است.
یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه محدودیت های وضع شده طالبان مسدود مانده است.

اداره علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) می گوید روز پنجشنبه آینده در رابطه با وضیعت کنونی معارف در افغانستان و حمایت جهانی از حق تعلیم دختران افغان اجلاسی را برگزار میکند.

به اساس این اعلان یونسکو در این کنفرانس آنلاین، متخصصین این بخش ملل متحد و اعضای جامعه مدنی افغانستان حضور خواهند داشت.

یونسکو این اجلاس را در‌ آستانه سومین سالگرد برگشت طالبان به قدرت، برگزار میکند.

طالبان در ۱۵ ماه اگست سال ۲۰۲۱ کابل را تصرف نموده و از همان آغاز بطور تدریجی محدودیتها را بر زنان جاری نمودند.

این گروه در اقدام نخست، مکاتب بالاتر از صنف ششم را به روی دختران بست و در ماه دسمبر سال ۲۰۲۲ دختران و زنان را از رفتن به پوهنتون ها هم محروم کرد.

تعدادی از زنان و دختران معترض افغاذنستان که خواهان رفع محدودیت های وضع شده طالبان اند.
تعدادی از زنان و دختران معترض افغاذنستان که خواهان رفع محدودیت های وضع شده طالبان اند.

محدودیت های طالبان علیه زنان و دختران مغایر با تعهداتی است که رهبران این گروه قبل از به قدرت رسیدن، با جامعه جهانی و رسانه ها در میان گذاشته بودند.

یونسکو قبلا گفته بود که در نتیجه محدودیت های طالبان، ۸۰ درصد دختران از درس باز مانده و تقریبا ۳۰ درصد آنها حتی به مکاتب ابتدائی هم نمی روند.

قبل از برگشت طالبان به قدرت از سال ۲۰۰۱ تا سال ۲۰۱۸  تعداد شاگردانی که به مکاتب ثبت نام میکردند  ده برابر بیشتر شده بود.

این در حالیست که قبل از برگشت طالبان به قدرت از سال ۲۰۰۱ تا سال ۲۰۱۸ تعداد شاگردانی که به مکاتب ثبت نام میکردند ده برابر بیشتر شده بود.

به گفته یونسکو در سال ۲۰۲۱ از هر ده دانش آموز مکتب در افغانستان ۴ تن آن دختر بودند.

ماه گذشته اداره حمایت از اطفال ملل متحد (یونیسف) گفت که در کمتر از سه سال گذشته دختران افغان در مجموع ۳ میلیارد ساعت درسی را از دست داده اند.

طالبان برای بستن مکاتب دختران هیچ نوع دلیلی ارايه نمی کنند .

سخنگوی حکومت طالبان ذبیح الله مجاهد در کنفرانس سوم دوحه در پاسخ به سوالی در مورد تعلیم و تحصیل دختران و زنان گفت این یک نگرانی افغانهاست و آنها برای پیدا کردن یک را حل تلاش می کنند.

رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان و دختران افغانستان
رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان و دختران افغانستان

روز سه شنبه در اجلاسی که در مورد حقوق زنان افغانستان در امریکا برگزار شد، تاکید شد که در افغانستان اعمال طالبان در برابر زنان و دختران باید به حیث آپارتاید یا تبعض جنسیتی برسمیت شناخته شود.

در این نشست که روز سه شنبه ۳۰ جولای به میزبانی کمیسیون حقوق بشر کانگرس امریکا برگزار شد، رینا امیری نماینده خاص امریکا برای حقوق زنان و دختران و حقوق بشری در افغانستاسن در سخنرانی خود طالبان را به آزار و اذیت زنان بر اساس جنسیت متهم کرد. او گفت :

«فرمان های سخت طالبان که بطور مستقیم زنان و دختران را هدف قرار میدهند از بدترین فرمانها اند. ما این تلاشهای طالبان را به عنوان آزار جنسیتی برسمیت میشناسیم.»

در همین حال به روز چهارشنبه یک تعداد فعالان حقوق زن در لندن جمع شدند تا در مورد راه های بیرون رفت زنان از حالات کنونی در افغانستان، صحبت کنند.

XS
SM
MD
LG