لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۰۵

سازمان امداد رسان مداییر: افغانستان با وضعیت پیچیده بشری رو به روست


 تصویر آرشیف: تعدادی از زنان فقیر در کابل
تصویر آرشیف: تعدادی از زنان فقیر در کابل

سازمان امداد رسان مداییر (Medair) می‌گوید که افغانستان یکی از پیچیده ترین شرایط اضطراری بشردوستانه در جهان است.

این سازمان که مقر آن در سویس است روز چهارشنبه با نشر گزارشی در صفحه وب‌سایت خود گفته که پس از آغاز حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان، وضعیت بشری این کشور چالش برانگیز شده و نیاز عاجل به حمایت و کمک‌های بیشتر وجود دارد.

در گزارش این سازمان همچنان آمده که محیط دشوار برای زنان و دختران در افغانستان، چالش‌ها در بخش دسترسی آن‌ها به خدمات صحی، کاریابی و تکمیل نمودن آموزش را بیشتر می‌سازد.

این درحالی‌ست که شماری از زنان و دختران افغان نیز می‌گویند که در شرایط کنونی در افغانستان زنان و دختران نه‌تنها از آموزش و کار منع شده‌اند، بلکه از سهم گرفتن در جامعه هم محروم هستند.

طالبان در ماه دسامبر سال گذشته میلادی دروازه های پوهنتون ها را به روی زنان و دختران بستند
طالبان در ماه دسامبر سال گذشته میلادی دروازه های پوهنتون ها را به روی زنان و دختران بستند

پریسا که پس از حاکمیت دوباره طالبان از وظیفه برکنار شده به رادیو آزادی می‌گوید، طالبان زنان را به گونه سیستماتیک و تدریجی از جامعه کنار می‌زند:

"بدبختانه پس از حاکمیت دوباره طالبان محدودیت‌ها بر زنان بیشتر شده است، زنان اجازه کار و فعالیت را ندارند، فعالیت‌های مدنی متوقف شده‌است، هیچ زن در کشور کارهای فرهنگی کرده نمی‌تواند."

ناجیه حیدری که از آموزش محروم مانده نیز به رادیو آزادی می‌گوید:

"زنان به گونه تدریجی از آموزش، کار و هر چیزی دیگر دور ساخته می‌شوند، این حتماً بالای زنان تأثیر زیاد دارد."

سپوژمی غرنی دختر دیگر محروم از آموزش به رادیو آزادی گفت، یک کشور بدون حضور دختران و زنان پیشرفت کرده نمی‌تواند:

"در یک جامعه به هر قدری‌که مردان حق دارند و به هر اندازه که نقش را در پیشرفت یک جامعه بازی می‌کنند، سهم و نقش زنان هم برابر است، در بخش پیشرفت و آبادی یک کشور در کنار مردان نقش زنان هم ضروری است."

زنان و دختران معترض با برگزاری گردهمایی ها تلاش می کنند تا حقوق از دست رفته شان را باز بگیرند اما طالبان به خواسته های آنان و جامعه جهانی پاسخ مثبت نداده است
زنان و دختران معترض با برگزاری گردهمایی ها تلاش می کنند تا حقوق از دست رفته شان را باز بگیرند اما طالبان به خواسته های آنان و جامعه جهانی پاسخ مثبت نداده است

سازمان میداییر که از سال ۱۹۹۶ میلادی به این‌سو در بخش‌های مختلف در افغانستان فعالیت می‌کند، در گزارش تازه خود یک بخش از گزارش اداره هماهنگ کننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) را گرفته که در بخشی از آن آمده، بیش از نصف نفوس افغانستان که ۲۳،۷ میلیون نفر می‌شود به کمک‌های بشری نیاز دارند و بیش از یک سوم حصه آن که ۱۵،۸ میلیون تن می‌شود با عدم مصونیت غذایی روبه‌رو اند.

سازمان یاد شده در گزارش‌اش به نقل از یک مسئول خود افزوده :

"ادامه برنامه‌های کمک‌رسانی ما برای استفاده کننده‌گان سؤال مرگ و زندگی آن‌هاست و ما بالای جامعه جهانی صدا می‌زنیم که افغانستان را فراموش نکرده و به کمک‌های بشری‌شان به این کشور ادامه بدهند".

برخی از ناظران پیش از این گفته اند که پس از آغاز حاکمیت دوباره حکومت طالبان بر افغانستان، فقر و بی‌کاری نسبت به هر وقت دیگر در این کشور بیشتر شده و افغان‌ها را با فقر شدید روبه‌رو کرده است.

به گفته این ناظران، پس از وضع محدودیت‌ها بر کار زنان در مؤسسات دولتی و غیر دولتی، شماری زیادی از ادارات مددرسان فعالیت‌های شان را در افغانستان محدود کرده که این امر وضعیت بشری در این کشور را بیشتر وخیم کرده‌است.

XS
SM
MD
LG