او با اشاره به توصیههای گزارش ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان مبنی بر اینکه آپارتاید جنسیتی و تبعیض به عنوان جنایت علیه بشریت شناخته شود، در پاسخ به پرسشی گفت، آنگونه که در هر نقطۀ جهان لازمی دانسته میشود، میخواهند به نقش برحق زنان در افغانستان احترام شود.
فرحان حق همچنان در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر مشارکت طالبان در نشست دوحه گفت که در این نشست با طالبان به عنوان حکومت به رسمیت شناخته شدۀ افغانستان نه، بلکه به عنوان مقامهای حاکم رفتار میشود.
ریچارد بنیت به روز سهشنبه، ۲۹ ماه جوزا، در جریان ارائه گزارش خود در پنجاهوششمین نشست شورای حقوق بشر ملل متحد توصیه کرد که با طالبان به عنوان یک حکومت قانونی و رسمی رفتار نشود.
مقامهای ملل متحد: خشونت علیه زنان افزایش یافته است
بنیت همچنین هشدار داد که خشونت علیه زنان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان افزایش و گسترش یافته است.
او حذف زنان از زندگی عمومی و محرومیت زنان و دختران افغان از کار، آموزش و تحصیل را جنایت علیۀ بشریت و تبعیض جنسیتی خواند.
حکومت طالبان در آستانۀ نشست آیندۀ دوحه گزارش برخی از اعضای ملل متحد به ویژه ریچارد بنیت را تلاش برای خرابی اذهان عامه خوانده است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان امروز چهارشنبه، ۳۰ ماه جوزا، در شبکۀ ایکس یا «توییتر سابق» نوشت که باید با آنها تعامل مثبت و سازنده صورت گیرد.
او افزود که تلاشها برای «فشار» و «توطئهها» با شکست مواجه است.
دیدبان حقوق بشر: تبعیض جنسیتی بر علیه زنان در افغانستان به عنوان «جنایت علیه بشریت» به رسمیت شناخته شود
دیدبان حقوق بشر از کشورهای عضو ملل متحد خواسته که تبعیض جنسیتی علیه زنان افغان را به عنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت بشناسند و به توصیههای بنیت در سایر زمینهها توجه جدی داشته باشند.
سحر فطرت، پژوهشگر این سازمان در یک پیام تصویری که به روز سهشنبه، ۲۹ ماه جوزا، در شبکۀ ایکس یا «توییتر سابق» این سازمان منتشر شده، میگوید:
"زنان افغان هنوز هم از پروسههای مهم سازمان ملل متحد، از جمله سومین نشست آیندۀ دوحه که نقض آشکار قطعنامۀ شماره ۱۳۲۵ شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد زنان، صلح و امنیت است، کنار گذاشته شده اند. ما از همه کشورها و نهادهای عضو سازمان ملل متحد میخواهیم که مشارکت کامل، معنادار و امن زنان مختلف افغان را در همه بحثهای مربوط به افغانستان تضمین کنند."
مرتبط:
ریچارد بنیت طالبان را به نهادینه کردن سیستم سرکوب جنسیتی در افغانستان متهم کرد
قرار است سومین نشست دوحه به میزبانی ملل متحد در ۳۰ جون و۱ جولای برگزار شود.
پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان، محدودیتهای شدیدی علیه زنان افغان در زمینۀ کار و تحصیل وضع شده است.
هر چند این محدودیتهای طالبان به شدت از سوی جامعۀ جهانی محکوم شده و درخواستهایی برای برداشتن آنها مطرح شده است، حکومت طالبان نه تنها در این زمینه نرمش نشان نداده، بلکه محدودیتهای بیشتری را وضع کرده است.