لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۳۱

دومین سالروز خروج قوای امریکا از افغانستان؛ بایدن بار دیگر از تصمیم خود دفاع کرد


 جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده امریکا
جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده امریکا

جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده امریکا بار دیگر از تصمیم‌اش در مورد خروج تمامی نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرد.

قصر سفید به مناسبت دومین سالروز بیرون شدن نیروهای امریکایی از افغانستان ناوقت روز چهارشنبه در یک اعلامیه به نقل از جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده گفته این را ثابت کرده اند که نیاز نیست عساکر امریکایی برای اقدام در برابر هراس‌افگنان و کسانی‌که تلاش آسیب رساندن به امریکا را می‌کنند، در میدان جنگ حضور دایمی داشته باشند.

آقای بایدن همچنان گفته که پس از دو سال از بیرون شدن نیروهای امریکایی از افغانستان، حالا هم امریکا از بزرگ‌ترین کشورهای کمک کننده با افغانستان است و اطمینان داده که به کمک‌هایش با این کشور ادامه می‌دهد.

نمایی از قصر سفید
نمایی از قصر سفید

اداره ویژه بازرس امریکا برای بازسازی افغانستان (سیکار) نیز چند هفته قبل در یک گزارش به کانگرس امریکا گفته بود که ایالات متحده امریکا در دو سال گذشته ۲.۳۵ میلیارد دالر با افغانستان کمک کرده است.

در اعلامیه‌ای قصر سفید به نقل از جو بایدن گفته شده که به حمایت از افغان‌ها متعهد است و از کانگرس می‌خواهد که «طرح اسکان مجدد افغان‌ها» را تصویب کند، تا راه برای اسکان مجدد دایمی و قانونی پناهجویان افغان هموار شود.

این خواست درحالی مطرح می‌شود که روزنامه واشنگتن پُست روز گذشته در یک گزارش خود گفته که ۱۹ هزار پناهجوی افغان در امریکا با یک سرنوشت نامعلوم روبه‌رو هستند و نمی‌دانند که پناهندگی‌شان پذیرفته می‌شود یا نه؟

شماری از پناهجویان افغان در امریکا که پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان به آن کشور رفته اند نیز می‌گویند که تا حال اسناد اقامت دایمی را بدست نیاورده و از کانگرس امریکا می‌خواهند که «طرح اسکان مجدد» را هرچه زودتر تصویب کند.

محمد امین یکی از این پناهجویان به رادیو آزادی می‌گوید: "از یک‌ونیم سال به این طرف در امریکا زندگی می‌کنم، گرین‌کارت هیچ معلوم نیست، یک زندگی بی‌سرنوشت است، تقاضای من از کانگرس این است که به بی‌سرنوشتی ما نقطه پایان بگذارد."

قوای امریکایی در ماه اگست سال ۲۰۲۱ دهها هزار تن از افغانها را به ایالات متحده و برخی از کشور های دیگر منتقل کردند
قوای امریکایی در ماه اگست سال ۲۰۲۱ دهها هزار تن از افغانها را به ایالات متحده و برخی از کشور های دیگر منتقل کردند

شیر محمد یک پناهجوی دیگر افغان در امریکا نیز می‌گوید که بیشتر پناهجویان افغان که در کشورهای سوم هستند و یا هم به امریکا رسیده اند با مشکلات زیادی روبه‌رو اند.

او نیز می‌خواهد که ادارات ذیربط ایالات متحده امریکا باید برای حل مشکلات اقدام کند: "افغان‌های که در کشورهای سوم پرونده‌های پی۱، پی۲، یا اس‌آی‌وی دارند از مشکلات در آن‌جا رنج می‌برند، در کنار این افغان‌های که به امریکا رسیده اند پروسه طی مراحل اسناد شان پیش نرفته است و با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند، به همین خاطر از ادارات مسئول امریکا می‌خواهم که روند دادن پناهندگی به افغان‌ها را آسان کند."

در اعلامیه‌ای قصر سفید به نقل از جو بایدن رئیس جمهور امریکا همچنان آمده که پس از حاکمیت دوباره طالبان در ۱۵ اگست سال ۲۰۲۱ میلادی حدود ۱۲۰ هزار افغان را در پروسه تخلیه از افغانستان بیرون کرده اند که بیشتر آن‌ها همکاران افغان‌شان بودند.

اما بیشتر افغان‌های که به شرایط پناهندگی امریکا برابر هستند و از پروسه تخلیه باز مانده اند هنوز هم در کشورهای سوم یا افغانستان باقی مانده اند که در کنار مشکلات امنیتی و اقتصادی از کندی روند تخلیه هم شکایت کرده اند.

ایالات متحده امریکا با بیرون کردن آخرین سرباز خود به تاریخ ۳۰ اگست سال ۲۰۲۱ میلادی از افغانستان، طولانی‌ترین جنگ تاریخ این کشور را به پایان رساند.

اما پس از دو سال از بیرون شدن نیروهای امریکایی از افغانستان، هنوز هم حکومت طالبان را هیچ کشوری به رسمیت نشناخته و مشکلات افغان‌ها در داخل و بیرون از افغانستان بیشتر شده است.

به‌گفته سازمان ملل متحد اکنون ۲۹.۲ میلیون افغان نیاز به کمک‌های بشری دارند و در دو سال گذشته بیش از یک‌ونیم میلیون افغان تنها به کشورهای همسایه افغانستان مهاجر شده اند.

XS
SM
MD
LG