مهلت تعیین شده طالبان برای مسدود کردن آرایشگاه ها در افغانستان فرا می رسد و شیما یکی از ده ها آرایشگری است که دست بکار شده و سالون آرایش خود را با چشم های پر اشک بسته است.
شیما که امروز آرایشگاهاش را بست، قصۀ آخرین روزاش را چنین بیان میکند:
"من هشت شاگرد دارم، امروز آمده بودند، مواد را جمعآوری میکردند، همه همدیگر را در آغوش میگرفتند، با صدای بلند گریه میکردند، من خودم هم با آنها بسیار گریه کردم."
بسیاری از آرایشگران به شمول شیما می گویند که قبل از صدور فرمان مسدود شدن آرایشگاه ها٬ هیچ مکتوبی که نکاتی را توصیه کند٬ از جانب وزارت امر به معروف و نهی از منکر دریافت نکرده بودند. این در حالی است که مسوولین این وزارت گفته اند آرایشگاه ها را به دلیل عدم رعایت توصیه های این وزارت مسدود می کنند.
بانو شیما در این مورد گفت:
"کسی برای ما کدام مکتوبی را نفرستاده است، ما در تلویزیون شنیدیم، من با ۱۵ آرایشگاه دیگر در تماس هستم، هیچ کسی خبر ندارد، این همه دروغ است، اما ضرورت به گفتن نیست، به دکانهای ما میآمدند، میدیدند، ما مسلمان هستیم، کلمه میخوانیم، امت محمد رسولالله هستیم، در آرایشگاه ما قرانشریف گذاشته شده، جای نماز گذاشته شده، اما امروز بسیار جای افسوس است که این دکان بسته میشود، و ما از اینجا میرویم."
او که تأکید میکند کدام مکتوبی را مبنی بر رعایت توصیههای طالبان دریافت نکرده، میگوید، مواردی که در مکتوب بود همهٔ آن را مراعات کرده بود.
اما حسو یکی از باشندگان ولایت بلخ به رادیو آزادی میگوید، مکتوب را دریافت کردهاند:
"دو ماه پیش برای ما یک مکتوب رسیده بود، هر نوع اصولی را که برای ما مقرر کردن عملی کردیم، حتی برای ما گفتند عکسهای زنان را پاک کنید، ما پاک کردیم، هر آنچه را که گفتند ما انجام دادیم، به عکاس اجازه نمیدادیم، دیروز که شاگردان ما دکان را جمعآوری میکردند فکر کردیم زندگی ما به آخر سیده."
آخرین روز فعالیت آرایشگاه های زنانه در افغانستان سوم ماه اسد تعین شده است
عاکف مهاجر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در گفتگو با تلویزیون خصوصی طلوع نیوز، علت تصمیم به بستن آریشگاهها را عدم رعایت توصیههای این وزارت از سوی آریشگران عنوان کرده است.
اما زمانی که رادیو آزادی در مورد ادعاهای آرایشگران از او پرسید، او به پرسشهای ما پاسخ نداد.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان اخیراً دستور داده که به شمول کابل آرایشگاههای زنانه در ۳۴ ولایت افغانستان تا تاریخ سوم ماه اسد یعنی تا روز سهشنبه بسته شوند.
یک منبع در اتحادیهٔ کسبهکاران و دکانداران افغانستان میگوید، به اساس محدودیت تازهٔ حکومت طالبان، ۱۲ هزار آریشگاه زنانه در سراسر کشور بسته خواهد شد که در نتیجه ۶۰ هزار زن از کار محروم خواهند شد.
روزا اتونبایوا، نمایندهٔ ویژهٔ سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان به خبرگزاری رویترز گفته است:
"این کار زنان متشبث را به گونهٔ نامتناسب متاثر خواهد ساخت و این یک مانع برای کاهش فقر و احیای مجدد اقتصادی است."
با وجود واکنشها در داخل و بیرون از افغانستان در این مورد، طالبان هنوز تصمیمشان را تغییر ندادهاند.
پیش از این طالبان محدودیتهای شدید دیگری را بر زنان وضع کردند. ممنوعیت زنان از کار در بیشتر ادارههای دولتی و در همه ادارههای غیردولتی ملی و بینالمللی از جمله دفاتر سازمان ملل متحد، ممنوعیت آموزش بالاتر از صنف ششم و تحصیل در پوهنتونها از جملۀ این محدودیتها اند که بر زنان و دختران در افغانستان وضع شده است.