لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۱۴

نا امیدی پاکستان از طالبان؛ زهرا بلوچ: در برابر اعضای « تی تی پی» اقدام موثر صورت نگرفته


برخی از اعضای گروه تحریک طالبان پاکستان
برخی از اعضای گروه تحریک طالبان پاکستان

درحالی که ظاهراً روابط میان پاکستان و حکومت طالبان در افغانستان تیره به نظر می‌رسد، پاکستان می‌گوید که از حکومت طالبان در بخش اقدامات در برابر اعضای تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) ناامید شده است.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجهٔ حکومت موقت پاکستان روز جمعه در نشست خبری هفته‌وار خود گفت، با وجود خواست مکرر اسلام‌آباد برای اقدامات "تاثیرگذار" در برابر گروه‌های هراس‌افگن در افغانستان، اما بازهم هیچ نتیجهٔ مثبت دیده نمی‌شود.

او تأکید کرد که با این وجود گفتگوها در این بخش هنوز هم با مقام‌های حکومت طالبان ادامه و آن‌ها امیدوار اند که طالبان افغان در برابر تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) که پناه‌گاهی امنی در افغانستان دارند، اقدامات جدی انجام دهند.

خانم بلوچ گفت، آن‌‎ها اسناد و خواست‌هایشان را در پیوند به اعضای تی تی پی در افغانستان به حکومت طالبان ارائه کردند و امیدوارند که طالبان در این مورد رسید‌گی کنند.

ممتاز زهرا بلوچ سخنگوی وزارت خارجهٔ حکومت موقت پاکستان
ممتاز زهرا بلوچ سخنگوی وزارت خارجهٔ حکومت موقت پاکستان

او در پاسخ به یک پرسش که آیا پاکستان در کنار تحویل‌دهی حافظ بهادرگل خواستار تحویل‌دهی دیگر اعضای تی‌تی‌پی نیز شده‌ است یا نه، گفت که در این بخش مسئولان استخباراتی کار می‌کنند و او نمی‌تواند در بارهٔ آن معلومات بدهد.

پس از حملهٔ انتحاری در بنوی خیبرپشتونخواه بر نیروهای پاکستانی به تاریخ ۲۶ ماه نوامبر گذشته، پاکستان از حکومت طالبان در افغانستان خواست که حافظ گل‌بهادر، رهبر تی‌تی‌پی را بازداشت و به آن‌ها تحویل دهد.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسش‌های ما در مورد اظهارت تازهٔ سخنگوی وزارت امور خارجهٔ پاکستان پاسخ نداد، اما پیش از این مشکلات امنیتی در پاکستان و مسلهٔ طالبان پاکستانی را مشکلات داخلی این کشور خوانده و گفته بود که پاکستان ریشهٔ مشکلات‌اش را در کشور خودش جستجو کند.

این درحالیست که روز جمعه برخی از رسانه‌های پاکستانی گزارش داده‌اند که حکومت موقت پاکستان به حکومت طالبان هشدار داده است که در آینده در برابر هر حملۀ مرتبط با کشور همسایهٔ (افغانستان باشد، پاسخ قاطع خواهد، اما نه حکومت موقت پاکستان و نه هم حکومت طالبان دراین مورد تااکنون اظهار رسمی نظر نکرده‌اند.

برخی از آگاهان امور امنیتی نیز به این باور اند که پاکستان همواره برف بام خود را بالای دیگران انداخته و تلاش می‌کند که گروه‌های هراس‌افگن را برای دیگران تربیت.

احمد خان اندر، یکی از آگاهان امنیتی می‌گوید، پاکستان به جای وارد کردن اتهام بالای دیگران، امنیت مردم خود را تامین کند:

"آنها خودشان بسیاری از گروه‌های هراس‌افگنی را تربیت کرده‌اند، اکنون که برخی‌ها در مقابل خودشان موقف اختیار کردند، این موضوع داخلی آن‌ها است، امنیت مردم خود را تأمین کند و برف بام خود را طرف ما نه‌اندازد."

اجمل عمر شنواری
اجمل عمر شنواری

اجمل عمر شنواری، سخنگوی عمومی نیروهای امنیتی در نظام جمهوری پیشین و آگاه نظامی در این مورد به رادیو آزادی گفت:

"همه گروه‌های هراس‌افگن که در حال حاضر در افغانستان فعال هستند، مراکز، اکمالات، تمویل و حتی فکر و لانه‌شان هنوز هم در پاکستان است، این کشور نتیجهٔ سیاست‌های بد و مغرضانهٔ خود را اکنون متحمل می‌شود و این برایش ثابت می‌شود که به علت حمایت از هراس‌افگنی، اکنون خودشان متضرر می‌شوند."

پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان در افغانستان، حملات تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) در داخل پاکستان افزایش یافته است و پاکستان ادعا می‌کند که این حملات در افغانستان طرح‌ریزی می‌شود.

حملهٔ اخیر تحریک طالبان پاکستان بر این کشور چند روز پیش در گذرگاه بنو – میران‌شاه انجام شد که در نتیجهٔ آن ۱۶ نیروی امنیتی پاکستان زخمی شده‌اند.

درحالی که پس از این حملهٔ انتحاری، تحریک طالبان پاکستانی مسئولیت آن را به عهد گرفت، اما پاکستان ادعا کرد که عامل انتحاری افغان بود، ادعای که حکومت طالبان تا کنون در مورد آن خاموشی اختیار کرده است.

گفتنی‌ است که پاکستان بارها حکومت طالبان در افغانستان را بر داشتن روابط با طالبان پاکستانی و فراهم ساختن پناگاه‌های امن برای آن‌ها متهم کرده است، اما حکومت طالبان همواره این نوع ادعاها را رد کرده‌ است.

با این وجو شورای امنیت ملل متحد هم در گزارشی مدعی شد که حکومت طالبان با تحریک طالبان پاکستان و القاعده روابط نزدیک دارد.

XS
SM
MD
LG