نماینده دایمی امارات متحدهٔ عربی در سازمان ملل متحد که در ماه روان میلادی ریاست دورهای شورای امنیت این سازمان را نیز بر عهده دارد میگوید، شورای امنیت سازمان ملل متحد نشستی را در مورد افغانستان برگزار میکند.
لانا زکی نسیبه هرچند جزئیات زیادی در مورد نشست ۲۱ جون نداد، اما گفت شورا امنیت به تمرکز خود بر افغانستان به خصوص حقوق زنان ادامه خواهد داد.
او روز پنجشنبه در یک نشست خبری گفت که همه کشورهای عضو شورای امنیت در مورد موضوع حقوق زنان افغان موقف واضح دارند:
"ما بر وضعیت افغانستان به ویژه حقوق زنان تمرکز خواهیم کرد به ویژه در مورد حقوق زنان که همه اعضای شورای امنیت در مورد آن موقف واضح دارند، با توجه به این اتفاق نظر، قطعنامهی تصویب شد که نشان میدهد تلاشها در مورد افغانستان باید ادامه پیدا کند، زیرا این یک موضوع اساسی است، امارات متحدهٔ عربی به عنوان عضو و رئیس دورهای این شورا تلاش خواهد کرد تا هماهنگی کشورهای عضو شورای امنیت را در مورد افغانستان حفظ کند."
خانم نسیبه همچنان گفت که فریدون اوغلو هماهنگکنندهٔ ویژهٔ سازمان ملل متحد در امور افغانستان گزارش تهیه شدهاش را در مورد وضعیت این کشور در نومبر سال روان به شورای امنیت ارائه خواهد کرد.
نماینده دایمی امارات متحدهٔ عربی در سازمان ملل متحد بارها از طالبان به دلیل تبعیض و ظلم بر زنان افغان انتقاد کرده است.
گفتنیست که شورای امنیت سازمان ملل متحد پیش از این در ماه ثور سال جاری خورشیدی نشست ویژهای را در مورد افغانستان برگزار کرده بود.
در آن نشست محدودیت بر تحصیل و کار زنان افغان از سوی طالبان نکوهش شد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد آن زمان در یک قطعنامه تایید شده تأکید کرد که طالبان باید حقوق تحصیلی و کاری زنان و دختران افغان را اعاده کند.
بیش از ۹۰ کشور جهان از این قطعنامه حمایت کردند.
در این قطعنامه که مسودهٔ آن توسط جاپان و امارات تهیه شده بود، گفته شده که ممنوعیت وضع شده از سوی طالبان بر کارکنان زن سازمان ملل متحد و زیر پا کردن حقوق بشر بر خلاف اصول انسانی است.
پس از آن نشستی پشت دروازههای بسته در دوحه به رهبری انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد برگزار شد و آقای گوترش پس از نشست گفت، شرکت کنندگان در این نشست از افزایش قاچاق مواد مخدر در افغانستان، ثبات افغانستان و حضور گروههای هراسافگنی در این کشور و خطر آنها ابراز نگرانی کردند.
انتونیو گوترش همچنان گفت که محدودیتهای وضع شده از سوی طالبان بر زنان کارمند سازمانهای بینالمللی در افغانستان قابل پذیرش نیست.
طالبان در ماه دسمبر سال گذشته میلادی، زنان را از کار در همه ادارههای ملی و بینالمللی غیر دولتی منع کردند که پس از آن دفاتر سازمان ملل متحد نیز شامل این محدودیت شد و کارمندان زن این نهاد از رفتن به کار منع شدند.
طالبان پس از حاکمیت دوبارۀشان در اگست ۲۰۲۱ در افغانستان، آموزش دختران بالاتر از صنف ششم را ممنوع و در سامبر سال گذشته میلادی آنها را از رفتن به پوهنتون نیز منع کردند.
در همین حال بر رفتن زنان به پارکها، ورزشگاهها و حمامهای عمومی زنانه و سفرهای طولانی بدون محرم نیز محدودیت وضع شد.