لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۱۰ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۰۵

شکایت شماری از شهریان کابل از کمبود و پرچاوی‌های دوامدار برق


گوشه‌ای از شهر کابل
گوشه‌ای از شهر کابل

شماری از شهریان کابل از کمبود برق و پرچاوی‌های دوامدار برق در این شهر شکایت دارند.

آنان ادعا می‌کنند که در یک شبانه‌روز تنها برای چند ساعت محدود برق دارند و پرچاوی دوامدار برق مشکل‌های زیادی برای آنان ایجاد کرده‌است.

مینا یکی از ساکنان کابل می‌گوید، در یک شبانه روز تنها برای دو یا سه ساعت برق دارند: "بی‌برقی یکی از چالش‌های بزرگ در کابل و دیگر ولایت‌ها شده‌است. مردم با مشکلات زیادی روبه‌رو اند، زنان و مردانی‌که از خانه کار می‌کنند تیلیفون و کمپیوترهای‌شان به چارچ کافی نیاز دارد، به‌شمول خودم خیلی‌ها کمپیوترهای خود را به بیرون از خانه می‌فرستند تا چارچ شود که یک مشکل جدی است."

محراب‌الدین دیگر باشندۀ کابل می‌گوید، برنامۀ منظمی برای توزیع عادلانه و منظم برق وجود ندارد: "شب‌ها شده که برق پنج دقیقه آمده و پس رفته. وقتی می‌آید که همه در خواب می‌باشیم و قبل از آذان صبح و پیش از ساعت ۴ دوباره قطع می‌شود. تقسیم اوقات منظم برای برق وجود ندارد."

اما حکمت‌الله میوندی، سخنگوی شرکت برشنا به رادیو آزادی می‌گوید که این معضل کوتاه مدت است و تلاش‌ها برای حل آن ادامه دارد: "این مشکل درازمدت نیست تنها در زمستان به دلیل استفاده بیشتر به وجود میاید و ان‌شاالله به زودی حل می‌شود، بالای استفاده برق در زمستان بسیار فشار وارد می‌شود ما تقسیم اوقات را تنظیم کرده ایم و بر بنیاد آن برای مشترکین برق می‌دهیم در کنار آن تلاش می‌کنیم اولویت بیشتر را به شرکت‌های صنعت‌کاران بدهیم تا کار آنان نیز با تأخیر و چالش روبه‌رو نشود."

به‌گفتۀ مسؤولان شرکت برشنا، شهر کابل در حال حاضر به ۷۰۰ میگاوات برق نياز دارد، اما توليد آنان ۳۸۰ میگاوات برق است و به همین دلیل پرچاوی‌ها بیشتر شده‌است.

پیش از این ، این شرکت گفته بود که در ماه‌های اخیر ۴ قرارداد واردات برق را به ارزش ۲۶۰ میلیون دالر با کشورهای ازبکستان، تاجکستان، ایران و ترکمنستان امضا کرده‌است.

بر بنیاد این قرارداد، دو میلیارد کیلووات برق در ساعت از ازبکستان، ۱.۵ میلیارد کیلووات در ساعت از تاجکستان، ۸۰۰ میلیون کیلووات در ساعت از ایران و ۱.۳ میلیون کیلو وات در ساعت از ترکمنستان خریداری شده‌است.

مسئولان شرکت برشنا گفته بودند که این مقدار برق وارداتی که به افغانستان می‌رسد، به مشترکین برق در ۲۶ ولایت توزیع خواهد شد.

XS
SM
MD
LG