نشریۀ میل آنلاین
- نشریۀ بریتانیایی میل آنلاین مطلبی را در بارۀ ترجمان های افغان نشر کرده که هنوز به بریتانیا منتقل نشده اند.
در آغاز مطلب می خوانیم که هزاران اتاق هوتل برای مهاجران در بریتانیا در حالی خالی نگهداشته شده که از ورود افغان هایی که زندگی خود را برای بریتانیا به خطر انداختند جلوگیری شده است.
در مطلب شمار این افغان ها حدود دو هزار تن ذکر شده و گفته شده است که دلیل عدم انتقال آنها به بریتانیا کمبود سرپناه خوانده شده است.
در ادامه می خوانیم که وزارت داخلۀ بریتانیا در هفتۀ گذشته تایید کرد که ۵ هزار اتاق هوتل برای مهاجرینِ تازه وارد ، خالی نگهداشته شده اند که به نوشته نشریه تصور می شود که این برای مالیه دهندگان ۵ میلیون پوند در هفته هزینه دارد.
در مطلب آمده که این افغان ها در هوتل ها در بیرون افعانستان منتظر دریافت ویزه اند.
رفیع هوتک یکی از این افغان ها گفته که وزارت داخلۀ بریتانیا چطور به پنجهزار اتاق خالی هوتل پول می پردازد در حالیکه به کسانیکه زندگی شان را برای این کشور به مخاطره انداختند گفته شده است که این هوتل ها برای آنها مناسب نیست.
هوتک افزوده که واقعاً دشوار است باور کرد که افرادی مستحقِ پناهندگی در بریتانیا برای چندین ماه منتظر اند و هوتل ها برای کسانی در نظر گرفته شده است که به گفتۀ وی هیچ چیزی به این کشور انجام نداده اند.
یک سخنگوی وزارت داخلۀ بریتانیا گفته است که این کشور به حفاظت از افغان های آسیب پذیر و کسانیکه با خطر رو به رو اند و افغانستان را ترک می کنند متعهد است.
به گفتۀ او تا حال حدود ۲۴۵۰۰ افغان به طور مصون به بریتانیا منتقل شده اند.
نشریۀ پوهنتون ستنفورد
نشریۀ پوهنتون ستنفورد ایالت کالیفرنیا به کتابی در بارۀ قصه زندگی یک دختر افغان به نام سوله محفوظ ، نظر انداخته است.
این کتاب را که عنوان اش Defiant Dreams یا " رویا های سرکش " است ملاینا کپور یک محصل هندی رشتۀ روابط بین الملل نوشته کرده است.
در این کتاب گفته شده است که چگونه یک زن جوان افغان با سرپیچی از طالبان و با آموزش به آزادی دست یافت.
نشریه می نویسد که ملاینا برای اولین بار در زمان همه گیری کووید-۱۹با سوله به طور آنلاین از طریق زوم دید و در آن وقت نمی دانست که سه سال بعد در بارۀ کتابی در مورد مهاجرتِ درد آور سوله به رسانه ها معلومات خواهد داد.
قصۀ زندگی سوله پس از آن توجۀ ملاینا را جلب کرد که او دریافت که سوله در یازده سالگی مجبور به ترک مکتب شد.
یک گروه از مردان که تصور می شد طالبان بوده باشند ،پدر او را تهدید کرده بودند که اگر سوله مکتب را ترک نکند به صورتش تیزاب خواهند پاشید.
در بخشی از مطلب نشریۀ پوهنتون ستنفورد در ادامۀ قصه زندگی سوله به تفاوت های فرهنگی هم پرداخته شده است و گفته شده که این تفاوت یک مشکل بزرگ به سوله بود از جمله تصمیم ازدواج توسط خانواده.
ملاینا در این باره با سوله بسیار کار کرد تا توصیف کند که چی احساسی باید داشته باشد و او چگونه احساس ناتوانی سوله را بیان کند.
ملاینا می گوید که سوله و خواهرانش گفته اند که احساس می کردند که مانند محصولاتی در بازار اند و مردم می آیند به آن نگاه می کنند که آیا برای پسران شان مناسب است یا نه؟