لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۶ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۰

سازمان عفو بین‌الملل: حکومت طالبان باید به حقوق بشر احترام بگذارد


عفو بین‌الملل یک سازمانی است که بر حفاظت از حقوق بشر و مبارزه با بی‌عدالتی‌ها و نقض حقوق بشر در سراسر جهان تمرکز دارد.
عفو بین‌الملل یک سازمانی است که بر حفاظت از حقوق بشر و مبارزه با بی‌عدالتی‌ها و نقض حقوق بشر در سراسر جهان تمرکز دارد.

مجازات فیزیکی، کشتارهای فراقانونی، بازداشت‌های خودسرانه، آزار و اذیت جنسی زنان و وضع محدودیت بر آموزش آن‌ها موضوعاتی است که سازمان عفو بین‌الملل از حکومت طالبان خواسته تا به آن نقطه پایان بگذارد.

این سازمان ناوقت روز دوشنبه، ۲۵ ماه سرطان در شبکۀ ایکس یا توییتر سابق با یادآوری از این موارد افزوده که حکومت طالبان به حقوق بشر احترام گذاشته و از آن محافظت کند.

عفو بین‌الملل گفته است که در پیوند به این موضوع از سراسر جهان ۳۵۴،۸۴۷ امضا جمع‌آوری کرده که نشان دهندۀ مثال قوی از همبستگی بین‌المللی است.

این سازمان افزوده، با تداوم وضعیت «فاجعه‌بار» حقوق بشر در افغانستان، باید خواست مشترک برای پاسخ‌گویی و عدالت در این کشور ادامه یابد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، به پرسش‌های رادیو آزادی در مورد خواست سازمان عفو بین‌الملل پاسخ نداد، اما پیش از این مقام‌های حکومت طالبان همواره گفته اند که آنان در چوکات شریعت اسلامی حقوق بشر به ویژه زنان را رعایت کرده‌اند.

حکومت طالبان از ماه دسمبر سال ۲۰۲۲ به این طرف صدها تن را به اتهام‌های مختلف در محضرعام شلاق زده‌اند که آخرین نمونه‌ی آن چهارشنبه گذشته در ولایت کندهار بود.

به همین‌گونه به شمول ملل متحد، سازمان‌های مختلف بین‌المللی هر از گاهی در گزارش‌های خود از کشتارهای فراقانونی، بازداشت‌های خودسرانه، آزار و اذیت جنسی زنان یاد کرده، اما حکومت طالبان آن را رد کرده‌است.

بیش از هزار روز است که حکومت طالبان، دختران دوره متوسطه را از آموزش منع کرده است. وضع محدودیت بر تحصیلات عالی دختران و ممنوعیت کار زنان در بسیاری از اداره‌های دولتی و غیر دولتی، نیز بخشی از اقدامات طالبان در برابر دختران و زنان است.

زنان و دختران افغان: زیر حاکمیت طالبان مشکلات زیادی داریم

در این حال شماری از زنان و دخترانی‌که در افغانستان از حقوق‌شان محروم شده‌اند می‌گویند، سازمان‌های بین‌المللی به گونۀ مکرر از حکومت طالبان چنین تقاضاهایی را مطرح کرده، اما طالبان به آن عمل نکرده‌اند.

دختران و زنان افغان: سازمان‌های بین‌المللی به مراتب از حکومت طالبان خواهان بازگشایی مکاتب به روی دختران بالاتر از صنوف ششم شدند، اما طالبان تا اکنون به این خواست جامعۀ جهانی پاسخ مثبت نداده است.
دختران و زنان افغان: سازمان‌های بین‌المللی به مراتب از حکومت طالبان خواهان بازگشایی مکاتب به روی دختران بالاتر از صنوف ششم شدند، اما طالبان تا اکنون به این خواست جامعۀ جهانی پاسخ مثبت نداده است.
حمیرا حیدری:هرچند سازمان ملل متحد و سازمان‌های حقوق بشری بارها از طالبان خواسته‌اند که حقوق زنان زیر پا نشود، اما تا حال هیچ نتیجه‌ی در پی نداشته

حمیرا حیدری یک باشنده شهر کابل به رادیو آزادی در این مورد گفت:

"هرچند سازمان ملل متحد و سازمان‌های حقوق بشری بارها از طالبان خواسته‌اند که حقوق زنان زیر پا نشود، اما تا حال هیچ نتیجه‌ی در پی نداشته و از سازمان ملل متحد خواست ما این است که باید حق تعلیم و کار به زنان داده شود، طالبان به زنان به چشم غلامان نگاه می‌کنند."

شبانه، یک باشندۀ دیگر شهر کابل، در مورد مشکلات زنان و دختران در حاکمیت طالبان می‌گوید:

"من در افغانستان زنده‌گی می‌کنم، زنان مشکلات زیاد دارند، اگر جایی بروند برای‌شان می‌گویند که محرم برادر و پدرت کجاست، یک کسی‌که پدر نداشته باشد او چه کند؟"

صابره سخی یکی از فعالان حقوق زن و حقوق بشر می‌گوید، اگر طالبان ادامه حاکمیت‌شان را می‌خواهند باید به حقوق زنان احترام بگذارند. او به رادیو آزادی گفت:

"این وظیفه جامعه بین‌المللی و حقوق بشر است تا از حقوق زنان حمایت کرده و تلاش کند که حقوق زنان عادی شود، موضوع دیگر این است که چرا طالبان این‌گونه می‌کنند. در جامعه میان زنان و مردان جنگ است، یک جامعه بدون حضور زنان پیشرفت نمی‌کند، اگر طالبان می‌خواهند که جنگ را به پایان برسانند و به قدرت خود ادامه بدهند باید به حقوق زنان احترام بگذارند."

حکومت طالبان در نزدیک به سه سال حاکمیت‌شان درافغانستان بیش از ۵۰ فرمان محدود کننده علیه زنان و دختران را صادر کرده‌است.

اما هیئت دفتر معاونت ملل متحد در افغانستان، یوناما روز دوشنبه، ۲۵ ماه سرطان در شبکۀ ایکس یا توییتر سابق نوشت که زنان و دختران در هر جایی‌که باشند، قابل عزت و احترام بوده و بر حقوق‌شان که حقوق اساسی بشری است هیچ‌گاه معامله شده نمی‌تواند.

یوناما این موضوع را در حالی مطرح کرده که نشست سوم دوحه به میزبانی ملل متحد به دلیل عدم حضور زنان و اعضای جامعه مدنی، با انتقادهای شدیدی روبه‌رو شد.

در این نشست در ۳۰ جون و اول ماه جولای، هیئت طالبان نیز شرکت کرده بود.

XS
SM
MD
LG