لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۵۳

اجلاس شورای امنیت، عملکرد طالبان در برابر زنان و حقوق بشر را نکوهش کرد


تالار برگزاری جلسات شورای امنیت سازمان ملل
تالار برگزاری جلسات شورای امنیت سازمان ملل

شورای امنیت سازمان ملل متحد به روز جمعه به وقت نیویارک اجلاس مباحثوی را در مورد افغانستان برگزار کرد که بخش اعظم دیدگاه اشتراک کننده‌گان به انتقاد از عملکرد طالبان تمرکز یافته بود.

روزا اوتنبایوا، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان به این نشست دعوت شده بود تا پیرامون وضعیت در افغانستان معلومات ارائه کند.

او در صحبت های خود با اشاره به برخی تحولات مثبت، به چند مشکل جدی در افغانستان هم اشاره کرد.

خانم اوتنبایوا گفت، اگر چه ثبات سیاسی در افغانستان بهبود یافته است، اما فشارهای طالبان بر جامعه مدنی، مخالفان سیاسی و رسانه ها، همچنان ادامه دارد.

روزا اوتنبایوا، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان
روزا اوتنبایوا، نماینده خاص سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان

وی در بخشی از سخنرانی خود گفت:

«اگرچه ظاهرا ثبات سیاسی حفظ شده ، اما فضا برای مخالفت های داخلی تنگ است. فعالیت احزاب سیاسی و نهاد های جامعه مدنی منع شده و محدودیتها بر فعالیت شخصیت‌های سیاسی شناخته شد، در حال افزایش اند. رسانه ها هم در ارائه گزارش با محدودیت هایی مواجه اند. ثباتی که به سرکوب نظریات مخالف بستگی داشته باشد، مطمئناً که شکننده است. از زمان آخرین سخنرانی من، چندین اعتراض عمومی به سیاست های حاکمان فعلی، به ویژه سیاست هایی که بر زندگی مردم فشار آورده، از جمله ممنوعیت کشت خشخاش صورت گرفته است. این یک پدیده نسبتاً جدید است. در برخی موارد اقدامات تند نهادهای امنیتی مقامات فعلی برای سرکوب اعتراضات باعث تلفات مردم هم شده.»

رئیس دفتر یوناما از تعهد طالبان برای شرکت در سومین نشست دوحه که در روزهای دهم و یازدهم ماه سرطان به میزبانی سازمان ملل متحد برگزار می شود، استقبال کرد.

چهارمین نشست در شهر ژنیو سویس به روز دوشنبه با حضور نماینده‌گان کشور ها و نهاد های مدنی برگزار می‌شود

با این حال، بسیاری از فعالان مدنی، گروه های حقوق بشر و فعالان حقوق زنان از دعوت نشدن نمایندگان جامعه مدنی و زنان به سومین نشست دوحه، انتقاد کردند.

در این حال، قرار است به روز دوشنبه، چهارمین نشست در باره افغانستان در شهر ژنیو سویس برگزار شود که نمایند گان ده گروه سیاسی، نظامی و مدنی در آن شرکت خواهند کرد.

اشتراک کنندگان خواهان حضور نمایندگان جامعه مدنی، مخالفان سیاسی حکومت طالبان و زنان در نشست سوم دوحه می باشند.

همزمان بخش جنوب آسیای سازمان عفو بین الملل، ناوقت روز جمعه در شبکه اجتماعی ایکس (تویتر سابق) نوشته که حقوق زنان و دختران در افغانستان قابل مذاکره نیست. این نهاد تقاضا کرده که صدای این زنان و دختران در سومین نشست دوحه باید شنیده شود.

نصیر احمد فایق، نماینده افغانستان در سازمان ملل متحد، نیز یکی از کسانی بود در این نشست حضور داشت و صحبت کرد.

نصیر احمد فایق، نماینده دایمی نظام جمهوری پیشین افغانستان در سازمان ملل متحد
نصیر احمد فایق، نماینده دایمی نظام جمهوری پیشین افغانستان در سازمان ملل متحد

وی در سخنان خود، خواستار مشارکت همه جانبه زنان در پروسه های سیاسی شد:

«ما صدای مان را با گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان پیوند می دهیم که در گزارش ماه جون خود خواستار این شد که زنان افغان در همه بحثهای سیاسی، از جمله روند دوحه، مشارکت داشته باشند.»

روزا اوتنبایوا، رئیس دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد برای افغانستان (یوناما) به روز پنجشنبه در سخنرانی خود افزود که سومین نشست دوحه منجر به ایجاد مکانیزم جدیدی خواهد شد که راه را برای رایزنی های بیشتر با حاکمان فعلی باز می کند.

در نشست روز جمعه شورای امنیت، نمایندگان سایر کشور ها فشار ها و وضع محدودیت های طالبان بر زنان و دختران را نگران کننده خواندند.

بیش از هزار روز است که طالبان دختران بالاتر از صنف ششم را از آموزش منع کرده و به زنان و دختران اجازه نداده اند تحصیلات عالی خود را دنبال کنند و یا در ادارات دولتی و غیر دولتی داخلی و خارجی، شامل کار شوند.

XS
SM
MD
LG