لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۴۲

اتحادیه اروپا با برنامه های مبارزه با مواد مخدر و تداوی معتادان در افغانستان کمک میکند


تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

وضعیت کشت، تولید، قاچاق و استفاده از مواد مخدر از موارد مهم بحث در نشست اخیر دوحه بود که نماینده گان کشورهای اشتراک کننده کاهش در کشت آن را چشمگیر خواندند، اما از ادامه قاچاق تریاک از افغانستان ابراز نگرانی کردند.

نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان میگوید، کاهش کشت کوکنار در افغانستان یک پیشرفت خوب است و از تلاشهای حکومت طالبان در بخش تداوی معتادان نیز حمایت میکنند.

توماس نیکلاسن، نماینده ویژه اتحادیه اروپا با برگشت از نشست دوحه در یک سلسله تویتها در صفحه ایکس که در گذشته تویتر نامیده میشد، نوشت که:

"تعداد زیادی از اشتراک کننده گان از دست آوردهای مقامهای حاکم در بخش کاهش قابل ملاحظه کشت کوکنار و تلاشهای آنان برای تداوی معتادان مواد مخدر ستایش کردند. اتحادیه اروپا تعهد سپرد که برای دوام این تلاشها به حمایت از آن ادامه میدهد."

توماس نیکلاسن، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان
توماس نیکلاسن، نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان

استقبال این دیپلومات اتحادیه اروپا از کاهش کشت کوکنار در افغانستان در حال است که مرکز نظارت از مواد مخدر و اعتیادِ این اتحادیه در گزارش اخیرش نگاشته بود که با وجود کاهش در کشت کوکنار، قاچاق تریاک به هدف تولید هیرویین از افغانستان کاهش نیافته است.

در گزارش این مرکز آمده است که تریاک تولید شده در افغانستان حال به ایران و پاکستان صادر میشود و پس از پروسس، هرویین بدست آمده از آن به کشورهای اروپایی قاچاق میشود.

حکومت طالبان تایید میکند که هنوز نیز قاچاق تریاک از افغانستان ادامه دارد، زیرا هنوز نیز ذخایر تریاک در این کشور وجود دارد.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی طالبان به رادیوی ملی تحت کنترول طالبان گفت که پس از کاهش کشت کوکوکنار، گام بعدی آنان جلوگیری از قاچاق تریاک خواهد بود:

" بخش دوم مبارزه امارت اسلامی افغانستان علیه قاچاق است که در راستای آن ما زیاد پیشرفته کرده ایم، ولی متاسفانه به نتیجهی نرسیده ایم که صد فیصد از قاچاق آن جلوگیری شود. طبیعی است که ذخایر مواد مخدر وجود داشت و هنوز نیز قاچاق آن ادامه دارد. متاسفانه کشورهای که از این ناحیه متضرر بودند، با امارت اسلامی و دهاقین ما هیچ کمکی نکرده اند. با وجود تشویش که از این ناحیه دارند و با وجود امکاناتی که دارند، اما با مردم افغانستان کمک نکردند تا ما بدیل معیشیت برای دهاقین داشته باشیم."

با گذشت نزدیک به دو سال از منع کشت کوکنار در افغانستان، هنوز هیچ کشوری حاضر نشده که در بخش برنامههای بدیل کوکنار و تداوی معتادان با حکومت طالبان کمک کند.

ایالات متحده امریکا، جاپان و اتحادیه اروپا که کمک کننده گان اصلی در بخش مبارزه با مواد مخدر خوانده میشوند، در دو نیم سال اخیر به کمک با این بخش ادامه داده اند و اکثریت این کمکها از طریق نهادهای سازمان ملل متحد به مصرف میرسد.

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG