روزنامه واشنگتن ایگزامینر
- روزنامه واشنگتن ایگزامینر به موضوع اخراج اجباری پناهجویان افغان از پاکستان پرداخته و در این زمینه به اظهارات اخیر برخی مقامات آمریکایی اشاره کرده که از پاکستان خواسته اند از اخراج اجباری آن افغان ها دست بکشند که از ترس حکومت طالبان به این کشور آمده اند و پرونده مهاجرت آنها به کشورهای دیگر از جمله آمریکا در حال بررسی است.
واشنگتن ایگزامینر از قول وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا گفته است که آنها نگران اعلام پاکستان در مورد تخلیه پناهجویان افغان هستند و از نزدیک اوضاع را زیر نظر دارند.
روزنامه به نقل از وزارت امور خارجه آمریکا این را هم گفته است که آنها متعهد به بررسی پرونده های افغان هایی هستند که واجد شرایط مهاجرت به آمریکا هستند. این روزنامه به نقل از وزارت امور خارجه آمریکا افزوده:
«به افغان هایی که شرایط مهاجرت به آمریکا را داشته باشند، ویزای پاکستان داده می شود که با آن در مرحله اول از اخراج اجباری آنها از پاکستان جلوگیری می شود.»
مقامات پاکستانی به بیش از یک میلیون افغان در این کشور که مدارک اقامت قانونی ندارند هشدار داده اند که تا پایان ماه اکتوبر سال جاری پاکستان را ترک کنند ، در غیر آن به صورت اجباری از این کشور اخراج خواهند شد.
روزنامه دیپلومات
- روزنامه دیپلومات در باره آن پول های منجمد شده مقاله ی را نشر کرده است که بعد از دوباره به قدرت رسیدن طالبان،ایالات متحده آمریکا آن را مسدود کرده است.
در این باره سر خط روزنامه دیپلومات است که"سال گذشت اما میلیارد ها دالر افغانستان هنوز هم در سویس باقی مانده"
در بخشی از این مقاله، به نقل از شاه محرابی، عضو گروه نظارت این دارایی، گفته است که از پول موجود در سوئیس، اگر مصرف می شود برای کمک های بشردوستانه نخواهد بود. در عوض، این پول برای ثبات کلی اقتصادی افغانستان مصرف خواهد شد. نویسنده مقاله می گوید که این سرمایه اگر درست استفاده شود ممکن است با ثبات نرخ ها بر زندگی روزمره افغان ها تاثیر بگذارد.
آقای محرابی گفت که لازم است این سرمایه برای همین هدف آماده باشد.
پس از تسلط دوباره طالبان «د افغانستان بانک» هفت میلیارد دالر در بانک احتیاطی نیویارک فدرال و دو میلیارد دالر باقی مانده در اروپا مسدود شد.
نیمی از پول مسدود شده در آمریکا به دستور جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به یک صندوق امن در سویس منتقل شد.
بقیه پولی که ابتدا برای خانواده های قربانیان ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در نظر گرفته شده بود، هنوز در اختیار ایالات متحده آمریکا است زیرا یک قاضی نیویارک از اختصاص این پول به عنوان غرامت به خانواده های قربانیان ۱۱ سپتامبر را رد کرد.
با مسدود شدن دارایی های افغانستان، شرایط اقتصادی این کشور بدتر شد، میزان بیکاری بیشتر شد و فقر در افغانستان گسترش یافت.