نگرانیها در مورد وضعیت منیژه صدیقی یک عضو جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان که از حدود سهونیم ماه به اینسو در بند طالبان به سر میبرد، هنوز هم پابرجاست.
دیدبان حقوق بشر در پیوند به وضعیت منیژه صدیقی عضو جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان در زندان طالبان ابراز نگرانی کردهاست.
هیدر بار مسئول بخش زنان این سازمان با اشاره به ادامه توقیف منیژه صدیقی میگوید که زنان بازداشت شده از سوی طالبان، با برخورد نامناسبی در زندان روبهرو هستند:
"ما مستند کرده ایم که آنان هنگام توقیف و در زندان از سوی طالبان با برخورد نامناسب روبهرو اند که شرایط زیانبار زندان و انکار از پروسه قانونی شامل آن است. شکنجه و برای رها کردن از بند روبهرو شدن با حالت ناگوار نیز شامل آن است. خانوادههای شان مجبور میشوند تا اسناد ملکیتهای شان را به طالبان بسپارند و تهدید میشوند که هرگاه این زنان دوباره مشکلی ایجاد کنند، ملکیت آنها ضبط شده و خانوادههای شان بیسرپناه میشوند."
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در مورد این ادعاها تا نشر این گزارش به پرسشهای رادیو آزادی پاسخ نداد.
حکومت طالبان پیش از این نیز بازداشت منیژه صدیقی و شماری دیگر از زنان معترض را نه تأیید و نه هم رد کردهاند.
منیژه صدیقی عضو جنبش خودجوش زنان معترض افغانستان در هفدهم ماه میزان در منطقه کارته نو شهر کابل از سوی طالبان بازداشت شد که بر اساس ادعای جنبش یاد شده بعداً به زندان پلچرخی منتقل شدهاست.
هرچند موفق نشدیم با خانواده بانو صدیقی گفتگو کنیم، اما لیلا بسیم عضو جنبش خودجوش زنان معترض در صحبت با رادیو آزادی ادعا کرد که به خانوادهاش از سوی طالبان اجازه ملاقات با او داده نمیشود:
"در این دو ماه که در زندان پلچرخی کابل است، خانوادهاش بسیار تلاش کردند که او را ملاقات کنند، اما حتی اجازه ملاقات برایشان داده نمیشود، بسیار کوشش کردند و به ادارات مختلف طالبان رفتند، تا بتوانند از راههای قانونی و اصولی که خود طالبان تعیین کردهاند، پیش بروند و دختر جوانشان را از زندان پلچرخی آزاد سازند، اما بدبختانه هر دروازه را که میزنند، به رویشان بسته میشود و این واقعاً نگرانکننده است."
طالبان پس از حاکمیت دوبارهشان بر افغانستان در ماه اگست سال ۲۰۲۱، هر نوع اعتراض و راهپیماییهای زنان را که در پیوند به حمایت از آموزش و کار زنان صورت گرفته، سرکوب کرده و ممنوع قرار دادهاست.
طالبان همچنان در بیش از دو سال گذشته بیشتر زنان معترض را زندانی کرده که تعدادی از آنها را پس از سپری کردن مدتی دوباره رها کردهاند، اما به انتقادها و واکنشها در پیوند به این موضوع هیچ جواب ارائه نکردهاند.
هرچند ملا هبتالله آخندزاده رهبر طالبان به تازهگی روز چهارشنبه در سخنرانیاش در یک نوار صوتی منسوب به او در کندهار از تأمین حقوق زنان در افغانستان اطمینان داده، اما پیش از این به شمول شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، نهادهای مختلف حقوق بشری، طالبان را به برخورد جنسیتی و تبعیضآمیز با زنان متهم کردهاند.