لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۰۸

حکومت طالبان کمیته های آگاهی دهی در رابطه به منع کشت کوکنار را تشکیل داده است


تصویر آرشیف: افراد طالبان در یکی از کشتزار های کوکنار جنوب افغانستان
تصویر آرشیف: افراد طالبان در یکی از کشتزار های کوکنار جنوب افغانستان

سازمان ملل متحد در ماه عقرب امسال با نشر گزارش سالانه اش، هرچند از کاهش کشت کوکنار در افغانستان خبر داد، اما در آن گزارش گفته شده بود که برعکس ولایتهای جنوبی که در آن کشت کوکنار کاهش یافته، ولایتهای بدخشان و ننگرهار در این سال شاهد افزایش کشت کوکنار بود.

دیوید منسفیلد، پژوهشگر بخش مبارزه با مواد مخدر علت افزایش کشت کوکنار در شرق و شمال افغانستان را دخیل بودن مسوولان محلی حکومت طالبان در کاروبار مواد مخدر و سرپیچی از دستور رهبر شان عنوان کرده بود.

حال حکومت طالبان کمیته های ولایتی را به منظور آگاهی عامه و نظارت از تطبیق حکم رهبر شان تعیین کرده و اعضای این کمیته ها از عملیات تخریب مزارع کوکنار نیز نظارت میکنند.

امین الله طیب، معاون والی طالبان بدخشان و عضو این کمیته میگوید که با دادن آگاهی به مردم، از آنان تعهد گرفته اند که کوکنار کشت نکنند:

"مردم تعهد کرده اند که امسال کشت کوکنار را محو می کنیم و آن را در ولایت بدخشان از بین می بریم، یعنی کوششها صد در صد روان است که در بهار امسال کشت کوکنار از بین میرود و صفر میشود."

اطفال در یکی از مزارع کوکنار ولایت بدخشان
اطفال در یکی از مزارع کوکنار ولایت بدخشان

مسوولان محلی حکومت طالبان ادعا میکنند که نظامیان آنان در دو هفته گذشته در پنج ولسوالی ولایت بدخشان یک هزار جریب زمین را از وجود بته های کوکنار پاکسازی کرده اند، اما بارش برف و سردی هوا عملیات آنان در دیگر ولسوالیها را با مشکل روبرو کرده است.

بر بنیاد یافته های سازمان ملل متحد، پس از ننگرهار، بدخشان دومین ولایتی بود که در بهار سال ۱۴۰۲ بیشترین کوکنار افغانستان در آن کشت شده بود.

دهقانانی که کشتزارهای کوکنار خزانی شان تخریب و طالبان از آنان تعهد گرفته که در بهار سال آینده کوکنار کشت نکنند، شکایت دارند که در نبود کمکهای بدیل کوکنار آنان از کشت آن منع میشوند.

عین الدین، دهقان در ولسوالی بهارک ولایت بدخشان میگوید، به دلیل مشکلات اقتصادی کوکنار کشت میکرد، اما حال در نبود کمک بدیل آن، از کشت کوکنار منع شده است:

" در سالی یک بوجی گندم میدهد، آن هم اگر خداوند نماینده گان را توفیق بدهد به ما میدهند، در غیر آن خود شان میگیرند. کود درک ندارد، کود نمیدهند. یک بوجی گندم میدهند آن هم وقتی که فصل کشت و کار گذشته باشد. مجبوری نباشد مردم از شوق کشت نمیکنند، چون روز شان نمی چلد."

وزارت داخله حکومت طالبان ادعا میکند که در حال حاضر عملیات به هدف تخریب کشت خزانی کوکنار در چندین ولایت افغانستان ادامه دارد، اما آنان به شمول سازمان ملل متحد، به هیچ نهاد مستقل اجازه نه داده اند که از این روند نظارت کند.

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG