لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۲۸

حکومت طالبان از اتحادیه اروپا خواسته که در تهیه کشت بدیل کوکنار برای دهقانان با آنان کمک کند


دو تن از دهقانان در ولایت بلخ - عکس از آرشیف
دو تن از دهقانان در ولایت بلخ - عکس از آرشیف

در آستانه شگفتن بته‌های کوکنار و آغاز عملیات حکومت طالبان برای تخریب این بته‌ها، چگونگی کشت، تولید، قاچاق و استفاده از مواد مخدر از موارد مهم بحث در نشست دوحه به تاریخ ۱۸ و ۱۹ ماه جاری میلادی در قطر گفته شده است.

هیئت اتحادیه اروپا به رهبری توماس نیکلاسن که به منظور گفت‌وگو با مقام‌های طالبان به کابل رفته، در دیدار با معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله حکومت طالبان، وضعیت مواد مخدر در افغانستان را به بحث گرفته است.

معین وزارت داخله حکومت طالبان در این دیدار از اتحادیه اروپا خواسته که در بخش تداوی معتادان و تهیه کشت بدیل برای دهقانانی با حکومت آنان همکاری کند که از حکم منع کشت کوکنار آسیب دیده اند.

در اعلامیه وزارت داخله حکومت طالبان گفته شده که آقای نیکلاسن از کاهش کشت کوکنار در افغانستان تمجید کرده و تعهد همکاری داده است.

پیش از این اما تیودورا گروشکووا، تحلیل‌گر مرکز نظارت از مواد مخدر و اعتیاد اتحادیه اروپا به پرسش رادیو آزادی در رابطه به کمک این اتحادیه با دهقانان در افغانستان گفته بود:
"هر تصمیم ممکن در رابطه به همکاری‌ها در آینده و یا کمک با مقام‌های حاکم در افغانستان مسئولیت نهادهای مربوطه در اتحادیه اروپا به تصمیم فردی هر دولت عضو این اتحادیه وابسته است."

تخریب مزارع کشت کوکنار از سوی نیروهای طالبان در ولایت کندهار
تخریب مزارع کشت کوکنار از سوی نیروهای طالبان در ولایت کندهار

تاکید حکومت طالبان بر موفقیت آنان در مبارزه با مواد مخدر در حالی است که در تحلیل تازه مرکز نظارت از مواد مخدر و اعتیاد اتحادیه اروپا آمده که با وجود کاهش در کشت کوکنار در افغانستان، قاچاق تریاک از این کشور کاهش نیافته است.

در گزارش این مرکز آمده که این تریاک به ایران و پاکستان قاچاق می‌شود و گروه‌های مافیایی در این دو کشور با تولید هیرویین از این تریاک، آن را به اروپا قاچاق می‌کنند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان قاچاق تریاک از افغانستان را تایید می‌کند، اما می‌گوید که پس از منع کامل کشت کوکنار، تمرکز آنان بر جلوگیری از قاچاق تریاک بیشتر خواهد شد:
"تلاش‌های نهایی خود را می‌کنیم که سطح مبارزه ما بلند برده شود و جلو قاچاق کاملاً گرفته شود، ولی این زمان‌گیر است، چون امکانات ما محدود است و تلاش‌های ما تا حال بر منع کشت و از بین بردن کشت‌زارهای کوکنار متمرکز بوده است. از این به بعد انشالله توجه بیشتر به ممنوعیت کاملِ قاچاق صورت خواهد گرفت."

خواست حکومت طالبان برای کمک با بخش تهیه کشت بدیل کوکنار برای دهقانان و تداوی معتادان در حالی است که با گذشت دو سال از منع کشت کوکنار، تا حال به جز ایالات متحده امریکا و جاپان که از طریق سازمان ملل متحد در این بخش کمک کرده اند، هیچ کشوری حاضر به کمک مستقیم با حکومت طالبان نشده است.

XS
SM
MD
LG