لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۲۵

زرداری: با بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، پاکستان شاهد حملات مختلف بوده است


بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجهٔ پاکستان
بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجهٔ پاکستان

بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجهٔ پاکستان می‌گوید که اخیراً ناامنی و رویداد‌های هراس‌افگنی در کشور‌شان افزایش یافته که او بیشتر تحریک طالبان پاکستانی را عامل آن می‌داند،‎ گروهی‌که به‌گفتهٔ او برای حمله بر پاکستان از خاک افغانستان استفاده می‌کند، ادعایی که حکومت طالبان همواره آن را رد کرده‌ است.

بلاول بوتو، در مصاحبه تازه‌اش با تلویزیون الجزیره گفته است، پاکستان با تهدید امنیتی و حملات هراس‌افگنی از سوی تحریک طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) مواجه است و از زمانی‌که طالبان بر افغانستان مسلط شده‌اند، حملات مختلفی در پاکستان صورت گرفته است.

او از حکومت طالبان خواست که اجازه ندهد از خاک افغانستان در برابر پاکستان استفاده شود:
"پس از سقوط کابل، ما شاهد افزایش حملات هراس‌افگنی در پاکستان هستیم، ما به گونهٔ فعال با مقام‌های افغانستان در تماس هستیم و از آن‌ها می‌خواهیم که در برابر این گروه اقدام قاطع انجام دهند، من میزبان وزیر خارجهٔ افغانستان در پاکستان بودم، برعلاوهٔ آن افغانستان، پاکستان و چین نشست سه جانبه داشتیم که پیام مهم این نشست نیاز به اقدام‌های ویژه در برابر گروه‌های هراس‌افگن بود."

در مورد اظهارات تازهٔ وزیر خارجه پاکستان از سخنگویان حکومت طالبان پرسیدیم، اما پاسخی دریافت نکردیم، اما پیش از این همواره گفته اند که اجازه نمی‌دهند از خاک افغانستان به کشورهای دیگر تهدید ایجاد شود.

از زمانی‌که طالبان دوباره بر افغانستان حاکم شده‌اند، مقام‌های پاکستانی هر از گاهی در مورد فعالیت‌های طالبان پاکستانی در افغانستان خبر داده‌اند، اما هنوز اسناد دقیقی برای اثبات اظهارات‌شان ارائه نکرده‌اند.

هفته گذشته رانا ثناءالله وزیر داخلهٔ پاکستان به بخش اردوی صدای امریکا گفت که حکومت طالبان به آن‌ها گفته است که طالبان پاکستانی را از خط دیورند دور ساخته و به مناطق دیگر افغانستان می‌فرستند، اما ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به رادیو آزادی گفت، آن‌ها قصد دارند مهاجران پاکستانی را که در نزدیکی خط دیورند در برخی ولایات مرزی از جمله خوست زندگی می‌کنند، به دیگر مناطق افغانستان منتقل کنند.

مجاهد هرچند نگفته که مهاجران یاد شده را به کدام ولایت‌های افغانستان منتقل خواهند کرد، اما گفته که این کار را برای کاهش نگرانی جانب پاکستانی و جلوگیری از نزاع انجام می‌دهند.

سال گذشته وزیر داخلهٔ پاکستان این را نیز گفته بود که طالبان پاکستانی در افغانستان هر نوع امکانات را دارند و تعداد‌شان به نزدیک به ۵ هزار نفر می‌رسد، اما حکومت طالبان این اظهارات او را رد کرد.

با در نظرداشت همه‌ای نگرانی‌ها و جنجال‌ها، پاکستان تعامل با حکومت طالبان را یک نیاز دانسته و از جامعهٔ جهانی نیز همین انتظار را دارد.

مثلث: انتقال "جنگجویان تی تی پی" به ولایتهای دورتر از مرز با پاکستان، به چی معناست؟
please wait

No media source currently available

0:00 0:27:33 0:00

بلاول بوتو زرداری وزیر خارجهٔ پاکستان در مصاحبه با تلویزیون الجزیره همچنان از طالبان خواسته تا حقوق افغان‌ها به ویژه دختران و زنان را رعایت کند:

"موقف پاکستان و جامعهٔ جهانی در قبال افغانستان واحد است، ما همواره از حکومت سرپرست افغانستان خواسته ایم تا به تعهدات‌شان در برابر جامعهٔ جهانی و افغان‌ها در مورد حقوق زنان و تحصیل دختران عمل کند."

تأمین حقوق افغان‌ها به ویژه دختران و زنان، مبارزه با گروه‌های هراس‌افگنی و ایجاد حکومت همه‌شمول موضوعاتی است که عملی نکردن آن روابط بین طالبان و جامعهٔ جهانی را تیره ساخته و رژیم کنونی طالبان را با عدم مشروعیت روبه‌رو کرده است.

مرتبط

XS
SM
MD
LG