لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۱ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۱۶

بحث در مورد وضعیت زنان افغانستان؛ سازمان امنیت و همکاری اروپا نشست برگزار کرد


تعدادی از زنان معترض افغانستان
تعدادی از زنان معترض افغانستان

شرکت کنندگان در نشست کشور های عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا گفتند که موانع و چالش های شدید پیش روی زنان افغان در عرصه های آموزشی، کار و خدمات صحی، ثبات منطقه را تهدید می کند.

نمایندگان ارشد کشور های شرکت کننده و متحدان آسیایی آن، به روز دوشنبه (۳ جون) در ویانا پایتخت اتریش نشستی را برگزار کردند.

بر اساس اعلام این سازمان، سخنرانان نشست تاکید کردند که جامعه جهانی باید به توانمندسازی زنان و برابری جنسیتی برای صلح پایدار ، اهمیت دهد.

سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) تاکید کرد که اقدام مستمر و اتحاد جامعه جهانی برای حمایت از زنان و دختران افغان، ضروری است.

این سازمان افزود که کشور های عضو و متحدان آسیایی آن آماده همکاری برای رسیدن به آینده ای بهتر، از طریق سیاست های عملی و تلاش های مشترک، می باشند.

زنان فعال افغان اصرار دارند که چنین نشست ها زمانی می تواند موثر باشد که حمایت از حقوق زنان و دختران افغان برای تعامل با حاکمان طالب در افغانستان، شرط گذاشته شود.

شینکی کروخیل سفیر پیشین افغانستان در کانادا
شینکی کروخیل سفیر پیشین افغانستان در کانادا

شینکی کروخیل سفیر پیشین افغانستان در کانادا و نماینده سابق مردم در ولسی جرگه نظام جمهوری مخلوع افغانستان در این مورد به رادیو آزادی گفت:

«جامعه بین المللی می تواند، به طور متحدانه از تحفظ و دفاع از حقوق بشری زنان افغان، حمایت کند. به شرط که حقوق بشری زنان افغان برای شان یکسان اهمیت داشته باشد و متحد برای تغییر وضعیت زنان افغان باشد. آنها می توانند تعامل و هر نشست با طالبان را به احیای حقوق زنان افغان مشروط کنند.»

همزمان مستوره سیلاب، استاد پوهنتون و یک فعال آموزش و تحصیل زنان و دختران هم می گوید که چنین جلساتی زیاد برگزار شده، اما مهم این است که نتایج مثبت و کاربرد، داشته باشد.

تعدادی از دختران و زنان دانش آموز پوهنتون کابل که از ماه دسامبر سال ۲۰۲۲ به بعد اجازه نیافتند به صنوف درسی برگردند
تعدادی از دختران و زنان دانش آموز پوهنتون کابل که از ماه دسامبر سال ۲۰۲۲ به بعد اجازه نیافتند به صنوف درسی برگردند

طالبان در ماه آگست سال ۲۰۲۱ بار دیگر قدرت را در افغانستان در دست گرفتند.

ملا هبت الله آخندزاده رهبر گروه طالبان و دیگر مقام های این گروه از آن زمان به بعد، ده ها فرمان و حکم را صادر کرده اند که بر اساس آن محدودیت ها بر حقوق بشری دختران و زنان افغان به طور روز افزون، افزایش یافت.

حدود ۱۰۰۰ روز از ممنوعیت طالبان بر آموزش میلیون ها دختر بالاتر از صنوف ششم می گذرد.

دروازه های پوهنتون ها به روی دختران و زنان افغان بسته شدند و تنها تعداد معدودی از دختران در موسسات آموزشی نیمه عالی در بخش صحت عامه آموزش می بینند.

زنان همچنان از کار در موسسات خصوصی از جمله ملل متحد اخراج شده اند.

اما با وجود فشارهای جامعه جهانی، این وضعیت در افغانستان تغییر نکرده و طالبان از مواضع شان عقب نشینی ننموده اند.

XS
SM
MD
LG