لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۵۴

نشر ویدیو از کوتاه کردن علنی موی یک شخص توسط طالبان٬ واکنش هایی را بر انگیخت


یک طالب در حال کوتاه کردن موهای پادشاه زالله در ولایت خوست
یک طالب در حال کوتاه کردن موهای پادشاه زالله در ولایت خوست

ویدیوی کوتاه کردن موی و بروت جوانی به نام پادشاه‌زالله از سوی افراد طالبان که به تازگی در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، واکنش‌های زیادی را به دنبال داشته است.

پادشاه‌زالله باشندۀ روستای للمی کوتکی ولسوالی تنی درگی ولایت خوست است.

هر چند در ویدیوی منتشر شده از سوی کسانی که در حال کوتاه کردن موی پادشاه‌زالله هستند، ادعا شده است که او از سربازان نیروهای حفاظتی خوست ( KPF) در حکومت قبلی است، اما میر سرور، برادر پادشاه‌زالله روز دوشنبه به رادیو آزادی گفت که برادرش کارمند دولت نبوده و هیچ جرمی را مرتکب نشده است.

او از حکومت طالبان می‌خواهد که عاملان این رویداد را مجازات کند:

"چرا باید یک عمل غیرقانونی با ما انجام شود؟ اگر محکمه تصمیمی نگرفته است، افراد پوسته بلند می‌شوند و آبرو و عزت برادر من را می‌برند. او را لت‌وکوب می‌کنند و ویدیوی او را به تمام دنیا نشان دادند. ما از حکومت (طالبان) می‌خواهیم افرادی را که این کار را انجام داده اند، به پنجه قانون بسپارد."

میر سرور می‌افزاید که پس از این واقعه به مدت یک ماه و نیم در پاکستان به تداوی برادرش پادشاه‌زالله پرداخته، اما هنوز حالش خوب نیست.

پس از انتشار ویدیوی پادشاه‌زالله، افراد زیادی در شبکه‌های اجتماعی واکنش نشان داده و این عمل را محکوم کردند.

ماهر مومند، فعال حقوق بشر چنین حوادثی را نگران کننده می‌خواند و می‌افزاید، در چنین محکمه‌های صحرایی به کرامت انسانی و حقوق بشر توجهی نمی‌شود:

"در این حادثه نه تنها به کرامت انسانی اهانت شد، حقوق بشر نیز نقض شده است. وقتی شخصی مرتکب جرمی می‌شود، باید توسط محکمه بررسی شود. اما اینجا به نظر می‌رسد که یک محکمه صحرایی است و این بسیار غم انگیز است."

رحمت الله اندر سخنگوی اسبق شورای امنیت ملی افغانستان
رحمت الله اندر سخنگوی اسبق شورای امنیت ملی افغانستان

رحمت الله اندر، سخنگوی شورای امنیت ملی در نظام جمهوری پیشین می‌گوید با اینکه دو سال از حاکمیت دوبارۀ طالبان می‌گذرد، آنها هنوز هم محکمه‌های صحرایی را متوقف نکرده اند:

"این فقط یک ویدیو نیست که امروز منتشر شده است، از روز اول رفتار طالبان با مردم صحرایی بوده است. چون طالبان هنوز به چنین نظامی نرسیده اند و یا چنین چارچوبی وجود ندارد که سارنوالی و محکمه معلوم باشد و جرم بررسی شود. هر طالب به خودش هم قاضی، هم سارنوال، هم جلاد و همه چیز است."

آقای اندر می‌گوید که این گونه فعالیت‌های خودسرانه، جوانان را ناامید و دلسرد ساخته و مجبور به ترک وطن می‌سازد.

اما خالد زدران، سخنگوی فرماندهی امنیۀ حکومت طالبان در کابل روز دوشنبه در صفحۀ ایکس خود نوشته که در حال بررسی این رویداد هستند و عاملان این رویداد را مجازات خواهند کرد.

خالد زادران، سخنگوی فرماندهی امنیۀ حکومت طالبان در کابل
خالد زادران، سخنگوی فرماندهی امنیۀ حکومت طالبان در کابل

با وجود اینکه ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان در سخنرانی‌ها و فرمان‌های متعدد خود به افراد خود دستور داده که به گونۀ خودسر کسی را مجازات نکنند و به دستور عفو او احترام بگذارند، اما با وجود این هر از گاهی ویدیوهای منتشر می‌شوند که افراد بدون حکم محکمه شکنجه و مجبور به اعتراف می‌شوند.

هرچند سخنگویان حکومت طالبان همواره گزارش‌ها و ادعاهایی را که آنان را متهم به نقض حقوق بشر می‌کنند، رد کرده اند، اما سازمان ملل و بسیاری از نهادهای بین المللی دیگر در گزارش‌های خود مدعی شده اند که طالبان به وعده‌های خود در زمینه حقوق بشر عمل نکرده اند.

در این گزارش ها آمده است که با وجود اعلام عفو عمومی از سوی رهبر طالبان، کارمندان و نظامیان نظام پیشین جمهوریت بازداشت، لت و کوب و حتا کشته شده اند و خبرنگاران، فعالان مدنی و حقوق بشری و زنان معترض مورد آزار و اذیت و بازداشت قرار گرفته اند.

XS
SM
MD
LG