لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۵۵

کارشناسان ملل متحد از پاکستان خواست که طرح اخراج پناهجوی افغان را لغو کند


شماری از پناهجویان افغان که می خواهند از پاکستان به افغانستان برگردند
شماری از پناهجویان افغان که می خواهند از پاکستان به افغانستان برگردند

کارشناسان سازمان ملل متحد از پاکستان خواسته اند تا طرح اخراج ۱.۴ میلیون پناهجوی افغان به افغانستان را لغو کند.

این کارشناسان به شمول ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان، در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه در وب‌ سایت شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد منتشر شده، گفته اند که این اخراج اجباری بسیاری از افغان‌های مهاجر و پناهجو را متاثیر می‌سازد که به دلیل نگرانی‌های جدی حقوق بشری و بحران بشری در افغانستان به دنبال امنیت به پاکستان رفته اند.

کارشناسان سازمان ملل متحد هشدار داده اند که در صورت اخراج اجباری پناهجویان افغان، بسیاری از خانواده‌ها، زنان و کودکان در کشور خود با زیان‌های غیر قابل قبول از جمله نقض حقوق بشری‌شان مواجه خواهند شد.

این کارشناسان همچنین گفتند که در بارۀ گزارش‌هایی نگران اند که نشان دهندۀ بازداشت، زندانی ساختن و رفتار غیرقانونی با افغانان پس از اعلام طرح اخراج اجباری مهاجرین غیرقانونی حکومت موقت پاکستان از این کشور است.

پس از ده‌ها سال میزبانی از میلیون‌ها افغان، حکومت موقت پاکستان در اوایل اکتوبر هشدار داد که حدود ۱.۷ میلیون افغان را که به گفته‌اش اسناد قانونی برای زندگی در آنجا ندارند، تا پایان این ماه این کشور را ترک کنند و یا به گونۀ اجباری اخراج خواهند شد.

این در حالی است که برخی پناهجویان افغان در پاکستان با توجه به شرایط کنونی افغانستان نگران بازگشت به کشور شان هستند.

نجیبه، یکی از آنها ساکن کراچی پاکستان به رادیو آزادی گفت، برای تکمیل پروندۀ پناهندگی‌اش به کشور دیگر به پاکستان مهاجرت کرده، اما اکنون با تهدید اخراج اجباری مواجه است، همچنین برای او بازگشت به افغانستان غیرممکن است.

او گفت:
"از یک طرف پولیس و حکومت پاکستان ما را نمی‌گذارند، از خانه‌هایمان ما را می‌برند یا به زندان می‌اندازند، از طرف دیگر روند رسیدگی به کیس‌های ما متوقف است‌. ما حیرانیم که چه کنیم‌ کدام طرف برویم. اگر ما را اخراج کنند و مجبور به بازگشت کنند، اگر هر وضعیتی که بر ما و خانوادۀ ما بیایید چه کسی مسئولیت آن را به گردن می‌گیرد."

یکی دیگر از پناهجویان افغان در پاکستان که نمی‌خواهد نام و محل سکونتش در این گزارش ذکر شود، می‌گوید:
"نگرانی و اضطراب ما زیاد است، از مشکلات روحی رنج می‌بریم، برای حفظ جان و خودمان از دولت فعلی فرار کرده ایم و حالا اگر بر اساس این تصمیم پاکستان دوباره به کشور برگردیم زندگی ما با تهدید جدی روبه‌رو می‌شود."

زرمینه، یک پناهجوی افغان در اسلام‌آباد پاکستان مدعی است که پناهجویان افغان با وجود داشتن مدارک، توسط پولیس پاکستان مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند.

او به رادیو آزادی گفت:
"ما خو هیچ نمی‌دانیم، اسنادی که آنها می خواهند در دست ماست. بیایند که به آنها نشان دهیم که این ویزای من است، این پاسپورت من است، این تذکرۀ من است، این برگۀ یو ان اچ سی آر است. با وجود همین اسناد این‌ها که می‌آیند خانه‌های مردم را تلاشی می‌کنند. ما نمی‌دانیم چه می خواهند؟"

پیش از این کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان و ادارۀ بین‌المللی مهاجرت نیز از دولت پاکستان خواسته بودند که به حمایت از پناهجویان افغان که به این کشور پناه آورده اند، ادامه دهد.

اما سرفراز بوگتی، سرپرست وزارت داخلۀ حکومت موقت پاکستان روز جمعۀ هفته گذشته بار دیگر تأکید کرد که در اجرای طرح اخراج مهاجرین غیرقانونی از جمله افغان‌های فاقد سند اقامت از پاکستان هیچ نوع سازشی وجود ندارد.

XS
SM
MD
LG