پس از حملۀ انتحاری به نیروهای پاکستانی در بنو در ۲۶ نوامبر، وزارت خارجۀ پاکستان سرپرست سفیر حکومت طالبان در سفارت افغانستان در اسلامآباد را احضار کرد و اعتراض شدید خود را نسبت به این رویداد اعلام کرد.
حکومت پاکستان مدعی شد که این حمله توسط یک افغان انجام شده است، در حالی که تحریک طالبان پاکستان مسئولیت آن را به عهده گرفته است.
جیونیوز و برخی دیگر از رسانههای پاکستانی به نقل از برخی منابع دیپلماتیک نوشته اند که وزارت خارجۀ پاکستان از سرپرست سفیر حکومت طالبان در سفارت افغانستان در اسلامآباد خواسته است تا در این مورد تحقیق و عاملان این رویداد را شناسایی کند.
جیونیوز افزوده که پاکستان از طریق این نمایندۀ طالبان از حکومت طالبان خواسته تا مخفیگاه تروریستها را در افغانستان تخریب کند و حافظ گل بهادر، یکی از رهبران تحریک طالبان پاکستان را بازداشت و به پاکستان تسلیم دهد.
سفارت افغانستان در اسلام آباد که تحت کنترل طالبان است، هنوز در این مورد هیچ واکنش و یا اطلاعاتی ارائه نکرده است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان نیز به پرسشهای رادیو آزادی در بارۀ این درخواست و دستداشتن افغانستان در ناامنی پاکستان پاسخی نداد.
شماری دیگر از مقامهای پاکستان از جمله لوی درستیز اردوی آن کشور بارها از حضور تحریک طالبان پاکستان در افغانستان و دست داشتن برخی افغانان در ناامنیهای پاکستان انتقاد کرده اند.
اما چندی پیش حکومت طالبان در یک اعلامیۀ مفصل به این ادعاها پاسخ داد و گفت که افغانستان مسئول ناکامی امنیتی هیچ کشوری در منطقه نیست.
علاوه بر این برخی از آگاهان امور امنیتی میگویند که حملات جاری در پاکستان از داخل این کشور طراحی شده و عاملان آن نیز در این کشور هستند.
محمد اسحاق اتمر، یکی از این آگاهان به رادیو آزادی گفت:
"تعدادی از طالبان پاکستانی در پاکستان زندگی میکنند. آنها در وزیرستان شمالی و جنوبی و باجور هستند. حتی اگر رهبر تحریک طالبان پاکستان در افغانستان باشد، طالبان او را به مقامات پاکستانی تحویل نمیدهند."
احمد خان اندر، یکی دیگر از آگاهان امور امنیتی میگوید که پاکستان بهای سیاستهای ناکام خود را میپردازد:
"پاکستان که به عنوان مادر تروریسم در جهان شناخته میشود، نه تنها تحریک طالبان پاکستان، بلکه بسیاری از گروههای تروریستی و افراطی دیگر را ایجاد کرده است. استخبارات و اردوی پاکستان در این امر دست بزرگی دارند."
با این حال شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز چندین بار به روابط حکومت طالبان و تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) اشاره کرده است.
کمیتۀ نظارت و بررسی تطبیق تحریمهای این شورا در گزارش خود در اوایل ماه جون سال جاری تصریح کرد که طالبان با القاعده و تحریک طالبان پاکستان روابط قوی دارد و با شماری از گروههای تروریستی دیگر نیز در ارتباط هستند که تحت حاکمیت آنها به گونۀ آزاد فعالیت میکنند.
اما حکومت طالبان در آن زمان این گزارش را رد کرده بود. با این وجود هر از گاهی کشورهای منطقه نگرانیهایشان را در پیوند به حضور و فعالیت گروههای تروریستی در افغانستان مطرح میکنند.
مرتبط
پر خوانندهترینها
۱