لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۴۳

یورو ایشیا رویو: وضعیت در افغانستان امنیت و پیشرفت کشور های منطقه را متأثر می‌سازد


برخی از افراد تحریک طالبان پاکستان ( تی تی پی) که عمدتآ در مناطق سرحدی میان افغانستان و پاکستان فعالیت می کنند
برخی از افراد تحریک طالبان پاکستان ( تی تی پی) که عمدتآ در مناطق سرحدی میان افغانستان و پاکستان فعالیت می کنند

نشریه یورو ایشیا رویو

  • ازسوی دیگر نشریه ایورو ایشیا ریوو در شماره اخیر خود به روابط طالبان افغان و طالبان پاکستانی پرداخته است.

نشریه می نویسد که دوسال اخیر ، سال های بحران های متعارف و غیرمتعارف برای امنیت و ثبات افغانستان بودند.

به باور نویسنده٬ با تغییر رژیم در افغانستان ، میان طالبان افغان و طالبان پاکستانی که اسلام آباد آنها را شریکان عمق ستراتیژیک خود می پنداشت٬ فاصله ایجاد شد.

به نوشته نشریه٬ پاکستان اکنون از عواقب سرکوب جدایی طلبان بلوچ وپرورش تروریزم رنج می برد.

نشریه می افزاید که افغانستان با خاتمه فعالیت مسلحانه طالبان افغان در اگست سال ۲۰۲۱ ، به یک مرحله جدید مبارزه عمیق با گروهای دهشت افگن رقیب ، استفاده از عواید قاچاق موادمخدر، و انزوای دیپلوماتیک داخل شده است.

یوروایشیا در ادامه می نویسد که این مشخصات٬ سرنوشت روابط کابل و اسلام آباد را در آیندۀ نزدیک تعریف می کند و آنهم که نشانه های بسیار اندک از پیشرفت ، انکشاف وبازسازی به نظر میرسد.

نشریه به این باوراست که این وضعیت امنیت و پیشرفت منطقه و کشورهای چون هند را متاثر خواهد ساخت.

ستامفورد ایدوکیت

  • روزنامهٔ ستامفورد ایدوکیت٬ که در ایالات متحده به نشر می رسد٬ در یک عنوان خود می نویسد که سازمان عفو بین الملل از حکومت پاکستان می خواهد تا آنچه را بازداشت خودسرانه مهاجران افغان خوانده می شود٬ متوقف کند.

بر اساس گزارش ها٬ بسیاری از افغان های که در این اواخر در پاکستان بازداشت شده اند٬ ویژه و اسناد قانونی اقامت در آن کشور را نیز داشته اند.

ستامفورد ایدوکیت در ادامه مطلب خود به سابقه مهاجران افغان در پاکستان پرداخته می افزاید که میلیون ها تن از این مهاجران دربین سالهای ۱۹۷۹-۱۹۸۹ در ایام اشغال افغانستان توسط اتحاد شوروی سابق به پاکستان پناه بردند و بزرگترین جمعیت پناهندگان را تشکیل دادند.

مقاله نویس افزوده است که بعد از برگشت طالبان به قدرت در تابستان سال ۲۰۲۱ بیش از صد هزار افغان از ترس اذیت و آزار در کشور خود٬ به پاکستان رفتند.

در ادامه مقاله آمده است که اکثر مهاجران افغان مقیم پاکستان از کندی بررسی ویزه های سفر خود به امریکا ودیگر کشور ها شکایت می کنند.

XS
SM
MD
LG