برخی از رسانه های پاکستانی گزارش داده اند که حکومت موقت پاکستان به حکومت طالبان هشدار داده است٬ در آینده به هر نوع حملهای که مرتبط به کشور همسایهاش (افغانستان) باشد، پاسخ قاطع خواهد داد.
از این میان اکسپرس تریبیون به روز پنجشنبه نوشته که این هشدار پس از حملهٔ اخیر در بنو و از طریق چنیلهای دیپلوماتیک فرستاده شده است.
حکومت موقت پاکستان مدعی است که حملۀ اخیر در بنو از سوی یک افغان انجام شده است.
در حالی که مسئولیت این حمله را تحریک طالبان پاکستانی (تی تی پی) به عهده کرده است.
پیش از این وزارت خارجه پاکستان سفیر طالبان را در اسلام آباد در ارتباط با حمله بنو٬ احضار کرده بود.
حکومت موقت پاکستان از سفیر حکومت طالبان در اسلام آباد خواسته که در مورد این رویداد تحقیق کنند و عاملان آن را بازداشت یا سرکوب نمایند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان در مورد این هشدار پاکستانی به پرسشهای رادیو آزادی پاسخ نداد، اما پیش از این بارها گفته است که اجازه نمیدهند که از خاک افغانستان برضد کشورهای دیگر استفاده شود.
پیش از حملۀ بنو، انوارالحق کاکر صدراعظم حکومت موقت پاکستان مدعی شده بود که ۱۵ افغان در حملات انتحاری در پاکستان دخیل بوده اند.
برخی منابع به رسانههای پاکستانی گفته اند که حکومت پاکستان به حکومت طالبان در کلمات ناواضح گفته است که اگر این نوع حملات ادامه یابد، این کشور به شدت واکنش نشان خواهد داد.
اما این که این واکنش شدید چه خواهد بود، در این مورد جزئیات داده نشده است.
محمد اسحاق اتمر، آگاه مسایل امنیتی به رادیو آزادی گفت، با در نظرداشت حملات هوایی پاکستان در سال گذشته بر پناهگاهای امن تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی)، پاکستان تنها ظرفیت حملات هوایی بر افغانستان را دارد:
"رهبر طالبان این موضوع را مطرح کرده که فضای افغانستان در کنترل ما نیست، پاکستان تنها امکاناتی را که دارد، آن این است که با استفاده از درون (طیارهٔ بدون سرنشین) به هدف خود دست پیدا کند، اما نمیتواند که داخل افغانستان کدام عملیات نظامی را انجام دهد."
پیش از این هم پاکستان در ماه اپریل سال ۲۰۲۲ بر خاک افغانستان برضد طالبان پاکستانی عملیات انجام داده بود.
اسدالله ندیم، دیگر آگاه امور امنیتی میگوید، حکومت طالبان نمیتواند که تی تی پی را کنترل کنند و خواست پاکستان از آنها در این مورد عملی شدنی نیست.
"طالبان افغانستان بر تی تی پی اینقدر کنترل ندارد که جلو عملیات آنها در پاکستان را بگیرد، طالبان میدانند که اگر آنها از تیتی پی حمایت تسلیحاتی و یا مدیریتی کنند، برای آنها خطر ایجاد میشود، به ویژه این که نیروهای پاکستانی بسیار نیرومند هستند و نیروهای راکتی و هوایی نیرومند دارد، پس آنها در برابر نیروهای پاکستان آسیبپذیر هستند، و این کار را هیچ وقت نمیکنند."
به شمول لوی درستیز پاکستان، برخی دیگر از مقامهای این کشور در مورد حضور تحریک طالبان پاکستان در افغانستان و دخیل بودن برخی افغانها در ناامنیهای پاکستان انتقادهای همسانی داشتهاند.
اما چندی پیش، حکومت طالبان در یک اعلامیۀ مفصل در پاسخ به این ادعاها گفت، افغانستان مسئول ناکامی امنیتی هر کشور در منطقه نیست.
اما شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز چندین بار گزارش داده که حکومت طالبان با تحریک طالبان پاکستان رابطه دارد.
کمیتهٔ نظارت و بررسی عملی شدن تعزیرات این شورا در آغاز ماه جون سال روان در یک گزارش خود مشخص کرد که طالبان با القاعده و تحریک طالبان پاکستان روابط قوی دارند و برخی از دیگر گروههای هراسافگن در افغانستان زیر حاکمیت آنها آزادانه فعالیت میکنند.
اما حکومت طالبان این گزارشها را نیز رد کرده است.