هزاران پناهجوی افغان در امریکا در بی سرنوشتی بسر می برند و با گذشت بیش از دو سال از پایان ماموریت انتقال از میدان هوایی کابل، آنان تا هنوز سند دایمی ایالات متحده را به دست نیاورده اند.
به دنبال سقوط کابل به دست طالبان در اگست سال ۲۰۲۱ ، هزاران تن در ماموریت انتقال توسط نیرو های امریکایی و متحدان شان از میدان هوایی کابل منتقل شدند.
یکی از آنها فرزانه جمالزاده است که با همسرش افغانستان را ترک کرد.
او به خبرگزاری رویترز گفته که در حال حاضر در نیویارک بسر می برد و یک نهاد خیریه در پرداخت کرایه خانه و سایر نیازمندی ها با او کمک می کند.
اکنون تاریخ مجوز کار این بانوی افغان ختم شده و نمی تواند کار کند.
به نوشته رویترز، هم مانند فرزانه جمال زاده و همسرش فرهاد، بیش از هفتاد هزار تن دیگر از پناهجویان افغان مشغول طی مراحل سند های شان در امریکا اند.
در ماه جون امسال، اداره جو بایدن رئیس جمهور امریکا مجوز اقامت پناهجویان افغان را برای دو سال دیگر تمدید کرد اما از دریافت اقامت دایمی بسیاری ها تا هنوز خبری نیست.
یکی از کسانی که بیش از یک سال برای گرفتن سند دایمی امریکا منتظر مانده، الیاس عثمانی است. او به خبرگزاری رویترز گفته که از طریق برازیل به امریکا رفت اما تا هنوز سند نگرفته است.
" هنگامی که افغانستان به دست طالبان سقوط کرد، کشورم را ترک کردم. احساس خوب می کنم که حالا در ایالات متحده استم اما امیدوارم که اسناد را به زودی دریافت کنم تا ذهنم راحت و زنده گی ام خوشحال شود."
شماری از اعضای هر دو مجلس کانگرس امریکا می خواهند تا لایحۀ اقامت دایمی برای پناهجویان افغان به زودی تصویب شود اما مجلس نماینده گان امریکا با اکثریت جمهوریخواهان، از آن حمایت نکرده و لایحه تا هنوز در سنای آنکشور گیر مانده.
در کنار آنهائیکه به امریکا رسیده اند، هزاران تن دیگر در انتظار رسیدن به ایالات متحده، در کشور های همسایه در انتظار بسر می برند.
یکی از آنها مروه، دختر هژده سال است که در بی سرنوشتی و در نبود منابع کافی مالی، با خانواده اش در پاکستان شب و روز را سپری می کند.
" یک اتاق و یک آشپزخانه داریم و جای بود و باش ما خیلی محدود است. ما افغانستان رفته نمی توانیم زیرا پدرم شاید کشته شود. می خواهیم که هر چی زودتر ما را انتقال دهند و به مقصد خود برسیم."
امریکا و متحدانش در پایان ماموریت انتقال از افغانستان در اخیر ماه اگست سال ۲۰۲۱ گفتند که بیش از ۱۲۴ هزار تن از شهروندان افغانستان را از میدان هوایی کابل انتقال دادند.
برخی ها که در کشور های اروپایی رسیده اند می گویند که شرایط پذیرش در برخی کشور ها برای شان سهل تر است اما آنهائیکه به امریکا رفته اند، همواره شکایت کرده اند که پروسه گرفتن اقامت دایمی امریکا که مجوز کار را نیز در بر می گیرد، خیلی به کندی پیش می رود و از این ناحیه، آنها خود را بی سرنوشت تصور می کنند.