لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۰

نشریهٔ برایت بارت: زنان در کابل با جرأت در برابر فرمان طالبان ایستاده‌گی می‌کنند


تعدادی از مالکان آرایشگاه ها در کابل که در مخالفت با فرمان طالبان دست به اعتراض زدند
تعدادی از مالکان آرایشگاه ها در کابل که در مخالفت با فرمان طالبان دست به اعتراض زدند

نشریهٔ آنلاین برایت بارت

  • نشریهٔ آنلاین برایت بارت که از ایالات متحده منتشر می شود در مقاله یی به مسدود شدن آرایشگاه های زنانه در افغانستان پرداخته و گفته است که طالبان برای متفرق ساختن گردهمایی اعتراضی زنان٬ از اسلحه و دنده های برقی کار گرفته اند.

این نشریه با اشاره به گردهمایی اعتراضی مالکان آرایشگاه ها در کابل٬ نوشته است که این عده از زنان با جرآت در برابر فرمان طالبان ایستاده گی کردند.

حکومت طالبان به تاریخ سوم جولای به همه آرایشگاه ها در افغانستان یک ماه فرصت داد تا فعالیت های خود را ختم کنند.

این نشریه با اشاره به واکنش های حقوق بشری در این مورد نوشته است که طالبان با مسدود کردن آرایشگاه ها نه تنها فرصت آرایش کردن را از زنان سلب میکنند٬ بلکه دهها هزار تن از زنان نیز بیکار میشوند.

نشریه برایت بارت در ادامه گفته است که پس از خروج پر هرج و مرج نیروهای امریکایی از افغانستان در ماه اگست سال ۲۰۲۱ میلادی٬ طالبان با تسلط به قدرت٬ این کشور را به سمت فقر و بیچاره گی سوق داده اند.

به نوشته این نشریه٬ بسیاری از زنان که در آرایشگاه ها کار می کنند یگانه نان آور خانواده های خود هستند.

این نشریه به عکس العمل دفتر هیئت معاونت سازمان ملل ( یوناما) نیز توجه کرده است. یوناما با انتشار بیانیه یی با ابراز نگرانی گفته بود که با استفاده از زور جلو اعتراضات صلح آمیز زنان را گرفتن تازه ترین مورد نقض حقوق زنان است.

یوناما در ادامه گفته است که افغانها حق دارند نظرات خود را ابراز کنند و طالبان نیز مسوولیت دارند تا به این نظرات گوش بدهند و عمل کنند.

اما نشریه برایت بارت نوشته است که سازمان ملل نگفته است با استفاده از چی راه های طالبان را به عملی کردن خواسته های مردم وادار می سازد ؟

روزنامه اندیپندنت

  • روزنامه اندیپندنت اظهارات یک قاضی افغان را منعکس کرده است که در بریتانیا به وی پناهنده گی داده شده و وی حالا خرسند است.

روزنامه نوشته است که یُسرا زمانی که در افغانستان بود٬ حکم زندانی شدن طالبان را صادر میکرد و حالا خرسند است که در بریتانیا برایش پناهنده گی داده شده است.

به نوشته روزنامه٬ یسرا یکی از مدافعین حقوق زنان بود که در ماه سپتامبر سال ۲۰۲۱ به خاطر مشکلات امنیتی از افغانستان بیرون شد. وی دو ماه در پاکستان در یک محل مخفیانه زنده گی میکرد.
به یسرا گفته شده بود که وی نمیتواند در ترکیب همکاران افغان قوای بریتانوی به بریتانیا منتقل شود٬ اما این قاضی ۵۳ ساله پس از نزدیک به دو سال تلاش برای یافتن یک پناهگاه مصئون٬ بالاخره توانست به بریتانیا برود و با برخی از اعضای خانواده خود که قبلأبه این کشور آمده اند٬ یکجا شود.

یسرا که به دلیل تهدیدات امنیتی این نام مستعار را انتخاب کرده است٬ به روزنامه اندیپندنت گفته است که پس از آن همه مشکلات زیاد و گذشت این همه وقت که چنین روزی را حتی در خواب هم نمی دید٬ بودن در بریتانیا برایش باور ناکردنی است.

XS
SM
MD
LG