لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۲۳

اوچا: در سال ۲۰۲۳ در افغانستان ۲۱۴ کارمند امدادرسان بازداشت و ۲۲ تن زخمی شده‌اند


بیرق ملل متحد
بیرق ملل متحد

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که در سال ۲۰۲۳ میلادی ۲۱۴ کارمند امدادرسان در افغانستان بازداشت و ۲۲ کارمند دیگر زخمی شده‌اند.

این اداره با نشر گزارشی به روز چهارشنبه افزوده که خشونت علیه کارمندان، منابع و امکانات بشردوستانه در سال گذشته میلادی به طور قابل توجهی بر عملکرد بشردوستانه در این کشور تأثیر گذاشته است.

به‌گفته اوچا، این رویدادها همچنان خطرات قابل توجهی برای مصونیت و امنیت کسانی‌که در تلاش‌های بشردوستانه این سازمان شرکت دارند، به بار آورده است.

به‌گفته این اداره، تنها در ماه دسامبر سال گذشته ۱۱ کارمند امدادرسانی از سوی طالبان بازداشت شده‌اند که به جز یک کارمند بقیه پس از یک هفته از قید آزاد شدند.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به سؤالات رادیو آزادی در این مورد پاسخ نداد.

دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد همچنان افزوده که عملیات بشردوستانۀ این سازمان در سال ۲۰۲۳ در افغانستان در بخش دسترسی نیازمندان به کمک‌های بشری با چالش‌های شدید مواجه بوده است.

گزارش افزوده که ۱۷۷۵ رویداد از سوی شرکای امور بشردوستانه آن‌ها در سال ۲۰۲۳ گزارش شده‌است.

اوچا مقام‌های حکومت طالبان و افراد مسلح را عامل ۹۵ درصد از موانع دسترسی نیازمندان به کمک‌های بشری در سال ۲۰۲۳ خوانده است.

اما حکومت طالبان پیش از این همواره چنین ادعا ها را رد کرده‌است.

اوچا گفته که با همکاری شرکایش از دسترسی بلامانع به کمک‌های بشردوستانه حمایت می‌کند و در عین حال نقش زنان در ارائه این کمک‌ها را حیاتی دانسته و نبود آن‌ها را زیانبار می‌داند.

حکومت طالبان بیشتر از یک سال قبل بر فعالیت زنان در تمامی موسسات داخلی و بین‌المللی محدودیت وضع کردند.

زنان در بی بضاعت افغان در قطار ایستاده اند تا کمک های بشردوستانه برای شان توزیع شود
زنان در بی بضاعت افغان در قطار ایستاده اند تا کمک های بشردوستانه برای شان توزیع شود

یک بانو در شهر کابل که نخواست نام‌اش گرفته شود و هنوز با یک نهاد امدادرسانی بین‌المللی از خانه‌اش به گونه آنلاین کار می‌کند در صحبت با رادیو آزادی می‌گوید که به دلیل محدودیت‌های طالبان روند کمک‌رسانی به ویژه برای زنان نیازمند کاهش یافته است: "اما این‌که ما در خانه هستیم نمی‌توانیم ساحه یا دفتر برویم یا وضعیت زنان را از نزدیک ببینم بر این اساس این کمک‌ها خیلی کمرنگ شده برای جامعه و به خصوص برای زنانی‌که بیوه و سرپرست خانواده بودند، شماری از مؤسسات به آن‌ها کمک می‌کردند که این همه کمک‌ها حتی از بین رفته است."

در این حال یک بانو نیازمند باشنده شهر کابل ادعا می‌کند که کمک‌های بشری به گونه شفاف توزیع نمی‌شود.

او به رادیو آزادی گفت که تا به حال هیچ کمکی از نهادهای امدادرسان دریافت نکرده‌است: "کمک تا حالی هیچ وقت دریافت نکردیم، نه از مؤسسات و نه از دولت. همین مشکلات را داریم، اکثراً واسطه و واسطه‌بازی است، وکیلان کوچه هم معلوم است که در لیست کمک‌ها نام کسانی را می‌گیرند که دوست یا اقارب‌شان باشد."

با آن‌که همواره ادعاهای از مداخله حکومت طالبان در روند کمک‌رسانی وجود داشته، اما حکومت طالبان با تأکید بر تأمین شفافیت در روند کمک‌رسانی گفته که آنان تلاش می‌کنند که این کمک‌ها به گونۀ شفاف به افراد مستحق برسند.

XS
SM
MD
LG