لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۴۶

فعالان حقوق زنان افغانستان و ایران خواستار پایان تبعیض جنسیتی در این دو کشور شدند


فعالان حقوق زن خواستار پایان تبعیض جنسیتی در ایران و افغانستان هستند.
فعالان حقوق زن خواستار پایان تبعیض جنسیتی در ایران و افغانستان هستند.

گروهی از چهره‌های فعال بخش حقوق زنان افغانستان و ایران با راه‌اندازی کارزار مشترک «به آپارتاید جنسیتی خاتمه دهید» از کشورها می‌خواهند تا با «آپارتاید جنسیتی» که به‌گفتهٔ آنان از سوی حکومت‌ ایران و حکومت طالبان در ایران و افغانستان اعمال می‌شود، مقابله کرده و به آن پایان دهند.

آن‌ها به این هدف روز سه شنبه ۱۸ جون کمپاین یاد شده را در شبکه‌های اجتماعی راه اندازی کردند.

این فعالان با استفاده از هشتگ «به آپارتاید جنسیتی خاتمه دهید» عکس‌ها و خواسته‌های خود در این مورد را به اشتراک می‌گذارند.

این گروه از فعالان همچنان از کشورهای عضو سازمان ملل متحد می‌خواهند که آپارتاید جنسیتی را به‌عنوان جنایت علیه بشریت جرم‌انگاری کنند.

اعضای کارزار مشترک «به آپارتاید جنسیتی خاتمه دهید» که از سوی زنان ایران و افغانستان راه‌اندازی شده، پیش از این در ماه اکتوبر ۲۰۲۳ نیز با فرستادن نامه‌ای به کشورهای عضو ملل متحد خواهان اصلاح پیش‌نویس کنوانسیون پیش‌گیری و مجازات جنایات علیه بشریت به هدف اضافه شدن آپارتاید جنسیتی، شده بودند.

هدا خموش: زنان ایران و افغانستان می‌خواهند همصدا باشند

هدا خموش، فعال حقوق زن در افغانستان
هدا خموش، فعال حقوق زن در افغانستان

هدا خموش فعال حقوق زنان و عضو این کمپاین به رادیو آزادی گفت: "دو جبهه شکل گرفته تا بتوانند مشترک کار کنند و در این راستا زنان بیشتری از افغانستان، ایران و کشورهای دیگر پیوسته‌اند تا بتوانند با ما همصدا باشند و در این راه کار بکنند و ما بتوانیم پایان برای آپارتاید جنسیتی در داخل افغانستان باشیم."

فوزیه کوفی از فعالان سیاسی و عضو کارزار «به آپارتاید جنسیتی خاتمه دهید» به رادیو آزادی گفت با توجه به محرومیت‌های زنان افغانستان در نزدیک به سه سال گذشته تلاش می‌کنند تا نهادهای بین‌المللی برای رفع آن دست بکار شوند.

او می‌افزاید: "نهاد های بین‌المللی به شمول نهادهایی‌که در قسمت آپارتاید کار می‌کنند مثلاً محکمهٔ جزای بین‌المللی این‌ها همه باید در مورد افغانستان دست به کار شوند، به‌خاطری‌‎که سه سال است دختران و زنان افغانستان از تحصیل، کار و تمام پیشترفت‌ها محروم هستند و تبعات (پیامد) اقتصادی و سیاسی این مسئله شدیداً به افغانستان صدمه وارد کرده‌است."

معاون سخنگوی ملل متحد: «آپارتاید جنسیتی، نگرانی اصلی است

معاون سخنگوی ملل متحد اخیرا در واکنش به گزارش ریچارد بنیت گفته است بحث «آپارتاید جنسیتی» یک نگرانی جدی است.
معاون سخنگوی ملل متحد اخیرا در واکنش به گزارش ریچارد بنیت گفته است بحث «آپارتاید جنسیتی» یک نگرانی جدی است.

فرحان حق، معاون سخنگوی ملل متحد در واکنش به صحبت‌های ریچارد بنیت گفته است که موضوع «آپارتاید جنسیتی» یکی از نگرانی‌های اصلی است.

این درحالی‌ست که فرحان حق، معاون سخنگوی سرمنشی ملل متحد روز سه شنبه آن‌چه را «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان خواند، نگرانی اساسی در این کشور توصیف کرد .

این نگرانی پس از آن بیان شد که ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان ساعات پیش از آن در گزارش اش در پنجاه و ششمین نشست شورای حقوق بشر ملل متحد هشدار داد که خشونت علیه زنان در افغانستان تحت حاکمیت طالبان افزایش یافته وحذف زنان از زندگی عمومی را جنایت علیۀ بشریت و تبعیض جنسیتی خواند.

مرتبط:

ملل متحد: «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان نگرانی جدی است

دیدبان حقوق بشر: ملل متحد زنان افغان را از اشتراک در نشست سوم دوحه محروم کرده است

یک روز پیش از آن سازمان عفو بین‌الملل با نشر اعلامیه خواست تا به هدف تقویت تلاش‌ها برای مبارزه با رژیم‌های که به گونهٔ سیستماتیک بر اساس جنسیت ظلم می‌کنند، طبق قوانین بین‌المللی آپارتاید جنسیتی به‌عنوان یک جنایت شناخته شود.

حکومت طالبان با آن‌که مدعی است که حقوق زنان در چهارچوب شریعت اسلام در افغانستان تأمین است، اما از زمان به قدرت رسیدن دوباره بر افغانستان در حدود سه سال گذشته بر آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، تحصیل آنان در پوهنتون، کار زنان در بیشتر اداره‌های دولتی و غیر دولتی و برخی دیگر ممنوعیت‌ها و محدودیت‌ها را بر فعالیت‌های اجتماعی زنان وضع کرده‌است.

XS
SM
MD
LG