نشریه ترانسفورم
- نشریه ترانسفورم مربوط به بنیاد پالیسی مواد مخدر در بریتانیا در شماره اخیر خود به دورنمای ممنوعیت کشت کوکنار توسط طالبان در افغانستان اشاره کرده است.
نشریه از قول کارشناس ارشد در این بخش٬ دیود منز فیلد٬ نوشته است که می گوید دستور سال گذشته طالبان در مورد ممنوعیت کشت کوکنار قرار معلوم فعلا عملی شده و تولید تریاک در افغانستان تا ۸۰ درصد کاهش یافته است.
به گفته او ۹۵ درصد هروئینی که در بازار اروپا عرضه می شود٬ ازهمین تریاک بدست می آید.
نشریه سوال می کند که دستور ممنوعیت تولید تریاک در افغانستان و تاثیر آن در افغانستان و منطقه ، عرضه عمومی تریاک و هروئین در بازار جهانی و سیاست بریتانیا در این مورد چه تاثیر خواهد داشت؟
دیود منز فیلد گفته است که در این مورد سه فرضیه یا سناریو می تواند وجود داشته باشد٬ اول این که این دستور دوام نخواهد کرد و کار کشت کوکنار ازسر گرفته خواهد شد.
دوم٬ اگر این دستور دوام پیدا کند مراکز تولید به جای دیگر انتقال خواهد کرد.
و فرضیه سوم٬ اگر دستور ممنوعیت دوام کند و مراکز تولید نو نتوانند تقاضای بازار را بر آورده بسازند، انواع دیگر مواد مخدر جای تریاک افغانستان را خواهد گرفت.
به نوشته نشریه یک نکته مهم دیگر هم وجود دارد و آن اینکه فعلا طالبان ارزش های دینی و صحی را دلیل این تصمیم خود معرفی می کنند، اما مهمترین چیز نقش در آمد مواد مخدر در اقتصاد افغانستان است و با نبود کشت بدیل و کمک به دهاقین افغان چگونه میتوان این خالیگاه را در اقتصاد افغانستان و در زنده گی دهقانان افغان پُر نمود؟
نشریه می افزاید در خزان سال جاری موسم کشت بعدی کوکنار فرا میرسد و در آنوقت میتوان قضاوت کرد که این دستور تا چه حد جامه عمل پوشیده است.
نشریه فارن پالیسی
- نشریه فارن پالیسی در شماره اخیر خود مطلبی را به نشر رسانده است تحت عنوان «چرا تحریم ها علیه طالبان موثر نخواهد بود؟»
نویسنده مطلب٬ وژمه سادات٬ یک مهاجرافغان است که در واشنگتن بسر میبرد. او در رشته حقوق تخصص دارد و به نشریه فارن پالیسی ونشریه های دیگر مانند جنگ و فقر و روزنامه ها٬ مقاله می نویسد .
نویسنده می گوید٬ خودش در دوره اول حاکمیت طالبان ۵ ساله بود و با خانواده اش شاهد مشکلاتی هست که تحریم های آنوقت امریکا بر طالبان ایجاد کرد.
به گفته او درآنوقت والدینش حتی حاضر بودند یکی از فرزندان خود را به خاطر نجات فرزندان دیگر به فروش برسانند .
سادات در مطلب خو نوشته است در آنوقت امریکا تحریم ها را بخاطر حضور القاعده در افغانستان علیه طالبان اعلان کرد ولی ، به نوشته او نظام های دیکتاتوری به تحریم ها تسلیم نمی شوند و این مردم اند که از تحریم ها ضربه می خورند.
خانم سادات به طرح نو پیشنهادی تحریم ها علیه طالبان در امریکا اشاره نموده و می گوید که این طرح موفق نخواهد شد و بهتر است تمام تحریم های موجود اقتصادی علیه طالبان از بین برده شود. زیرا خانم سادات می گوید تاثیر منفی تحریم ها را در کشورهای مختلف بررسی کرده و فاجعه را که چنین تحریم ها بر مردم افغانستان داشته به چشم خود دیده و تجربه کرده است.
به گفته او تحریم های اقتصادی راه حل مشکلات افغانستان نیست و باید راههای دیگری برای فشار علیه طالبان جستجو شود.