لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۷ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۰۰

اقدام تازهٔ روسیه؛ کرملین روی حذف نام طالبان از فهرست سازمان های تروریستی کار می‌کند


افراد طالبان
افراد طالبان

ضمیر کابلوف نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه برای افغانستان در گفتگو با خبرگزاری دولتی تاس روسیه گفت که طالبان پس از به قدرت رسیدن راه درازی را برای به رسمیت شناختن، پیموده اند.

اما هنوز برخی موانع وجود دارند که توسط رهبری روسیه حل خواهد شد.

او در مورد این موانع جزئیات بیشتری نداد.

اما افزود که وزارت های خارجه و عدلیه روسیه از رئیس جمهور پوتین خواسته اند تا طالبان را از فهرست سیاه حذف کند.

گزارش به نقل از ضمیر کابلوف می نویسد:

«بدون اینکه نام طالبان از فهرست گروه های تروریستی کشیده شود ، صحبت در مورد به رسمیت شناختن حکومت طالبان اندکی زود است.»

او اضافه کرد که کار روی این موضوع ادامه دارد و همه ملاحظات روی میز رهبری روسیه گذاشته شده و آنها منتظر تصمیم اند.

ضمیر کابلوف نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه برای افغانستان
ضمیر کابلوف نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه برای افغانستان

اما قبل از این حدود دو هفته پیش، کابلوف گفته بود که اگر چه طالبان دوستان درجه یک روسیه نیستند، ولی دشمن روسیه نیز نمی باشند.

خبرگزاری تاس روسیه در ۱۶ می، به نقل از کابلوف گفت که هنوز محدودیت های سیاسی خاصی بین مسکو و طالبان وجود دارد.

با این حال، حذف نام طالبان از فهرست سازمانهای ممنوعۀ تروریستی حکومت روسیه تنها در صورتی ممکن است که محکمۀ عالی روسیه در مورد آن حکم صادر کند.

روسیه یکی از کشور های است که در کابل سفارت افتتاح کرده و یک دیپلومات را به عنوان نماینده طالبان در مسکو برای پیشبرد امور سفارت افغانستان، پذیرفته است.

طالبان در آگست سال ۲۰۲۱ دو باره در افغانستان به قدرت رسیدند، اما هیچ کشوری به دلیل افزایش محدودیتها در مورد مسائل بشردوستانه، به ویژه زنان و دختران و نگرانی در مورد تروریزم، هنوز حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

نصرالله استانکزی سابق استاد حقوق و علوم سیاسی پوهنتون کابل و کارشناس امور سیاسی افغان در فرانسه می گوید علایم نشان میدهد که اقداماتی خروج طالبان از لیست سازمان های تروریستی و احتمال شناختن به رسمیت حکومت طالبان از سوی روسیه قریب الوقوع است.

او به روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت که یکی از دلایل، تشنج بین امریکا و متحدان غربی آن با روسیه است که باعث شده تا هر نیروی که برعلیه امریکا باشد ، روس ها با آنها به گونه تعامل کنند و حتی امتیازاتی را به آنها قایل شوند:

«مسله دوم تهدیداتی که از سرحدات جنوبی متوجه آسیای مرکزی است و افغانستان در محراق توجه تهدیدات به کشور های آسیای میانه شناخته می شود. در آن صورت ممکن است که طالبان به نحوه ای ضمانت ها ارایه کرده باشند و یا وعده های قوی داده باشند که روس ها به آن قناعت کرده باشند که گویا هیچ گروه های تروریستی به شمول داعش به حوزه نفوذ روسیه در آسیای مرکز صدمه نمی رساند . ممکن است که این امر باعث شده باشد تا روسی ها یک امتیاز برای حکومت طالبان بدهند و از این راه وارد تعامل بیشتر شوند و حتی گام های بعدی برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان را مطرح کنند. »

نصرالله استانکزی استاد اسبق پوهنتون کابل
نصرالله استانکزی استاد اسبق پوهنتون کابل

قبلا گزارش شده که سرگی لاوروف وزیر خارجه روسیه طالبان را یک «قدرت واقعی» خوانده است.

خبر گزاری رویترز نوشته که لاوروف روز دوشنبه این را هم گفته که مسکو ممکن است نام گروه طالبان را از لیست سازمانهای دور کند که روسیه بر آنها تحریمات وضع کرده است.

روسیه، در سال ۲۰۰۳ میلادی،پس از حملات تروریتسی بر خاک امریکا، طالبان را به عنوان یک گروه تروریستی شناخت.

روسیه به تکرار در ارتباط به طالبان چنین مواضع را برگزیده است.

مسکو، در زمان نظام جمهوری سابق افغانستان، نمایندگان طالبان را دعوت کرد و میزبان چندین نشست مرتبط با افغانستان بود.

روسیه همچنان پس از استقرار مجدد طالبان، بارها نسبت به تهدید گروه های تروریستی از جمله داعش و گروه های مسلح آسیای میانه از افغانستان به کشور های آسیای مرکزی و در نهایت به روسیه ابراز نگرانی کرده است.

روسیه چندین بار در نزدیکی مرز افغانستان تمرینات نظامی مشترکی را با کشور های آسیای میانه به ویژه همسایه های افغانستان، ازبکستان و تاجیکستان انجام داده است.

اما طالبان می گویند که اجازه فعالیت های تروریستی علیه دیگران در خاک افغانستان را، نمی دهند.

XS
SM
MD
LG