لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۵۱

صدها معتاد به منظور نجات از سرمای زمستان جمعآوری و به مراکز مراقبتی فرستاده شده اند


تصویر آرشیف: تعدادی از افراد معتاد در یک مرکز تداوی و مراقبت در ولایت فراه
تصویر آرشیف: تعدادی از افراد معتاد در یک مرکز تداوی و مراقبت در ولایت فراه

یک و نیم ماه از آغاز فصل زمستان میگذرد، اما حال با باریدن برف در برخی از ولایتهای افغانستان، معتادان بی سرپناه در مقایسه به هر زمان دیگر در مشکل و در معرض خطر اند.

پانزده روز میشود که حکومت طالبان در برخی ولایتها، به شمول هرات، فراه، کندهار، غور، کاپیسا، بغلان، لغمان، بلخ و نیمروز برنامه جمعآوری معتادان بی سرپناه و نگهداری آنان در محلات مراقبتی و مراکز تداوی را آغاز کرده است.

گل محمد قدرت، سخنگوی حکومت طالبان برای قوماندانی امنیه نیمروز به رادیو آزادی گفت که این معتادان به هدف نجات از سرما جمعآوری شده اند:

" در یک هفته گذشته (۷۶) معتاد مواد مخدر به هدف تداوی از شهر زرنج جمعآوری شدند و به کمپ تداوی معتادان در زرنج فرستاده شدند."

حکومت طالبان در خزان امسال در ولایتهای هرات، کندهار، کابل و بلخ محلات مراقبتی از معتادان، با ظرفیت چهار و پنج هزار معتاد را ایجاد کرد و با نگهداری در این محلات دسترسی معتادان به مواد مخدر قطع میشود.

طالبان افراد معتاد را از روی جاده ها جمعآوری می کنند
طالبان افراد معتاد را از روی جاده ها جمعآوری می کنند

محمد یونس، باشنده فراه با استقبال از برنامه جمعآوری معتادان میگوید که حضور آنان در شهر سبب اذیت مردم میشود و سرمای زمستان زندهگی خود معتادان را تهدید میکند.

" در زمستان از یک سو برای معتادان مشکل ایجاد میشود، چون هوا سرد میشود و آنان جای برای بود و باش ندارند و ممکن جان شان را از دست دهند، از سوی دیگر اگر ببینیم باشنده گان فراه هم از دست آنان در مشکل اند، چون آنان برای خرید مواد مخدر دست به دزدی میزنند و مردم را به تکلیف میسازند. "

یک باشنده ولایت نیمروز که از گرفتن نامش خود داری میکند، به رادیو آزادی گفت که اکثریت معتادان در این ولایت دارای تحصیلات و تجارب خوب کاری اند و برای نجات همیشه گی آنان از شر مواد مخدر، باید برای شان زمینه کار فراهم شود:

" از دست اینها تمام شهر در زحمت است، اکثریت آنان یا عالم اند یا حافظ و یا طبابت را خوانده و امروز آمده اند در میان آشغال و معتادان نشسته و مواد مخدر دود میکنند. دولت باید به این مردم توجه کند و به آنان فرصت کار و زنده گی را فراهم کند، چون اینها خانه و خانواده دارند."

در اکثر موارد معتادان شکایت دارند که در مراکز نگهداری و تداوی امکانات لازم وجود ندارد و با آنان مانند زندانی ها برخورد میشود
در اکثر موارد معتادان شکایت دارند که در مراکز نگهداری و تداوی امکانات لازم وجود ندارد و با آنان مانند زندانی ها برخورد میشود

صمد، معتادی که تازه به مرکز پنجصد بستر تداوی معتادان در شهر زرنج برده شده، میگوید که امکانات تداوی در این مرکز وجود ندارد و معتادان در آنجا زندانی اند:

" حال اینجا ما را میگیرند و دوباره به زندان میاندازند و در آنجا روزانه یکی – دو تا می میرد، مواد مخدر این گونه ترک نمیشود، اگر امکانات باشد همه میخواهند ترک کنند، در این بدبختی کی خوش است. "

هرچند حکومت طالبان مراکزی با ظرفیت چهار و پنجهزار نفری شان در چهار ولایت را برای مراقبت از معتادان موثر میداند، اما تا حال هیچ نهاد صحی و سازمان ملل متحد اجازه نیافته اند که از وضعیت صحی معتادان و امکانات صحی در این مراکز مراقبت کنند.

گزارش: حفیظ الله نورزاد

XS
SM
MD
LG