صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده است که به گونۀ کامل نمیتواند به کودکان و خانواده های آسیب پذیر خدمات صحی، آب، تغذیه وحمایت های اجتماعی فراهم کند.
یونسف در گزارش تازه خود افزوده که درخواست یونیسف برای اقدام بشردوستانه برای کودکان در افغانستان برای سال ۲۰۲۳، تنها ۲۲.۴ درصد آن تمویل شده است که این مقدار برای ارائه خدمات کافی نیست.
برخی خانوادهای بیبضاعت در افغانستان نگران اند که با کاهش کمک های بین المللی مشکلات شان بیشتر شود.
بسیاری از خانواده ها در افغانستان میگویند که فقر سبب شده تا خود و فرزندانشان دچار بیماریهای مختلف شوند.
آنان میگویند که بیکار اند و نمیتوانند وعدههای غذایی درست فراهم کنند.
جواهر باشندۀ کابل و مادر دو کودک میگوید، کودکاناش به دلیل فقر به سوء تغدیه مبتلا شدند.
او می افزاید که تا اکنون هیچ کمکی به آنها نرسیده است.
"یکی از فرزندانم را بردم داکتر گفت که سو تغذیه شده است. برای تغذیه آنها نیاز به کمک داریم. خودم بیکار و مریض هستم از سازمان ملل متحد میخواهم برایمان کمک کند."
به دلیل مشکلات اقتصادی خانواده ها در افغانستان تعداد زیادی از اطفال به سوتغذیه مبتلا شده اند
پروانه دیگر باشندۀ کابل میگوید، چهار طفل دارد و شوهرش بیکار است.
پروانه به رادیو آزادی گفت که وضعیت بد اقتصادی سبب شده تا او و کودکانش با مریضیهای مختلف دچار شود.
"خودم و شوهرم بیکار هستیم، اقتصاد خوب نیست، از جامعۀ جهانی میخواهم برایمان کمک کند. وضعیت بسیار سخت است، اطفال را داکتر بردیم گفتند سوء تغذی هستند، خوراکشان را مهیا نمیتوانیم."
انتونیو گوتیرش، سرمنشی سازمان ملل متحد هم هفتۀ پیش در نشست دوحه در بارۀ افغانستان گفته بود که آنان تا به حال تنها ۶.۴ درصد بودجۀ مورد نیازشان برای ارائۀ کمکهای بشردوستانه به افغانستان را به دست آورده اند.
به گفتۀ آقای گوتیرش، برنامۀ کمکهای بشردوستانۀ آنها که تقاضای ۴.۶ میلیارد را کرده، تا به حال تنها نزدیک ۲۹۶ میلیون دالر آن را دریافت کردند.
او افزوده بود که افغانستان با بزرگترین بحران بشری مواجه است و ۹۷ درصد افغانها در فقر زندگی میکنند.
پیش از این دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا) هم اعلام کرده بود که در حال حاضر ۲۸.۳ میلیون تن در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.