لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۳

بازداشت نزدیک به یکصد افغان در پاکستان؛ « این ها به فعالیت های تروریستی متهم اند»


پولیس پاکستان در حال بررسی مسیر های رفت و آمد پاکستان در یکی از مناطق خیبر پشتونخواه
پولیس پاکستان در حال بررسی مسیر های رفت و آمد پاکستان در یکی از مناطق خیبر پشتونخواه

در ادامهٔ اتهام‌های پاکستان بر افغان‌ها در پیوند به هراس‌افگنی، ادارهٔ مبارزه با تروریزم ایالت خیبرپشتونخواه پاکستان (سی ‌تی‌ دی) در گزارشی ادعا کرده است که در دو سال گذشته، ۹۲ افغان در پاکستان به اتهام فعالیت‌های هراس‌افگنی بازداشت شده‌اند.

جیو نیوز، یکی از رسانه‌های پاکستانی به نقل از گزارش این اداره نوشته که ۶۶ افغان در سال روان و ۲۶ تن دیگرشان در سال گذشته در پیوند به ۶۹ فعالیت‌ تروریستی بازداشت شدند.

در گزارش همچنان ادعا شده که در دوسال گذشته، ۱۰ هراس افگن که به گفتهٔ آن‌ها افغان بودند، حین فعالیت‌های تروریستی کشته شده‌اند.

رسانه‌های پاکستانی به اساس این گزارش همچنان ادعا کرده اند که طی دوسال گذشته ۲۰ افغان به اتهام دست داشتن در ۱۲ مورد تهدید برای اخذ پول از سوی نیروهای پاکستانی بازداشت شده‌اند.

حکومت ایالتی خیبرپشتونخواه درحالی این گزارش را منتشر کرده است که اخیراً رویدادهای ناامنی در این ایالت افزایش یافته است.

به تاریخ ۱۲ام دسامبر سال روان در حملهٔ تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) بر یک مرکز پولیس که از سوی ارتش نگهداری می‌شد در دیرهٔ اسماعیل خان در خیبرپشتونخواه ۲۳ سرباز پاکستانی کشته شده‌اند.

پنج‌شنبهٔ هفتهٔ گذشته رسانه‌های پاکستانی به نقل از پولیس پیشاور گزارش داده‌اند که هر شش مهاجم به شمول حمله کنندهٔ انتحاری افغان بودند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان

حکومت طالبان تا کنون به گونهٔ رسمی در بارۀ این ادعاها چیزی نگفته، اما پیش از این ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در کنار رد برخی ادعاهای مقام‌های پاکستانی، در بارۀ حملۀ دیرۀ اسماعیل خان گفته بود که این حمله ربطی به افغانستان ندارد.

پیش از این نیز برخی از مقام‌های پاکستانی، ادعاهای مشابهی را مطرح کرده بودند.

در مورد ادعای تازهٔ ادارهٔ ضد هراس‌افگنی خیبرپشتونخواه پاکستان (سی‌تی‌دی) از ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان و سردار احمد شیکیب سفیر این گروه در اسلام‌آباد پرسیدیم، اما آنان تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ ندادند.

اما شماری از آگاهان امور امنیتی و دیپلوماتان پیشین افغانستان می‌گویند، پاکستان اخیراً تلاش می‌کند که خود را از یک کشور پرورش دهندهٔ هراس‌افگنی به کشور قربانی هراس‌افگنی مبدل کند در حالی که به گفتهٔ آن‌ها، پاکستان مراکز گستردهٔ آموزش هراس‌افگنان را دارد.

زردشت شمس، دیپلومات پیشین افغانستان در پاکستان به رادیو آزادی گفت:

"آن‌ها {حکومت پاکستان} با این می‌خواهند به دو هدف برسند، ابتدا این که می‌خواهند خود را کشور قربانی هراس‌افگنی به جهان نشان دهند و با این از جهان امتیاز و کمک کسب کنند، دیگر این که از این طریق می‌خواهند که بر طالبان حاکم در افغانستان فشار آورده و خواست‌های خود را بالای آن‌ها بقبولانند."

اسحاق اتمرآگاه امور امنیتی
اسحاق اتمرآگاه امور امنیتی

در همین حال اسحاق اتمر، آگاه امور امنیتی می‌گوید، پاکستان همواره تلاش کرده تا با پرورش هراس‌افگنان امنیت افغانستان و منطقه را تهدید کند، اما حالا در پیوند به ناامنی در داخل کشور خود افغانان را متهم می‌کند:

"همه گروه‌های هراس‌افگن در پاکستان کشف شده‌اند، تربیت و تجهیز شدند و بعد برای ناامن کردن منطقه به کشورهای مختلف فرستاده شدند، افغان‌های مقیم در پاکستان مهاجر هستند، توانایی این را ندارند که ناامنی ایجاد کنند و این تنها اتهام وارد کردن است و هیچ گونه حقیقت ندارد."

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، حملات تحریک طالبان پاکستان (تی ‌تی‌ پی) در این کشور افزایش یافته است.

گروه‌ مسلحی که به اساس ادعای پاکستان پناگاه‌های امن در افغانستان دارد، اما حکومت طالبان در افغانستان بارها این ادعا را رد کرده و گفته که ناامنی در پاکستان موضوع داخلی این کشور است و باید در داخل این کشور حل شود.

XS
SM
MD
LG