پس از منع فعالیت آرایشگاههای زنانه در افغانستان، برخی از زنان آرایشگر میگویند که بارها مشکلات اقتصادی خود را به حکومت طالبان گفته اند و درخواست کار بدیل کرده اند، اما هیچ پاسخ مثبتی دریافت نکرده اند.
یکی از زنان آرایشگر در شهر کابل که نمیخواهد بخاطر حساسیت موضوع ناماش در گزارش ذکر شود به رادیو آزادی میگوید که به شمول خودش٬ بسیاری از آرایشگران روز کار میکردند تا شام برای خانوادههایشان غذا تهیه کنند.
بهگفته او، پس از آنکه طالبان آرایشگاههای شان را بستند به دنبال کار بدیل هستند، اما نه حکومت طالبان آنها را کمک میکند و نه خود آنها توان پیدا کردن نفقهشان را دارند.
او به رادیو آزادی گفت:
"حکومت هیچ کاری برای ما نکرده است، آنها باید یک بدیلی را برای ما میدادند، اما متأسفانه که هیچ کاری برای ما نکردند. بعضی خانمها هستند که وسایل خانهشان را فروخته اند، آنها نفقه که روزانه پیدا میکردند آنرا از دست دادند و مشکلات اقتصادی برای آرایشگران بسیار زیاد شده است."
بانو عزیزی یکی دیگر از آرایشگران و باشنده شهر کابل نیز همین مشکل را دارد. وی به رادیو آزادی گفت که یا مهاجر میشوم یا بالای کراچی در روی سرک ترکاری میفروشم:
"اولاد آدم گرسنه بماند و خود ما گرسنه بمانیم یا مجبور هستیم که ترک وطن کنیم، یک چیز دار و ندار خود را سودا کرده ترک وطن میکنیم و اگر نتوانسیم و گشنه ماندیم مجبور کراچی بگیریم و پیاز و کچالو بگیریم و بگردانیم دیگر کاری نیست. کسانیکه ماستری و دکتورا دارند برای آنها کار نیست ما که آرایشگر بودیم و یک فنی داشتیم همان فن ما را از دست ما گرفتند."
انجنیر صدیقالله قریشی، مسئول اتاق پیشهوران و دکانداران کابل و معاون اتاق پیشهوران و دکانداران افغانستان به رادیو آزادی گفت که آنها از وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان درخواست کردهاند که مشکلات اقتصادی آرایشگران را حل کنند، اما به گفته او اما به نظر میرسد تلاشهای شان بینتیجه مانده است.
آقای قریشی میافزاید:
"به آنها پیشنهاد بازگشایی آرایشگاهها را کردیم که وقت آن تمدید شود و به آنها پیشنهاد کرده ایم که اجازه بدهند همین کار را در خانههای شان به پیش ببرند، اما تا هنوز برای ما جواب نداده اند، من فکر میکنم که جوابشان منفی است."
عاکف مهاجر سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان تا نشر این گزارش به پرسشهای رادیو آزادی در این مورد پاسخی نداد.
بر اساس دستور این وزارت پس از سوم ماه اسد، تمامی آرایشگاههای زنانه در سراسر افغانستان بسته شدند.
بر اساس معلومات اتحادیه پیشهوران و دکانداران افغانستان با بستن حدود ۱۲ هزار آرایشگاه زنانه در این کشور ۶۰ هزار زن بیکار شده است.
قابل یادآوری است که آرایشگاههای زنانه در حالی از سوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان بسته میشود که زنان و دختران از تحصیل و کار نیز محروم هستند و در تمام ادارههای غیر دولتی و بیشتر ادارههای دولتی حق کار را هم ندارند.