لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۲۱

پرچاوی های دوامدار برق در کابل٬ زنده گی و کار باشنده های پایتخت را مشکل ساخته است


یکی از پایه های انتقال برق به کابل
یکی از پایه های انتقال برق به کابل

باشنده‌گان کابل می‌گویند که با گرم شدن هوا، پرچاوی‌های برق نیز افزایش یافته است. آنان می‌گویند در ۲۴ ساعت فقط دو سه ساعت برق دارند.

مختار باشنده چهلستون شهر کابل می‌گوید که فرزندان‌اش به دلیل گرمای شدید شب‌ها نمی‌خوابند:

"در کابل در طول ۲۴ ساعت سه و یا چهار ساعت هم برق نداریم، از طرف روز برق نیست و از طرف شب هم نوبتی است، وقت‌که می‌خوابیم هوا خیلی گرم می‌باشد، به پکه نیاز داریم، اطفال ما اصلاً نمی توانند بخوابند، به یخچال نیاز داریم تا آب سرد بنوشیم، امیدواریم حکومت توجه بیشتری به برق داشته باشد."

ناهیده باشنده ناحیه شانزدهم شهر کابل می‌گوید که بخاطر پرچاوی‌های مداوم برق مجبور است لباس‌هایش را با دست بشوید. او می‌گوید هر گاهی‌که از طرف شب برق باشد می‌خواهد لباس‌ها را در ماشین بشوید، اما برق قطع می‌شود و شستن لباس‌ها ناتمام می‌ماند:

"با مشکل کمبود برق مواجه هستیم، نه شب و نه هم روز برق درست داریم، شب دو و یا سه ساعت برق می‌آید، از آن هم نمی‌توانم درست استفاده کنیم، شب می‌خواهم لباس بشویم، تا ماشین لباس را به آخر می‌رساند برق می‌رود و همه لباس‌ها را با دست می‌شویم. هوا هم خیلی گرم است، امیدوارم برق را منظم بسازند تا از آن استفاده کرده بتوانیم."

یکی از خانه های بی برق کابل
یکی از خانه های بی برق کابل

این در حالی‌ست که سازمان جهانی صحت (دبلیو اچ او) نسبت به گرمای شدید در افغانستان هشدار داده و از خانواده‌ها خواسته است تا یک سری توصیه‌ها را برای رهایی از گرما زدگی عملی کنند.

بر اساس پیش‌بینی اداره هواشناسی، به روز های جمعه و شنبه دمای هوا در برخی مناطق افغانستان به بالای ۳۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.

در عین حال عبدالبصیر که کارخانه تولید پلاستیک و چپلک دارد نیز مشکل پرچاوی برق را تأیید می‌کند و می‌افزاید که روز ۴ یا ۵ بار برق قطع و وصل می‌شود و نمی‌توانند درست کار کنند.

او به رادیو آزادی افزود:

"روزی ۱۲ ساعت برق داریم و برق غیر معیاری، ساعت سه شب می‌آید و وسط روز قطع می‌شود، ما نه شب و نه هم روز استفاده درست ازش کرده می‌توانیم و شب شاگردان هم باید بخوابند، روزی نیست که چهار یا پنج مرتبه قطع نشود، هیچ نمی‌توانیم استفاده کنیم. وقتی در گروپ صنعتکاران می‌پرسیم مشکل برق چیست؟ می‌گویند مشکل تخنیکی و یا فشار زیاد بر برق است. ما دیگر از این کار و صنعت خسته شدیم."

باشنده‌گان و صنعت‌کاران کابل از شرکت برشنا که تحت کنترول حکومت طالبان است می‌خواهند که به مشکلات آنان توجه کند و بر اساس نیاز مردم برق را به طور منظم توزیع کند.

بروز مشکلات تخنیکی نیز از عوامل بی برقی در کابل شمرده میشود
بروز مشکلات تخنیکی نیز از عوامل بی برقی در کابل شمرده میشود

حکمت‌الله میوندی سخنگوی شرکت برشنا تحت کنترول حکومت طالبان تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی در مورد مشکلات مردم و صنعت‌کاران پاسخ نداد.

افغانستان بیشتر برق مورد نیاز خود را از کشورهای همسایه به ویژه ازبکستان، تاجکستان و ایران وارد می‌کند.

سرمفتش ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان یا سیگار در گزارشی در ماه حمل سال روان گفت که افغانستان ۸۰ درصد برق خود را از کشورهای همسایه وارد می‌کند که سالانه ۲۲۰ میلیون دالر هزینه دارد و به این کشورها می‌دهد.

اما با وجود این، مشکل برق افغانستان حل نشده و مشکل بی برقی سر جای خود باقی مانده است.

XS
SM
MD
LG