لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۳۶

قصر سفید: به رسمیت شناسی احتمالی حکومت طالبان از سوی روسیه،«پیام وحشتناک» خواهد فرستاد


قصر سفید، ایالات متحده امریکا
قصر سفید، ایالات متحده امریکا

قصر سفید می‌گوید، اگر روسیه برای حذف نام طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی و به رسمیت شناختن آن اقدام کند، پیام وحشتناکی برای کشورهای دیگر خواهد داشت.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید روز سه‌شنبه در یک نشست خبری افزود که طالبان تا کنون به هیچ‌یک از وعده‌هایی که کرده‌ بودند، پس از به دست گرفتن قدرت عمل نکرده‌اند.

پس از آن‌که سرگئی لاوروف، وزیر خارجۀ روسیه و ضمیر کابلوف، نمایندۀ ویژۀ این کشور برای افغانستان در مورد حذف احتمالی طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی روسیه و بحث به رسمیت شناختن حکومت آنان سخن گفتند، سخنگوی شورای امنیت ملی قصر سفید این اظهارات را بیان داشت.

جان کربی روز سه‌شنبه ۲۸ می در یک نشست خبری به خبرنگاران گفت:

"من فکر می‌کنم این پیام وحشتناک می‌فرستد. طالبان به هیچ‌یک از تعهدات‌شان که پس از گرفتن مسئولیت کرده بودند، عمل نکردند، آن‌گونه که آنان با زنان و دختران برخورد می‌کنند، اقتصاد را مدیریت می‌کنند و از مردم خود مواظبت می‌کنند. ما در موقعیتی نیستیم و نخواهیم بود که طالبان را به‌عنوان حکومت رسمی افغانستان به رسمیت بشناسیم. در بارۀ روسیه ما فکر می‌کنیم که این یک پیام بد به دیگران می‌دهد. من در این نقطه نمی‌خواهم وارد یک موضوع فرضی شوم، اما این یک اقدام نامعقول است."

جان کربی رفتار حکومت طالبان در مقابل زنان و دختران افغان، سازماندهی امور اقتصادی افغانستان و نگرش حکومت آن‌ها نسبت به مردم افغانستان را خلاف تعهدات طالبان دانست.

سرگئی لاوروف، وزیر خارجۀ روسیه روز یک‌شنبه ۲۶ می، تمایل خود را برای حذف طالبان از فهرست سیاه اعلام کرد.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجۀ روسیه روز یک‌شنبه ۲۶ می، تمایل خود را برای حذف طالبان از فهرست سیاه اعلام کرد.

لاوروف طالبان را قدرت اصلی در افغانستان خواند و گفت که این امکان برای مسکو وجود دارد که طالبان را از فهرست گروه‌هایی که آن‌ها را تحریم کرده‌اند، حذف کند.

خبرگزاری تاس روسیه روز دوشنبه ۲۷ می گزارش داده که ضمیر کابلوف، نماینده ویژۀ رئیس‌جمهور روسیه در امور افغانستان گفته است، بدون این‌که نام طالبان از فهرست گروه‌های تروریستی حذف شود، صحبت در بارۀ به رسمیت شناختن حکومت طالبان اندکی زود است.

قابل یادآوری است که روز سه‌شنبه ۲۸ می، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه نیز در بارۀ به رسمیت شناختن طالبان به حیث یک مرجع قانونی در افغانستان و حذف آن از فهرست سازمان‌های تروریستی روسیه گفته است که مسکو باید دیدگاه افغانستان را در نظر بگیرد و با این کشور روابط برقرار کند.

این اظهارات مقام‌های روسی واکنش جبهۀ آزادی افغانستان را که از مخالفان حکومت طالبان است نیز برانگیخته است که هر از گاهی مدعی حملات به طالبان است.

این جبهه روز سه‌شنبه در صفحۀ ایکس خود نوشت که به رسمیت شناختن احتمالی طالبان و هرگونه امتیازدهی به آن‌ها عواقب خطرناکی از نظر امنیت در منطقه و جهان خواهد داشت.

حکومت طالبان هنوز به گونۀ رسمی در بارۀ اظهارات مقام‌های روسی چیزی نگفته و به سوال‌های رادیو آزادی در این باره هم پاسخ نداده است.

اما ذاکر جلالی، رئیس روابط خارجی وزارت خارجۀ حکومت طالبان روز سه‌شنبه در صفحۀ ایکس خود نوشته است که این بالاترین بیانیۀ روسیه در پیوند به توسعه روابط سیاسی با حکومت طالبان و نشان‌دهندۀ اطمینان عزم سیاسی این کشورش در توسعه روابط است.

قابل ذکر است که حکومت طالبان هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است، اما سفارت‌های افغانستان در شماری از کشورهای منطقه از جمله چین و روسیه به آن‌ها تحویل داده شده است.

XS
SM
MD
LG